Acemi birlikler hangi illere taşınıyor?

Milli Savunma Bakanlığı, üç büyükşehirdeki tabur, alay ve tugay seviyesindeki acemi birliklerini küçük şehirlere nakletmek için düğmeye bastı.Milli Savunma Bakanlığı büyükşehirlerdeki acemi birliklerini Anadolu'ya taşımak için çalışma başlattı.Ankara, İst

Acemi birlikler hangi illere taşınıyor?

Milli Savunma Bakanlığı, üç büyükşehirdeki tabur, alay ve tugay seviyesindeki acemi birliklerini küçük şehirlere nakletmek için düğmeye bastı.

Milli Savunma Bakanlığı büyükşehirlerdeki acemi birliklerini Anadolu'ya taşımak için çalışma başlattı.Ankara, İstanbul ve İzmir'deki "acemi" birlikleri küçük şehirlere taşınacak. Hükümetin acemi birliği seferberliği sayesinde küçük illerin ekonomisi canlandırılacak. Acemi sanayisi olarak adlandırılan proje ile taşrada işsizlik azalacak, istihdam artırılacak. Üniversiteden sonra 10-15 bin kişilik acemi birlikleri Anadolu kentlerinin yüzünü güldürecek.
 
Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ile birlikte Ankara, İstanbul ve İzmir'deki tabur, alay ve tugay seviyesindeki acemi birliklerini küçük şehirlere nakletmek için düğmeye bastı.
 
EKONOMİK KALKINMA
 
Acemi birlikleri; Gümüşhane, Bayburt, Artvin, Karaman, Karabük, Çankırı, Iğdır, Bitlis, Bingöl, Muş, Sinop, Bartın, Uşak gibi gelişmekte olan küçük Anadolu şehirlerine kurulacak. Tabur, Alay ve Tugay seviyesindeki acemi birliklerinin taşınacağı taşra illerinde ekonomik kalkınma sağlanacak. Sanayisi ve turizmi olmayan Anadolu şehirlerinde üniversiteden sonra acemi birlikleri ile istihdam artırılacak. Özellikle hizmet sektörünün büyüyeceği şehirlerdeki "işsizlik" nedeniyle metropol kentlere göç yaşanmayacak.
 
ANADOLUYA DOPİNG OLUR
 
Milli Savunma ve Kalkınma bakanlıklarının Meclis'teki bütçe görüşmeleri sırasında acemi birliklerinin büyükşehirler dışına çıkartılmasını gündeme getiren AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, acemi birliklerinin küçük şehirlere taşınması talimatını Başbakan Erdoğan'ın verdiğini açıkladı. Üstün, "Proje Anadolu illerinin kalkınmasında doping etkisi oluşturacak" dedi.
 
Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Üstün acemi birliklerinin Anadolu şehirlerine kurulmasının getireceği faydaları da sıraladı. Üstün, "Büyükşehirlerimizin nüfusu her geçen gün artıyor. Buna taşradan metropol kentlere göç neden oluyor. Özellikle gelişmekte olan küçük şehirlerimizin, sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan gelişmişlik düzeylerini hızlandıran en önemli sebep askeri birlikler ve üniversitelerdir" diye konuştu.
 
BÖLGEDEKİ GÖÇ AZALACAK
 
"Hükümetimiz bu kriterleri çok iyi analiz ederek her şehrimize bir üniversite açarak, şehirlerin dokusunun olumlu yönde etkilenmesini sağladı" açıklamasında bulunan AK Parti Milletvekili Feramuz Üstün şöyle devam etti:
 
"Acemi birliklerinin büyükşehirlerin dışına çıkarılması Anadolu'nun ekonomisini kalkındıracak. 10-15 bin mevcutlu acemi birlikleri sayesinde küçük şehirler hızla bir büyüme evresine girecek. Küçük kentlerde her açıdan bir canlılık olacak, birçok alanda istihdam yaratacak ve büyükşehirlere olan göçü azaltacaktır. Acemi er-erbaşların çarşı izninden, ailelerinin yemin törenlerine katılmasına kadar taşrada nüfus artacak. Konaklama, yiyecek-içecek, hediyelik eşya vb. tüm sektörler zincirleme olarak gelişecek. Bu da yeni istihdam alanları yaratacağı gibi vergi gelirlerinin da artmasını sağlayacak."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler