87 yaşında ama rızkının peşinde

Gaziantep’te yaşayan yaşına rağmen gayet dinç olan Meryem Kaplan, bahçelerden topladığı yörede ‘kuş ekmeği’ olarak bilinen ve yemeklerde kullanılan bitkileri satarak geçimini sağlıyor. Bahçelerden topladığı ‘kuş ekmeği’ bitkisini bir çuvala doldurarak ilç

87 yaşında ama rızkının peşinde

Gaziantep’te yaşayan yaşına rağmen gayet dinç olan Meryem Kaplan, bahçelerden topladığı yörede ‘kuş ekmeği’ olarak bilinen ve yemeklerde kullanılan bitkileri satarak geçimini sağlıyor. Bahçelerden topladığı ‘kuş ekmeği’ bitkisini bir çuvala doldurarak ilçeden şehir merkezine getiren 87 yaşındaki Meryem Kaplan, güler yüzlü tavırları ve yaşama azmi ile birçok insana örnek oluyor. İlçeden getirdiği bitkileri bir köşe başında satmaya çalışan Meryem Kaplan, aldığı 3 aylık maaşı çocuklarının durumu iyi olmadığı için onlara dağıttığını ve sattığı bitkilerle ancak elektrik ve su parası gibi giderleri karşılamaya çalıştığını söyledi. 87 yaşındaki asırlık çınar Meryem Kaplan, ders almak isteyenlere ‘8 Mart Kadınlar Günü’ öncesi örnek bir yaşam hikayesi sunuyor.

“ÇOCUKLARIMA YÜK OLMAMAK İÇİN ÇALIŞIYORUM”

Eşinin 23 yıl evvel vefat ettiğini, 5 çocuğunun bulunduğunu ve yalnız yaşadığını kaydeden 87 yaşındaki Meryem Kaplan, “Burada ‘kuş ekmeği’ bitkisi satıyorum. Bunu bahçelerden kendim topluyorum. Geçimimi bunları satarak sağlıyorum. Ancak elektrik parası, su parası geçimimi sağlamaya çalışıyorum. Hükümetimiz de sağ olsun. 3 ayda bir aylık veriyor bana. O parayı da çocuklarıma dağıtıyorum. Çocuklarıma yük olmamaya çalışıyorum” dedi.

“ALLAH ŞU ELİMİ AYAKLARIMI ALMASIN BENDEN, BANA YETER”

İlerleyen yaşına rağmen gayet dinç olan 87 yaşındaki Meryem Kaplan, tüm olumsuzluklara rağmen hayata pozitif bakabilen nadir insanlardan olmayı başarmış. Sağlıklı olmasına şükreden Kaplan, “Allah şu elimi ayaklarımı almasın benden, bana yeter. Eşim vefat edeli 23 sene oldu. Tarlalara çalışmaya gidiyorum. Soğan, sarımsak dikmeye gidiyorum, çağıran olursa. Gücümün yettiği kadar elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Hayatımdan memnunum. Geceleri yatmıyorum. Uykum gelmiyor. Fikir yorgunluğundan mı, neden olduğunu ben de bilmiyorum” ifadelerini kullandı.

“BİR GELİNİM VAR, O HİÇ BANA BAKMAZ”

Evde tek başına kaldığını belirten Meryem Kaplan, tüm işlerini kendisinin gördüğünü ve gelininin kendisine hiç bakmadığını kaydederek, “Evde tek başıma yaşıyorum. Evde yalnız otururum, sobamı yakarım, kendi yerimi açarım. Bir gelinim var, o hiç bakmaz bana. Hiç, ‘Necisin’ demez. Bana bakmalarına da gerek yok. Allah’a şükür kendi işlerimi kendim yapabiliyorum. Allah elimi ayağımı benden almasın. Sırtımda, ilçeden bu topladığım ‘aş otu’ bitkisini şehre getirip satıyorum” şeklinde konuştu.

Eskiden beri tarlalarda çalıştığını aktaran asırlık çınar Meryem Kaplan, ömrünün çalışmakla geçtiğini belirterek, “Geçim zor. Ben eskiden beri bunları satarım. Çalışırım, başkalarının işlerine giderim. Ömür böyle geçiyor. Can sağlığı olsun. Allah can sağlığı versin. Bu halimden memnunum ben çok şükür” diye konuştu.

Meryem Kaplan, gençlik yıllarında eşinden çok çektiğini ve kocasının kendisine aldığı yörede ‘köynek’ denilen giysiyi bile satıp kumara yatırdığını söyledi. Kaplan, “Bir kocam vardı. Kumar oynardı, esrar içerdi. Söylemesi ayıp olmasın bana bir köynek almıştı. Onu bile çıkarıp sattı, kumara verdi. Adana’ya pamuk toplamaya gittik. Çocuk var sırtımda. Eşim aldı başını gitti. Vefat edeli 23 sene oldu. Beni döverdi, başımı yarardı” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler