5 milyon dolara anlaştılar

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü dedektifleri, İzmir’deki bir AVM’de kasiyer olarak çalışan T.G. ve R.K.’nın, ellerinde bulunan tarihi eserleri internet üzerinden pazarlamaya çalıştıklarını belirledi.Mali Polis’in takibi sürerken 2 kasiyer,

5 milyon dolara anlaştılar

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü dedektifleri, İzmir’deki bir AVM’de kasiyer olarak çalışan T.G. ve R.K.’nın, ellerinde bulunan tarihi eserleri internet üzerinden pazarlamaya çalıştıklarını belirledi.

Mali Polis’in takibi sürerken 2 kasiyer, Alman ve İtalyan alıcılarla temas kurarak, 2 bin 753 sikke ve 126 adet obje için 5 milyon dolara anlaşma sağladı.

Bunun üzerine Mali Şube dedektifleri, alıcı gibi ikili ile irtibata geçti ve 7 milyon dolar teklif etti. Ancak alışverişin İstanbul’da yapılacağını söyledi. 2 arkadaş teklifi kabul etti. Beraberlerinde tarihi eserlerle İstanbul’a gelen gençler, İstanbul Esenler Otogarı’nda gözaltına alındı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam