4C'liye de kadro müjdesi geldi

Çalışma Bakanı Faruk Çelik, 4C'lilerle buluştu ve kadro çalışmasının yapıldığı müjdesini verdi.Sözleşmelilere kadro çalışmasında önemli bir gelişme yaşandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 4C'lilere kadro imkanı tanınmasına yönelik çalışmal

4C'liye de kadro müjdesi geldi

Çalışma Bakanı Faruk Çelik, 4C'lilerle buluştu ve kadro çalışmasının yapıldığı müjdesini verdi.

Sözleşmelilere kadro çalışmasında önemli bir gelişme yaşandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 4C'lilere kadro imkanı tanınmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü açıkladı.
 
Bakan Çelik; Sözleşmeli, 4C Çalışanlar Derneği (SÖZDER) Başkanı Erkan Börekçi, Söz Eğitim Sen Başkanı Cem Atasun Bayraktar ve Söz Büro Sen Başkanı Yaşar Aydemir'den oluşan heyeti kabul etti. Börekçi, Bakan Çelik'in kendilerini 4C kimliği ile kabul etmesinin memnuniyet verici olduğunu ifade ederek, görüşmede Çelik'in sözleşmeli personelin kadroya alınmasını öngören çalışmaların sürdürüldüğünü söylediğini ifade etti.
 
Börekçi, hükümetin dağınık personel rejimini düzeltme çalışmalarının 'kanayan bir yaranın tedavisi için' olumlu bir gelişme olarak değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti. Börekçi, "Yüz binlerce sözleşmeli personel bu sevinci yaşamaktadır, ancak 4C'li geçici personelin de bu yaranın tedavisi kapsamında dikkate alınması da bizleri sevindirmiştir" dedi.
 
'HAKLARIMIZ ALINDI'
 
Özelleştirme mağdurlarının, işyerlerinin kendi iradeleri dışında özelleştirildiğini ve işsiz kaldıklarını söyleyen Erkan Börekçi, şöyle konuştu: "4C'liler aile yardımı başta olmak üzere birçok sosyal haktan mahrum kalmışlardır. Ücretleri yarıya düşürülmüştür. Kamu görevlisi sayılmalarına rağmen, diğer kamu görevlilerinin yararlandığı sosyal hak ve yardımlarda ayrımcılığa tabi tutulmaları, bizleri devamlı üzen eksikliklerdir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam