4 Türk serbest bırakıldı

 Afganistan'da, Taliban güçlerince rehin alınan sekiz Türk vatandaşından 4'ünün MİT'in girişimleriyle serbest bırakıldığı bildirildi. Alınan bilgiye göre, bir Türk şirketinin Afganistan'da yürüttüğü proje kapsamında helikopterlerinin zorunlu iniş yapması

4 Türk serbest bırakıldı

 

Afganistan'da, Taliban güçlerince rehin alınan sekiz Türk vatandaşından 4'ünün MİT'in girişimleriyle serbest bırakıldığı bildirildi.
 
Alınan bilgiye göre, bir Türk şirketinin Afganistan'da yürüttüğü proje kapsamında helikopterlerinin zorunlu iniş yapması sonucu Taliban güçlerince rehin alınan Türklerden Nurettin Koştur, Erkan Kaya, Abdulbaki Aslanhan ve Milayim Çelik, MİT'in yoğun faaliyetleri sonucunda serbest bırakıldı.
 
Türkiye'nin Kabil Büyükelçiliğinde misafir edilen Koştur, Kaya, Aslanhan ve Çelik'in, en kısa süre içinde Türkiye'ye getirilecekleri öğrenildi. Öte yandan Taliban'ın rehin aldığı diğer Türk vatandaşlarının serbest bırakılması için de girişimler sürüyor.
 
Bir Türk şirketinin Afganistan'da yürüttüğü proje kapsamında Khost'a giderken, 21 Nisan 2013 akşamı Logar/Azra ilçesi Mangel vadisine zorunlu iniş yapan helikopterde bulunan sekiz Türk vatandaşı Taliban güçleri tarafından rehin alınmıştı.
 
MİT son olarak, çalışmak amacıyla gittiği Afganistan'da 2010 yılında Taliban tarafından kaçırılan Sertaç Dikilitaş'ın, geçen ay Türkiye'ye getirilmesini sağlamıştı.
 
Kabil  Büyükelçiliğine teslim edildi
 
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Afganistan'da alıkonulan 8 Türk vatandaşından 4'ünün Kabil'deki büyükelçiliğe teslim edildiğini bildirdi.
 
Davutoğlu, sosyal paylaşım ağı Twitter'da yaptığı açıklamada, "Afganistan'da durumlarını yakından takip ettiğimiz sekiz vatandaşımızdan dördü az önce Kabil büyükelçiliğimize teslim edildi" dedi. Davutoğlu, şunları kaydetti:
 
"Dört vatandaşımıza ve ailelerine geçmiş olsun diyorum. Diğer dört vatandaşımızın kurtarılması için de çalışmalarımız sürüyor. Kurtarılan Milayim Çelik, Nurettin Koştur, Abdülbaki Aslanhan ve Erkan Kaya'dan Erkan Bey ile az önce görüştüm. Sağlıkları yerinde. Tekrar geçmiş olsun diyor, diğer vatandaşlarımızın da bir an önce ailelerine kavuşmalarını diliyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam