300 milyon TL'ye 5 yeni proje

 Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Antalya'ya yapılacak 33 bin kişilik stadyum alanında incelemelerde bulundu. Vali Ahmet Altıparmak, Ak Parti İl Başkanı Mustafa Köse, Ak Parti Antalya Milletvekilleri Gökcen Özdoğan Enç ve Hüseyin Samani ve beraberindeki

300 milyon TL'ye 5 yeni proje

 

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Antalya'ya yapılacak 33 bin kişilik stadyum alanında incelemelerde bulundu. Vali Ahmet Altıparmak, Ak Parti İl Başkanı Mustafa Köse, Ak Parti Antalya Milletvekilleri Gökcen Özdoğan Enç ve Hüseyin Samani ve beraberindeki heyetle birlikte 100. Yıl'daki alanı gezen Bakan Kılıç, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.
 
EN KISA SÜREDE TEMEL ATILACAK
 
Antalya ve Antalyaspor'un en büyük ihtiyacı olan stadyumu bir an evvel sonuca ulaştırmayı hedeflediklerini aktaran Bakan Suat Kılıç, "2012 yılının Aralık ayında ihalesini yaptık. Yaklaşık 90-95 milyon TL maliyeti olacak. İhalenin ardından hemen çalışmalara başladık. Geçen hafta yüklenici firma ile görüştük. Uygulama projesinin bitmesinin ardından Mayıs, en geç Haziran ayında temelini atacağız" dedi.
 
STADYUM İKİ YIL İÇİNDE BİTİRİLECEK
 
33 bin kişilik stadyumun Antalyaspor'un kalıcı bir alana kavuşması, Antalya'nın uluslararası bir stada kavuşması ve dünyanın en büyük takımlarını Antalya'da ağırlamak amacıyla çok önemli olduğunu dile getiren Bakan Kılıç, stadyumu 2 yıl içinde hizmete açmayı planladıklarını kaydetti.
 
300 MİLYON TL'YE 5 YENİ PROJE
 
Antalya'ya stadyumun yanında 10 bin kişilik de bir spor salonu kazandırmayı hedeflediklerini vurgulayan Bakan Kılıç, 11 Nisan 2013'te ihaleyi gerçekleştireceklerini aktardı. Kente yapılacak yatırımların stadyum ve spor salonu ile kalmayacağını belirten Bakan Kılıç, olimpik yüzme havuzu ile biri Kepez'de, diğeri Alanya'da olmak üzere iki adet gençlik merkeziyle birlikte toplamda 300 milyon TL'lik 5 yeni projeyi 2 yıl içinde eş zamanlı hayata geçirmek istediklerini kaydetti.
 
ANTALYA'YI SPOR KENTİ YAPACAĞIZ
 
Bu projelerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Antalya'ya yaklaşımının eseri olduğunu aktaran Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Antalya'dan tek beklentim; sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ve kamuoyu bu fikirlerimize fikren ve kalben sahip çıkmalarıdır. Spor kenti Antalya olma yolunda hedeflediğimiz noktaya ulaşmak istiyoruz. Antalya'yı olimpiyatlara sporcu hazırlayan bir merkez haline getirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.
 
GÜNEŞ ENERJİSİ ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ
 
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Antalya stadyumunun güneş enerjisiyle çalışması konusunda da inceleme yaptıklarını belirtirken, uygun bulunması halinde bunun da uygulamaya geçirileceğini anlattı. Bakan Kılıç, basın mensuplarının sorusu üzerine 100. Yıl alanıyla ilgili yaşanan spekülasyonlara yanıt verirken, belediyelerin ellerindeki 1 metrekare alanı değerlendirirken, devletin farklı düşünmesinin mümkün olmadığını belirtti. "Antalya bu projelerin gecikmesini istiyorsa, takdir Antalyalılarındır" diyen Bakan Kılıç, "Yeni engellemeler ortaya çıkarmayın, 2 yılda bu projeleri bitirelim. Antalyalılar bu projelere sahip çıkmalı ve tek ses olmalıdır" dedi.
 
OKÇULARI ZİYARET ETTİ
 
Bakan Kılıç ve beraberindeki heyet, daha sonra stadyumun yapılacağı alanda kısa bir gezinti yaptıktan sonra, aynı alanda antrenman yapan genç okçuların çalışmalarını takip etti. Bakan Kılıç, oğlunun da okçuluk sporuyla ilgilendiğini dile getirirken, "Artık hedefleri geçti, turnayı gözünden vuruyor" diye espri yaptı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam