3 Bin liraya otomobil yaptı

 TSE belgesi alamadığı için araçla trafiğe çıkamayan Çakmak, "Araba bir çok kişinin ilgisini çekiyor, hatta benim yaptığıma inanmıyorlar" dedi. Diyarbakır'ın Kayapınar İlçesi Huzurevleri Mahallesi'nde yaşayan ve iş bulduğu dönemlerde iş makinesi operatörl

3 Bin liraya otomobil yaptı

 

TSE belgesi alamadığı için araçla trafiğe çıkamayan Çakmak, "Araba bir çok kişinin ilgisini çekiyor, hatta benim yaptığıma inanmıyorlar" dedi.
 
Diyarbakır'ın Kayapınar İlçesi Huzurevleri Mahallesi'nde yaşayan ve iş bulduğu dönemlerde iş makinesi operatörlüğü yapan Mustafa Çakmak, çocukluğundan beri kurduğu hayalini gerçekleştirdi. 6 ay önce karton üzerinde maket olarak yaptığı arabayı gerçeğe dönüştüreye karar veren Çakmak, önce tasarladığı araç için sanayi sitesinden bir motor alarak işe başladı. Daha sonra aracın diğer parçalarını toplayan Çakmak, evinin bodrumda aracı yapmaya başladı.
 
Yaklaşık 6 ay süren çalışma sonucunda tek kişilik otomatik vites arabayı tamamlayan Mustafa Çakmak, aracın ön tarafına da kendi adının baş harfini işledi. İlk bakışta yarış arabasına benzeyen 3 tekerlekli aracıyla trafiğe çıkmak isteyen Çakmak, yaptığı girişimler sonucunda trafiğe çıkamayacağını öğrendi.
 
Yaklaşık 3 bin lira harcayarak bitirdiği araç için resmi başvuruda bulunduğunu belirten Çakmak, "Çocukluğumdan bu yana arabalara karşı merakım vardı. Bir araba yapmak istiyordum, bir gün bir karton üzerinde hayalimdeki arabayı maket olarak yaptım. O gün hayalimdeki arabayı yapmaya karar verdim. Öncelikle arabanın motorunu aldım bir çok yer gezdim ve diğer parçaları da toparladıktan sonra yapmaya başladım.
 
Şimdi arabam bitti ancak TSE belgesi olmadığı için plaka alamıyorum. Hayalim bir araba fabrikasında çalışarak yeni arabalar yapmak. Yaptığım arabanın fonksiyonları değiştirirsek engelliler içinde kullanılabilir. Şu an sadece mahalle aralarında kullanabiliyorum. Plakası ve resmi izni olmadığı için trafiğe çıkamıyorum. Araba bir çok kişinin ilgisini çekiyor, hatta benim yaptığıma inanmıyorlar" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam