25 Bin TL vatandaşı ayağa kaldırdı

Diyarbakır'da köyüne dönmek isteyene hükümetin ev yapmaları için 25 bin TL yardım yapacağı söylentisi kentti ayağa kaldırdı... Özel idare kapısında uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar başvuru yapmak için adeta birbirini ezdi. Star'ın haberine göre yetkil

25 Bin TL vatandaşı ayağa kaldırdı
Diyarbakır'da köyüne dönmek isteyene hükümetin ev yapmaları için 25 bin TL yardım yapacağı söylentisi kentti ayağa kaldırdı...
 
Özel idare kapısında uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar başvuru yapmak için adeta birbirini ezdi. Star'ın haberine göre yetkililer, böyle bir yardımın olmayacağını söylemesine rağmen vatandaşların başvurusu sürdü.
 
Diyarbakır'da köyüne dönmek isteyene hükümetin ev yapmaları için 25 bin TL yardım yapacağı söylentisi vatandaşlar arasında heyecan yarattı. 10 günde yaklaşık 30 bin kişi, Köye Dönüş Projesi kapsamında geri dönmek için İl Özel İdaresi'ne dilekçe verdi. Yetkililer, vatandaşların yoğun başvurusu üzerine İl Özel İdaresi binasının kapısına, "İl Özel İdaresi bütçesinden köye dönüş projesiyle ilgili herhangi bir ödenek olmayıp yardım yapılmamaktadır" yazılı kağıt astırdı. Ancak buna rağmen vatandaşlar dilekçe vermeyi sürdürdü.
 
Diyarbakır İl Özel İdare Genel Sekteri Ahmet Akyol, böylesi bir yardımın yapılacağı yönünde kendilerine herhangi bir talimat gelmediğini belirterek, vatandaşların bunu nerden duyduğunu bilmediklerini söyledi. Başvuru yapan vatandaşların başvurularını aldıklarını belirten Akyol, köye dönüşle ilgili herhangi bir ödeneklerinin olmadığını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler