21. yy’da gaz lambasıyla aydınlanıyorlar

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Hırmanlı köyünde 35 nüfuslu ve 7 haneden oluşan Sığırcı Mahallesi sakinleri, elektriksiz bir yaşamın zorluklarını aşmak için yetkililerin bir an önce çalışma başlatmasını istiyor.Toplam 35 kişinin yaşadığı Sığırcı Mahalles

21. yy’da gaz lambasıyla aydınlanıyorlar

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Hırmanlı köyünde 35 nüfuslu ve 7 haneden oluşan Sığırcı Mahallesi sakinleri, elektriksiz bir yaşamın zorluklarını aşmak için yetkililerin bir an önce çalışma başlatmasını istiyor.

Toplam 35 kişinin yaşadığı Sığırcı Mahallesi'nde yaşayanlar, yıllardır elektriğin sağladığı nimetlerden yararlanamıyor. Evlerinde güneş panelinin aydınlattığı enerji ile yaşam mücadelesi veren mahalle halkı, kapalı havalarda ise aydınlanmak için gaz lambası ve 'lüküs' tabir edilen aydınlatıcı kullanıyor.

Hırmanlı Köyü Muhtarı Erdoğdu Çilme yaptığı açıklamada, seçildiği günden itibaren Silifke ve Mersin'e sürekli elektrik sorununa çare bulabilmek için gittiğini, ancak bunda başarılı olamadığını kaydetti.

Yetkililerin "Ha bugün, ha yarın elektriğiniz gelecek" dediklerini, ancak elektriğin bir türlü mahalleye ulaşmadığını ifade eden Çilme, "Benim köyüm Hırmanlı en kırsal ve gelir düzeyi düşük köydür. Onun için köyümün ve mahallemin elektrik başta olmak üzere eksikliklerinin bir an önce yapılması gerekiyor" dedi.

Mahalle sakinlerinden İbiş ve İrep Tunç ise, elektriksizlik nedeniyle büyük sıkıntı yaşadıklarını belirterek, çocukların evde ders yapmakta zorlandığını söyledi.

Muhammet Ali Gürbüz ve Zübeyr Dere de, "Sığırcı Mahallemizde toplam 35 kişi yaşıyor. 11 öğrencimiz var. Daha önce buranın nüfusu bin kadarmış. Ama elektrik olmadığı için insanlar burayı terk edip gitmişler. Son nesil olarak bizler kaldık. Bizler hayvancılıkla uğraşıyoruz. Burayı çok seviyoruz ve terk etmek istemiyoruz. Yeşilovacık beldesine 12 kilometre, Gülnar Büyükeceli beldesine ise 4 kilometre mesafedeyiz. Güneş paneli ile evlerimize elektriği getirdik. Ancak bu da bir çözüm olmuyor. Kapalı havalarda gaz lambası ile idare ediyoruz. Suyumuzu traktörlerle getiriyoruz. Yol deseniz taşlı topraklıdır. Yetkililer bir an önce bizim sesimizi duysun. Biz elektrik, su ve yol istiyoruz" diye konuştular.

Mahallenin öğrencileri ise elektrik olmadan ders çalışmanın çok zor olduğunu ifade ederek, "Ailemiz bizlerin başarılı olmamı bekliyor ama, elektrik olmadan ders yapmak çok zor. Evde bir gaz lambası var. Onu da ben mi ders çalışırken kullanayım, yoksa ailenin diğer üyeleri mi kullansın bilemiyoruz" şeklinde konuştular.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam