19 Mayıs şerefine 'ay-yıldız uçak yaptı'

 Samsun'da elektronik uzmanı bir vatandaş, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle "ay-yıldız uçak" yaptı. Yılmaz Dokumacı, gençlerin havacık konusunda heveslenmesini sağlamak amacıyla 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ne

19 Mayıs şerefine 'ay-yıldız uçak yaptı'

 

Samsun'da elektronik uzmanı bir vatandaş, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle "ay-yıldız uçak" yaptı.
 
Yılmaz Dokumacı, gençlerin havacık konusunda heveslenmesini sağlamak amacıyla 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle ilginç bir keşfe imza attı.
 
19 Mayıs 1919 denilince akla ilklerin şehri olan Samsun'un geldiğini söyleyen elektronik uzmanı Yılmaz Dokumacı, "2 sene önce hobi olarak model uçakla ilgilenmeye başladım. Samsun şehrindeyiz, bilindiği üzere Samsun ilklerin şehridir. Ülkemizin kurutuluşunun başladığı şehirdir. Özellikle bayrak şeklinde bir uçak yaptım. Bu da Türkiye'de bir ilk. Böyle bir fikrim özellikle 19 Mayıs içindi. Özellikle gençlerimiz havacılık konusunda heveslilerse, böyle bir uçağı görsün istedim. Biz millet olarak bu bayrağımızın göklerde olmasını, gelişmiş devletler arasında yüksekte durmasını hedefliyoruz. Vermek istediğimiz mesaj budur" dedi.
 
Kendisinin model uçak alanında birçok projesinin de olduğunu söyleyen elektronik uzmanı Yılmaz Dokumacı, çeşitli görselliklerde kendi yapımı olan 10'a yakın model uçağın olduğunu ve bu uçakları uçurmak için, Samsun'un Bafra ilçesinden akşamları gelerek vakit geçirdiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler