16 ilde sağnak yağış uyarısı

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzeydoğusu ve batı bölgelerin iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, bugün öğle saatlerinden sonra Kütahya, Bursa, Yalova, Uşak'ın kuzeyi, Balıkesir'in doğusu, Manisa'nın kuzey ve doğusu, Bilecik, Bolu, Or

16 ilde sağnak yağış uyarısı
Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzeydoğusu ve batı bölgelerin iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, bugün öğle saatlerinden sonra Kütahya, Bursa, Yalova, Uşak'ın kuzeyi, Balıkesir'in doğusu, Manisa'nın kuzey ve doğusu, Bilecik, Bolu, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Ardahan, Eskişehir'in kuzeybatısı ve Samsun'un doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer kesimlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ülke genelinde mevsim normallerinin 1 ila 3 derece üzerinde seyredecek. Rüzgarın, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyılarında batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kuzey Ege ile İç Anadolu'nun doğusunda kuvvetlice (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: 
 
Ankara: Parçalı ve az bulutlu 32
 
İstanbul: Parçalı bulutlu 30
 
İzmir: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu 33
 
Adana: Az bulutlu ve açık 33
 
Antalya: Az bulutlu ve açık 29
 
Samsun: Parçalı zamanla çok bulutlu, bugün doğu ilçeleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27
 
Trabzon: Parçalı zamanla çok bulutlu, bugün öğle saatlerinden itibaren yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26
 
Erzurum: Parçalı az bulutlu 29
 
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 40 -

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler