10 İle kuvvetli yağış uyarısı

Meteorolojiye göre, Doğu bölgelerinde yağış bekleniyor Meteorolojiye göre, Doğu bölgelerinde yağış bekleniyor. Yağışlarla birlikte bu bölgelerde sıcaklarda 5 ila 8 derece düşüşler bekleniyor. Sıcakların batı bölgelerinde ise 1 ila 3 derece artması bekleni

10 İle kuvvetli yağış uyarısı
Meteorolojiye göre, Doğu bölgelerinde yağış bekleniyor Meteorolojiye göre, Doğu bölgelerinde yağış bekleniyor. Yağışlarla birlikte bu bölgelerde sıcaklarda 5 ila 8 derece düşüşler bekleniyor. Sıcakların batı bölgelerinde ise 1 ila 3 derece artması bekleniyor.
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun doğu bölgelerinde aralıklarla görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların öğle saatlerinden itibaren Tunceli, Bayburt, Erzurum, Bingöl, Muş, Bitlis, Elazığ, Diyarbakır'ın kuzey ve doğu çevreleri ile akşam saatlerinden sonra Rize ve Hopa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
 
Hava sıcaklığının Orta ve Doğu Karadeniz'de 5 ila 8 derece olmak üzere doğu bölgelerde azalacağı, batı kesimlerde 1 ila 3 derece artacağı tahmin ediliyor.
 
Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı (Lodos), zamanla iç ve doğu kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s)esmesi bekleniyor.
 
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
 
Yağışların; bugün öğle saatlerinden itibaren Tunceli, Bayburt, Erzurum, Bingöl, Muş, Bitlis, Elazığ, Diyarbakır'ın kuzey ve doğu çevreleri ile akşam saatlerinden sonra Rize ve Hopa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden, oluşabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, dolu, heyelan, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
 
BAZI İLLERDE HAVA DURUMU
 
Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:
 
İSTANBUL: Parçalı az bulutlu (28)
 
ANKARA: Parçalı az bulutlu (27)
 
İZMİR: Az bulutlu ve açık (26)
 
ADANA: Parçalı, zamanla kuzey kesimleri çok bulutlu (30)
 
ANTALYA: Az bulutlu ve açık (29)
 
SAMSUN: Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu (24)
 
ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, zamanla aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. (23)
 
VAN: Parçalı ve çok bulutlu, zamanla aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı (23)
 
DİYARBAKIR: Parçalı çok bulutlu, zamanla aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden sonra kuzey ve doğu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. (30)
 
BÖLGELERDE HAVA DURUMU
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:
 
MARMARA: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; batı kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.
 
EGE: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
 
AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, doğusu parçalı ve çok bulutlu, Kahramanmaraş çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
 
İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, zamanla doğusunun çok bulutlu, Sivas ve Kayseri çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
 
BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
 
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz'in aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Bayburt ile akşam saatlerinden sonra Rize ve Hopa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
 
DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren Tunceli, Erzurum, Bingöl, Muş, Bitlis ve Elazığ çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden yağış anında yer yer kuvvetli (30-50) olarak esmesi bekleniyor.
 
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğusu ile Şanlıurfa çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Diyarbakır'ın kuzey ve doğu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam