1 Mayıs Kutlamaları olaylı başladı

Beşiktaş'ta, 1 Mayıs kutlamaları için Taksim'e çıkmak isteyen bir gruba polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.CHP üyelerinin de aralarında bulunduğu bir grup, Taksim'e gitmek için Beşiktaş Barbaros Bulvarı üzerinde toplandı. Bazı eylemciler "Ta

1 Mayıs Kutlamaları olaylı başladı

Beşiktaş'ta, 1 Mayıs kutlamaları için Taksim'e çıkmak isteyen bir gruba polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.CHP üyelerinin de aralarında bulunduğu bir grup, Taksim'e gitmek için Beşiktaş Barbaros Bulvarı üzerinde toplandı. Bazı eylemciler "Taksim Tahrir olacak" yazılı pankart açtı. Taksim'e doğru yürümek isteyen gruba polis izin vermedi. Polis gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Müdahale sonrası grup, ara sokaklara kaçıştı. Beşiktaş'ta gerginlik sürüyor.

DİSK: TAKSİM'DEN BAŞKA YERDE KUTLAMAYIZ

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Başkanı Kani Beko, 1 Mayıs'ı Taksim'den başka bir yerde kutlamayacaklarını söyledi.Basın açıklaması yapan Beko, "Beşiktaş'ta arkadaşlarımıza müdahale edilmiş. Onlar bizim yol arkadaşlarımız. Müdahaleyi kınıyorum." dedi. Başbakan Erdoğan'ın dünkü sözlerine de değinen Beko, "Başbakan Erdoğan dün Kazlıçeşme'den bahsetmiş. Taksim bizim için önemli. Taksim'de arkadaşlarımız katledildi. Biz 1 Mayıs'ı Taksim'den başka bir yerde kutlamayız." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler