Umut Bozok "Buraya gelirken şampiyonluk yaşamak istedim. Bu duyugu yaşamak istedim."

Trabzonspor'da Umut Bozok, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde basın mensuplarının sorularını yanıtlıyor.

Trabzonspor'da Ankaragücü maçında 2 gol sevinci birden yaşayan Umut Bozok, Fenerbahçe maçı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Umut Bozok'un açıklamaları şu şekilde;

Buraya gelirken şampiyonluk yaşamak istedim. Bu duyugu yaşamak istedim. Maalesef bu sezon olmadı. Bireysel olarak geçen sezon 20 gol ve 8 asist yaptım. Daha fazla oynamak isterdim. Çalışmaya devam, yapacak bir şey yok. Benim için de herkes için de bu sezon biraz zor oldu. Hem takım hem de bireysel olarak yeni sezon daha iyi olur inşallah.

Son dönemlerde üst üste 2 maç oynama şansı fazla bulamadım. Herhangi bir futbolcu temposuz oynamak çok zor bir şey. 2-3 haftadır yeni hoca geldi, 2 kere 11 oynadım, bir kere 30 dakika oynadım. Yavaş yavaş tempo yakalamaya başladım. 2 gol attım. Benim için çok önemli.

Geçen sezon 10-15 maç üste üste oynadım. Oyuncular için böyle üst üste oynatıp tempo yakalamak çok önemli. Moral ve fiziksel açıdan oynamamak çok zor. Bu sene benim için çok çok zor oldu ama büyük takıma geldim hedefler değişti. Her sene yeni şeyler öğreniyorum. Çalışmaya devam, inşallah yeni sezonda daha iyi olur. Geçen sezonki Umut Bozok var burada, hiçbir şey değişmedi.

Futbol dünyasında takım iyi gitmeyince bireysel olarak bakıyoruz. Elbette bireysel olarak daha iyi olabiliriz ancak şampiyonluk sonrası zor bir dönem yaşıyoruz. Bütün takımlar böyle süreçler yaşayabiliyor. 3 kulvarda oynadık. Haftada 2-3 maç oynadık. Fiziksel olarak zor oldu.

Trabzonspor büyük bir camia. Evet, böyle bir camiaya göre performans düşük. Her gün çalışıyoruz. Lig, Avrupa ve kupa bitti. Seneye daha iyi olmamız gerek, bunu herkes biliyor.

Medyada çok haberler okudum. Hoca ile özel çalışmalar yaptığım yönünde. Öyle bir şey olmadı. Çalıştığım hocaların hepsi kaliteli. Hocamız yurt dışından bir mantalite getirdi. Sert bir hoca. Herkese güveniyor. Kimin kaç gol atıp asist yaptığını biliyor. Takımı da çok iyi tanıyorz. Bize güveniyor, biz de ona güveniyoruz. Herkes kendisini göstermek istiyor. Arif oynadı, Serkan da uzun süre oynadı. Antrenmanlar çok önemli. Herkes çok iyi çalışıyor. Antrenmanlar çok kaliteli. İç sahada kazandık, mutluyuz. İnşallah devamı da gelir.

Bu sene biraz benim için geçen sezona göre değişik oldu. Bir ara 11 oynadım, bazen 5 dakika oynadım. Bazen hiç girmedim. Abdullah Hoca'ya büyük saygım var. Ama benim için zor oldu. Oynamayınca tempo düşüyor. Oyuna sonradan girince zor oluyor. Geridesiniz, risk alınca hata yapma şansınız da yüksek oluyor. Şans gelince hazır olmak gerek. Hoca gelince epey bir öz güven getirdi bize. Kalitemizi de görüp anladı. Bu sene maalesef hedef kalmadı. En iyi şekilde bitirmek istiyoruz. Takımdan gidenler ve gelenler olacak. Kendimizi göstermek istiyoruz. En iyi şekilde bitirmeliyiz.

4-3-3 benim için ya da herhangi bir formasyon benim için çok fark etmez. Kasımpaşa'da da çok farklı sistemlerle oynadım. Hoca hangi formasyon ile oynarsa ona katılıyorum, benim için sorun yok.

Transfere gelirsek, kim gelirse gelsin ben oynamak isterim. Forvet gelecek, benim için problem değil. İyi futbolcu olsun, ben kendimi daha da geliştirmek isterim.

Aslında tek forvet de çift fovet de oynamayı severim. Fransa'da bana "tek forvet oynayamazsın" diye etiket koymuşlardı. İlk profesyonel yılımda çift forvet oynayıp 24 gol attım. Sonrasında tek forvet oynayıp zor dönemler yaşadım. Tek ya da çift oynamak benim için problem değil. Maxi oynayınca bana alan yaratıyor. Bu maçta ben 2 gol attım, bir sonraki maçta belki Maxi atar. Çift forvet oynamak işimizi kolaylaştırıyor.

Fenerbahçe maçı bizim için ve camia için çok önemli. Fenerbahçe maçı benim için de özel bir maç. Daha önce gol atmadım. Ligin en iyi takımlarından biri, zor maç olacak. Kazanmamız gerek. Kadıköy'de taraftarımıza bir hediye olur inşallah.

Bir ara taraftar da tepki gösterdi. Benim için zor oldu elbette ama bunu Ankaragücü maçından sonra tam tersi de oldu. Taraftar çok destek oldu. Futbolculuk kariyerinde böyle şeyler olabiliyor. Ama yani üst üste 2 maç oynadım dediğim gibi, daha fazla öz güven kazanıyorum. Şu anda daha öz güvenli bir kişi var karşınızda.

Ligde en beğendiğim santrforlar İcardi ve Aboubakar. Ancak ben Muhammet Demir'i de çok beğeniyorum. Bu sezon fazla oynayamadı. Uzun değil ama son vuruşları iyi. Sowe de var. Çok kuvvetli. Valencia da var. Geçen sezon 20 golle kral oldum. Valencia'nın bu sezon 27-28 golü var. Galiba bu sezon forvetler daha yetenekli. Maxi de çok kaliteli. Ama bence bu sene İcardi.

Bakasetas frikik ve penaltıları çok iyi kullanıyor. Penaltı kullanmak santrfor için çok iyi oluyor ya çok kötü. Atarsan öz güvenin iyi, atamazsan çok kötü. Benim için şu anda Bakasetas'ın atması daha iyi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Videolar