Trabzonspor teknik direktörü Bjelica: Kimlere güvenebileceğimizi göreceğiz

Trabzonspor'da Teknik Direktör Nenad Bjelica, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Haber61 - Spor Servisi - Trabzonspor'da Sivasspor maçıyla takımın başındaki ilk maçına çıkan Nenad Bjelica, kulüp tesislerinde basın mensuplarıyla bir araya gelerek soruları yanıtladı.

Nenad Bjelica'nın açıklamaları şu şekilde;

“GÖRÜŞMELER ÇOK KISA SÜRDÜ”

Trabzonspor ile görüşmem çok uzun sürmedi. 2 gün sürdü. Kulüp bana beklentilerini net şekilde anlattı. Benim de burada olmak istememden dolayı her şey kısa sürdü. Trabzonspor'a gelmeden önce kulübün büyüklüğünü biliyordum. Sorunları olan bir takıma geldiğimi biliyorum ancak bu sorunlar olmasa zaten ben de burada olmazdım.

Hatalar yapılmış olabilir ancak çalışan kişiler hatalar yapar. Yetenekli bir takım olduğunu herkes biliyor. Yarışmacı ve güçlü bir takım oluşturmayı hedefliyoruz. Çok çalışmamız gerek. Oyuncu grubu da bu uğurda mücadeleye vermeye hazır görünüyor.

“OYUNCULAR İÇİN HENÜZ KARAR VERMEDİK”

İki gündür buradayım. 2 antrenman yapma fırsatımız oldu. Oyuncular için erken bir karar alınmasının pek adil olacağını düşünmüyorum. Ayrılacak ya da aramıza katılacak oyuncular olacaktır ancak şu an için karar vermedik. Gençlere de fırsat verme şansı bulacağız. Önümüzdeki sezon oluşturacağımız takımın resmini çizmeye çalışacağız. Sezonun kalan kısmını yeni sezonun ilk çizimleri olarak kullanacağız.

“SİSTEM MAÇ KAZANDIRMAZ”

Burada oynayacağımız bir sistem olacak. Ancak bu her zaman değişime açık olacak. Hiçbir zaman sistem maç kazandırmaz. Maç kazandıracak olan organizasyon ve detaylardır. Rakibe ve elimizdeki oyunculara göre sistemler değişebilir.

“ŞEHRİ TANIYACAK VAKTİM OLMADI”

Şehri henüz detaylı şekilde tanıyacak vaktim olmadı. Zaman içinde tanıyacağız. Bir yandan da takımı daha iyi yerlere getirmeye çalışacağız.

Kondisyon hocamız zaten takımın bünyesindeydi. Sezon sonuna kadar devam edecek. Yaz ayında gerekirse bir kez daha bu konuyu konuşacağız.

Ligi tanıyorum. Yarışmacı bir lig. Büyük takımları olan ancak o takımları şaşırtacak takımlar var. Televizyondan çok kez takip ettiğim bir lig. İyi futbolcular ve iyi teknik adamlar gördüm.

“TÜYLERİ DİKEN DİKEN EDEN VİDEOLARDI”

Trabzonspor’un şampiyonluk kutlamalarını izledim. Gerçekten çok mutlu oluyorsunuz ve tüylerinizi diken diken eden videolardı. Biz de aynı başarıyı tekrar etmeye çalışacağız.

Daha önce çalıştığım tüm takımlarda altyapı ile iletişim halinde olan birisi oldum. Burada da böyle olacak. Şu an yeni geldiğimiz için çok fazla vaktimiz olmadı. Önce oyuncularımı tanıyacağım. Sonra altyapıdan aramıza katılanlar olacak. Daha önce de çalıştığım takımlarda altyapıdan oyunculara fırsat vermeye çalıştık.

“KİMLERE GÜVENEBİLECEĞİMİZİ GÖRECEĞİZ”

Kupa ve ligde son 7 deplasman maçını kazanamadık. Konyaspor maçında daha fazla opsiyonumuz olacak ve eksik arkadaşlarımız aramıza katılacak. Kalan 7 maçlık süreçte kimlere güvenebileceğimizi göreceğiz. Bu 7 maçı kazanmak isteyen oyuncularla oynayacağız. Yeni sezonda çok daha güçlü ve mücadeleci bir takım yaratmayı hedefliyoruz.

Avrupa’da birçok takımda çalışma fırsatı buldum. Türkiye bu açıdan benim için beşinci ülke olacak. Her zaman elimden geleni yapmaya çalıştım. Burada da öyle olacak.

"OĞLUM DUYSAL VE MENTAL AÇIDAN DESTEK VERMEYE ÇALIŞACAK"

Oğlum son çalıştığım takımda da benimleydi. Resmi olmasa da hep yanımdaydı. 5 dil biliyor ve gayet zeki biri. Oyunculara duygusal ve mental açıdan destek vermeye çalışacak.

"TARAFTARLARI HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATMAK İSTEMİYORUZ"

Taraftarlar umarım sezon sonuna kadar bize destek olacak. Yeni sezon için yarışmacı ve 90 dakika mücadele eden bir takım göreceklerinin sözünü verebilirim. Çalıştığım her takımda futbolcular sahada ellerinden geleni yaptı. Onları hiçbir zaman hayal kırıklığına uğratmak istemiyoruz. Skordan bağımsız olarak elinden gelen her şeyi yapan bir takım olacak. 

Kalan bir buçuk ayda oyuncuları tanıyacağız. Bu seneden elde edeceklerimizi yeni sezonda başarılı olmak adına kullanacağız. Bir oyun tarzı yaratmaya çalışacağız. Bu bir risk. Sezon sonuna kadar kendi yaratmadığınız bir takım ile çalışacaksınız. Ben bu riski alıyorum.

"OYUNCU SEÇERKEN PASAPORTUNA BAKMAM"

Son yıllarda Hırvat futbolu yükselişte. Bu konuda neler yapabileceğimizi oturup konuşacağız. Ben oyuncu seçerken pasaportuna bakmam. Karakterleri ve futbol anlayışları bize uyuyorsa elbette takımımıza katılabilir. Bunun için Hırvat olmasına gerek yok. 

HABER61 TV'YE GİTMEK İÇİN TIKLAYIN

HABER61 YOUTUBE KANALINA GİTMEK İÇİN TIKLAYIN

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler