Örs, Elektrikte kayıp kaçak ve TRT payı tamamen kaldırılmalıdır

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, vatandaşın elektrik faturaları ile ilgili mağduriyetini TBMM'de gündeme getirdi.

Devletin birçok lüks tüketim maddesinden KDV, ÖTV almazken dar gelirli vatandaşlarımızın kullandığı elektrikten KDV almasının izah edilemeyeceğini vurgulayan Örs, "Fakir fukaranın, dar gelirlinin bir nebze soluk alabilmesi için elektrikten KDV'nin kaldırılması gerekmektedir. Devlet Türk milletinin anlayışına göre babadır. Baba evlatlar arasında ayırım yapmaz. Ancak bugün Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak'ta tarımsal sulamada kullanılan elektrikte yüzde 60-65'lere varan indirimler yapılmaktadır. Bu uygulamanın amacı yetkililerin ifadesine göre kaçakçılığı önlemektir. O zaman ben de burada sormak istiyorum: Başta Doğu Karadeniz olmak üzere Çukurova'da, İç Anadolu'da, Ege'de, Marmara'da, Trakya'da tarımsal sulamada kullanılan elektrikte kaçakçılığa tenezzül etmeyen çiftçinin ne günahı vardır? Bu indirim tüm çiftçilerimize uygulansın, adaletsizlik ortadan kaldırılsın." dedi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Videolar