Güneş Zigana'yı böyle ışınladı

Gümüşhane ile Trabzon arasındaki Zigana Dağında bilim kurgu filmlerini andıran görüntü kameralara takıldı.
Güneş Zigana'yı böyle ışınladı

Gümüşhane ile Trabzon arasındaki Zigana Dağı’nda kaydedilen görüntüler görenleri şaşırttı. Deniz seviyesinden 2 bin 100 metre yükseklikteki Zigana Gümüşkayak Kayak Merkezi çevresinde ortaya çıkan doğa olayı, adeta bilim kurgu filmlerinden fırlamış sahneleri andırdı.

Tesis çalışanları ve bölgeyi ziyaret eden vatandaşların cep telefonlarıyla kaydettiği görüntülerde, yaklaşık 3 saat boyunca gökyüzünden gelen güçlü bir ışık huzmesinin Zigana Dağı’nın yamaçlarına vurduğu görüldü. Işık, tek bir noktadan dağın eteklerine düşerek çevreyi aydınlatırken, manzara hem şaşkınlık hem de hayranlık uyandırdı.

Olayı ilk kez bu kadar net şekilde kaydettiklerini söyleyen tesis işletmecilerinden Abdullah Eroğlu, şunları ifade etti:

“Yıllardır Zigana Dağı’nda çok farklı doğa olaylarına tanıklık ettik. Ancak böylesine ilginç bir ışık yansımasını ilk kez gördük. Yaklaşık 3 saat boyunca tek bir noktadan gelen bu ışık, dağın yamaçlarını sanki bir film sahnesi gibi aydınlattı.”

Uzmanlar, olayın atmosferik kırılma, bulut yansımaları veya bölgedeki sis tabakasıyla ilgili olabileceğini değerlendirirken, bölgeye ilgi duyan doğa tutkunları da Zigana’ya akın etti.

Zigana Dağı, son yıllarda hem kış turizmi hem de doğa fotoğrafçılığı açısından Karadeniz’in en çok ziyaret edilen noktalarından biri haline geldi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir