Trabzon'da okullarda uyum eğitimi başladı

Trabzon'da alt sınıflarda uyum eğitimi başladı.

Trabzon'da okullarda uyum eğitimi başladı

Trabzon'da 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı anaokulları ve ilkokul birinci sınıflarda bugün itibariyle başladı.

Uyum sürecini erkenden deneyimlemeleri adına bir hafta erken okullara alınan çocuklar, yeni bir başlangıcın heyecanını yaşadılar. Trabzon Valisi Sayın İsmail Usta, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Burak Fettahoğlu, Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale, Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Karakaş ile Çukurçayır Ana Okulu’nda düzenlenen Uyum Eğitimi Başlangıç Programı’na katıldılar.

Miniklerin heyecanını paylaşan Vali Ustaoğlu, ‘’Yeni bir sürece başlarken her şeyden önce çocuklarımızın sağlık ve huzur ortamları içerisinde bir yıl geçirmelerini temenni ediyorum’’ dedi. Zamanın hızla akışı karşısında elimizdeki yegâne sermayemiz çocuklarımız ve onlara kazandırdığımız sağlam gelecektir. Bugün başlayan okullu olma süreçlerinde, öğretmenlerimiz çocuklar yoluyla aslında bir geleceği de keşfetmiş olacaklardır. Bu bağlamda değerli çalışmaları için hepsine tek tek teşekkür ederim dedi. İl Milli eğitim Müdürü Hüseyin Burak Fettahoğlu da hazırlanan uyum programı etkinliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek: ‘’Onlar yuvalarını tanırken öğretmenleri de onları tanıyacak, ilgi ve yeteneklerini keşfederek çocuklarımızın yarınlarına şimdiden dokunmuş olacaklardır dedi. Okul öncesi eğitimin kişisel gelişimde fark yaratılan bir dönem olduğunu, tohumun toprağa düştüğü bu yerde hassasiyet ve titizlikle bir bahçe inşa edildiğini vurguladı.

Başlayan bu süreçte çocukların alacağı nitelikli eğitimin sorumluluğunda olduklarını dile getirerek meslektaşlarımızın, velilerimizin ihtiyaçlarının çözümünde onların yanlarında olmaya devam edeceğiz şeklinde konuştu. Etkinlikte emeği geçen çalışma arkadaşlarına teşekkür ederek ‘’hepimiz için sağlıklı bir eğitim öğretim yılı temenni ediyorum’’ dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber