Vali Ustaoğlu’ndan Atatürk’ün Trabzon’a gelişi mesajı

Vali İsmail Ustaoğlu’ndan Atatürk’ün, 1924 yılında Trabzon’a gelişinin 98. yıldönümü ile ilgili mesaj yayınladı.

Vali Ustaoğlu’ndan Atatürk’ün Trabzon’a gelişi mesajı

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu Atatürk’ün Trabzon’a gelişinin 98. yılı dolayısıyla mesaj yayınladı. 

Vali Ustaoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi;

“15 Eylül 1924 tarihinde, Türkiye Cumhuriyeti’nin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, şehrimize ilk kez gelerek Trabzon’umuzu onurlandırmıştır. Bugün, bu anlamlı ziyaretin 98. yıl dönümünün verdiği gurur ve sevinci bir kez daha; bir olmanın, beraber olmanın, aynı coşkuda birleşmenin güzelliği ile yaşamaktayız.

Mustafa Kemal’i ve Trabzon insanını bu coğrafyada bir araya getiren bu düşüncenin temel amacı; milletin bağımsızlığını yeniden elde etmesi, Türkiye’nin bütünlüğü ve millet egemenliğine dayalı, bağımsız Türk Devleti’nin ebedi-müddet yaşaması idealinin tüm dünyaya bir kez daha gösterilmesi olmuştur.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 98 yıl önce şehrimizi ilk defa teşrif etmelerinin yıl dönümü vesilesiyle aziz ruhunu saygı, şükran ve rahmetle yâd ediyor, saygılarımı sunuyorum.”

10Haziran1937

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber