Türkiye'de ilk! Trabzon'da kahverengi kokarca ve şap hastalığıyla mücadelede yeni dönem

Trabzon Tarım ve Orman İl Müdürü İsa Kaplan Haber61’i ziyaret ederek değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'de ilk! Trabzon'da kahverengi kokarca ve şap hastalığıyla mücadelede yeni dönem

Trabzon Tarım ve Orman İl Müdürü İsa Kaplan, Haber61’ekonuştu.

Trabzon Tarım ve Orman İl Müdürü İsa Kaplan açıklamalarında Trabzon’da kahverengi kokarca böceğine ve şap hastalığına ilişkin önemli detaylara yer verdi.

Kaplan, Türkiye’de ilk defa baskın aşı timi diye bir hayvan sağlık timi kurulduğunu belirterek değerlendirmelerde bulundu.

"KOKARCAYLA MÜCADELE TİMİ KURDUK"

Kahverengi kokarca böceğine karşı mücadele timi kurduklarını ifade eden, Trabzon Tarım ve Orman İl Müdürü İsa Kaplan, “Genel olarak 3 tane alanımız var; Bitkisel üretim hayvansal üretim ve balıkçılık. Üretim noktasında zafiyet geçirten, üretimi engelleyen, kaliteyi düşüren zararlar mevcut. Bununla ilgili kokarca zaten biliniyor. Onunla mücadele içindeyiz. Bununla ilgili Karadeniz illeri kokarcayla mücadele timi kurdu. Türkiye’de ilk defa baskın aşı timi diye bir hayvan sağlık timi kurduk. Baskın aşı timi oluşturduk çünkü bazı küçük ilçelerimizde personel sorunu oluyor, aşılarda, mücadelemizde gecikmeler oluyor.“ dedi.

Türkiye'de ilk! Trabzon'da kahverengi kokarca ve şap hastalıyla mücadelede yeni dönem

"TÜM İLÇELERDE BASKIN MÜCADELEYE GİDİLECEK"

Bakanlığın kararıyla şap aşısının 3 döneme çıkarıldığını ifade eden Kaplan, "Trabzon geçen sene bunun acısını yaşadı. Kurban bayramında şap hastalığından dolayı pazarımı kapandı. Şap hastalığı hayvanda hem et hem süt verimini oldukça düşüren, kaliteyi düşüren bir hastalık. Genç, dinamik bir ekibim var. 18 ilçe müdürlüğü var. Tüm ekipleri bir bütün olarak görüyorum. Ekiplerle bir tim kurmaya karar verdim. Bakanlığımızın kararıyla şap aşısını 3 döneme çıkardı. Önemli bir karardı. Ölüme kadar giden bir hastalık. Bu tim tüm ilçelerle baskın mücadeleye gidecek. Bizim arkadaşlarımızın çalışma istekli olmaları işimi kolaylaştırdı. Araklı’da, Çaykara’da Maçka’da zorlu görev süreci vardı.” şeklinde konuştu.

Bu timle Trabzon’da etkili çalışmalar gerçekleştireceklerini vurgulayan Kaplan, “Kurban bayramı içinde kaçak hareketlerin önüne geçeceğiz. Bu tim ilimizde güzel örnek olacak. Şimdiden herkese teşekkür ediyorum. Bizim için Trabzon’un hayvancılığı ve tarım önemli elimizden geleni yapacağız.“ ifadelerini kullandı.

Türkiye'de ilk! Trabzon'da kahverengi kokarca ve şap hastalıyla mücadelede yeni dönem

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler