Haber61

Haber61

Trabzon’un sol yanı ağrıyor!

Bedirhan Gökçe"nin "Sol yanım ağrıyor, annem" adlı güzel bir şiiri vardır.

Sol yan önemlidir. Kalbin olduğu bölgedir.

CHP Merkez İlçe Kongresi"nde bu şiir geldi aklıma, Trabzon"un sol yanında bir ağrı olduğunu sezinledim.

 

22 Temmuz seçimlerinde yerelde de Türkiye genelinde de iyi bir sonuç alamayan CHP, partiye kongrelerle hareket kazandırmak istiyor şüphesiz. CHP Milletvekili Akif Hamzaçebi, “Merkez İlçe Kongresi yerel seçimlerle ilişkilendirilmemeli” dese de bu ilmi siyasetten başka bir şey değildir. Şuanda atılacak temeller çok önemli. Hem yerel seçimlerde, hem de partinin geleceğinde şimdi atılacak temellerin sağlamlığı sonuç verecek.

Kongreye bir hafta kala adaylığını açıklayan Av. Oktay Yavuz"u aday olarak çıkartan grup Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu"nun destekçilerinden(!) olduğunu öğrendik. Oktay Yavuz"un seçimi Murat Özçilingir"in karşısında kaybetmesi partideki çatlağı gözler önüne serdi böylelikle. AK Parti"nin kilitlendiği nokta olan yerel seçimlerde solun Volkan Canalioğlu"nun karşısında güçlü bir adayın çıkartması CHP"nin belediye seçimlerini kaybetme riskini arttırır.  

 

                                                             * * *

Peki, CHP ile birleşen DSP"de neler oluyor? DSP İl Başkanı Sibel Suiçmez"in yerel seçimlerde tavrı ne olacak?  

Atamayla DSP İl Başkanlığı"na gelen Sibel Suiçmez, daha sonra kongrede seçilerek DSP İl Başkanlığı koltuğuna seçilmiş bir başkan olarak oturdu.

Sorulması gereken bir soru var; 22 Temmuz seçimlerinde milletvekilliğine adaylığını koyan Sibel Suiçmez, il başkanlığından istifa etmesine rağmen, aynı anda il başkanlığı görevini nasıl devam ettirdi? Suiçmez, tekrar atamayla mı halen il başkanlığı görevini yürütüyor, kongre gerekmez miydi? Sibel Suiçmez"in asıl hedefi DSP İl Başkanlığı mı?

Trabzon"un tek kadın il başkanı olan Suiçmez, yerel seçimlerde belediye başkanlığına adaylığını koyarsa "CHP"nin belediye seçimlerini kaybetme riskini arttırır" iddiam doğru çıkabilir.

 

                                                              * * *

CHP"nin Merkez İlçe Kongresi"nde ortaya çıkan bir tablo daha vardı ki, partinin geleceğinde bu tablo önem arzediyor. Delege listesindeki yaş ortalaması gençlerin partide azınlıkta olduğunu belgeledi. Bu durum aslında bütün partilerinde ortak sorunu gibi duruyor.

Gazeteci büyüğümüz Hasan Kurt, delege listesini eline alıp yaş ortalamasını hesaplama ihtiyacı hissetmiş. Sayın Kurt, delege listesinde doğum tarihi 1980 sonrası olan kişi sayısının 13 olduğunu ifade etti. Partilerin artık aynı kalıplardan vazgeçip yeni, genç ve dinamik isimlerle siyaset yapması gerekiyor.

* *

 

Uzunsokak siyaset kokuyor

 

Trabzon Belediye"nin yerel seçimlerde yaptığı hizmetler sıralamasında Uzunsokak"ı trafiğe kapatması kaçıncı sırada yer alır? Bana göre ilk sırada. Önemli bir hizmettir.

Bunun aksini yapan bence halka rağmen yapacaktır.

AK Parti"nin Uzunsokak"ın trafiğe kapatılmasını istemediğini ve İl Trafik Komisyonu"na da ağırlığını koyduğunu düşünüyorum. Atanmışlarında (devlet memurları) Trabzon için önemli bir kararda söz sahibi olmasını etik bulmuyorum. STÖ"ler burada harekete geçmelidir.

                                                             * * *

“TS, kim vurduya gidiyor!”

Linç nedir? Bir kişiye aynı anda elli kişinin saldırması linçtir. Suçlu aramaya kalktığımızda her elli kişiden biri “Ben bir tekme attım, ben bir yumruk vurdum, herkes vuruyordu ben de bir tane vurdum” diyecektir. Linç edilen her ne ise kim vurduya gidecektir.

YAZIYA YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.