Trabzon’un sınırları büyüdü ortalık karıştı! Gümüşhaneliler meclise gitti Özgür Özel Ataman’ı hedef aldı

Gümüşhane'nin 3 köyünün bazı kısımlarının Trabzon sınırlarına katılması sonrasında CHP Grup Başkanvili Özgür Özel, Trabzon Büyükşehir Belediyebaşkanvekili Atilla Ataman'ı hedef aldı. Ataman'da bugün yapacağı basın toplantısı ile Özel'in açıklamalarına yabnıt verecek.

Trabzon’un sınırları büyüdü ortalık karıştı! Gümüşhaneliler meclise gitti Özgür Özel Ataman’ı hedef aldı

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı 3 köyün sınırlarında değişiklikler yapıldı. Sınırların değişmesi ile bu köylerin bir bölümü Şalpazarı ilçesi sınıtları içerisine dahil oldu.

Alınan karar sonrası köyden bir heyet TBMM’ye giderek kararın değiştirilmesi yönünde taleplerini ilettiler.

etryertyer

Yapılan dğişikliğe neden olarak Uluslararası Doğa Koruma Birliği’nin tanımına göre ekoturizm, doğayı ve kültürel kaynakları anlayarak korumayı destekleyen, düşük ziyaretçi etkisi olan ve yerel halka sosyo-ekonomik fayda sağlayan, bozulmamış doğal alanlara çevresel açıdan sorumlu seyahat ve ziyaret olarak gösterilse de bölge halkının bundan memnun olmadığı belirtildi.

ÖZGÜR ÖZEL ATİLLA ATAMAN'I HEDEF ALDI

CHP grup başkan Vekili Özgür Özel ise konu hakkında Trabzon Büyükşehir belediye Başkanvekili Atilla Ataman’ı hedef aldı.

Ataman’ın bahsedilen bölgede işletmesinin olduğunu ve kararın bu nedenle alındığını iddia eden Özel “Trabzon 'Büyükşehir' olunca 'artık köy değil mahallesiniz ve artık Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ne bağlısınız.' O belediyenin başkanvekili Atilla Ataman'ın ve AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Suna Kepoğlu Ataman'ın tam şurada tatil köyleri var.” İfadelerini kullandı.

Özel açıklamasında “Gümüşhane'nin Kürtün ilçesine bağlı Kırgeliş, Bağlama ve Damlı köyleri... Bu köyler burada ve Gümüşhane'ye aitken bir Cumhurbaşkanlığı Kararı ile bir çizgi çiziliyor. Ve Kırgeliş, Bağlama ve Damlı çizginin diğer tarafında kalarak Trabzon'un Şalpazarı ilçesine bağlanıyor. Gümüşhane, Kürtün şaşkın. Ne oldu ya? Geçen hafta geldiler, bizimle konuştular. Muhalefet ile konuştular. Sonra yerel basından sitemlerini duydum. 'Biz salı günü gittik Gümüşhane'nin AK Partili iki milletvekili bize cuma günü telefon açıyorlar, görüşemeden döndük.' Ne olduğu anlamaya çalışılırken şu ortaya çıkıyor, Trabzon 'Büyükşehir' olunca 'artık köy değil mahallesiniz ve artık Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ne bağlısınız.' O belediyenin başkanvekili Atilla Ataman'ın ve AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Suna Kepoğlu Ataman'ın tam şurada tatil köyleri var. Ve buradaki ekoturizm yetkilileri ile buralardan istifade etmek isterlermiş.

“MUHTARLARIN ARKASINDAYIZ”

Bir Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile üç köy önce mahalleye çevrilerek Trabzon'a bağlanıyor ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi başkanvekili Atilla Ataman'ın kendi ticari işi olan tatil köylerinin faaliyet alanında ekoturizm bölgesi haline getirilecek. İsyan ediyor buna muhtarlar. Bu köylerde AK Parti'nin oyu yüzde 80, 85. Ama ilk kez AK Partililer bu sefer karşılarında AK Partililerin gerçek yüzünü görüyorlar. Biz muhtarların arkasındayız. Köy kime oy vermiş olursa olsun bu hukuksuzluğun karşısındayız. Hukuki süreci de takip edeceğiz, bu meseleyi de gündemden düşürmeyeceğiz.” İfadelerini kullandı.

ATAMAN BUGÜN AÇIKLAMA YAPACAK

Özel bu iddialarına kayıtsız kalmayan Trabzon Büyükşehir belediye başkanı Atilla Ataman ise basın toplantısı düzenleyip iddialara yanıt vereceğini belirtti.

Ataman bugün saat 15.00’da Trabzon Büyükşehir Belediyesi toplantı salonunda düzenlemecek basın toplantısı ile iddiaları yanıtlayacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber