Trabzonspor’un 2.etap kampı 22.gün…

TAKVİYE YOLDA!

Bugün Pazar ve Trabzonspor günü çift idmanla geçirecek.

Dünkü tek idmandan sonra, akşam üstü başlayan yağmur hiç durmadı, sabaha kadar yağdı. Etraf yemyeşil olunca yağmursuz da kalmıyoruz.

Gerçi günün ilk ışıklarıyla birlikte yine o güzel güneş yine yüzünü gösterdi Kranjska Gora’nın üstüne…

Bir şey dikkatimi çekti yalnız, aklıma gelmişken paylaşayım. Geceleri sadece iki tane çöp kamyonu            her evin önünde kendine ait yeşil plastik çöp bidonlarını boşaltıyor o kadar. Sokaklar elinde süpürge ve kürek ile dolaşan, bir tane temizlik işçisi yok iyi mi ? Niye? Çünkü; yere çöp atan yok, her yer tertemiz. Aklımda iken yazayım dedim!

Turistlik Uzungöl ‘de cümbür cemaat iki taraf birbirine girip kavga edildiğini haber61.net de izleyip okuyunca, karşılaştırma yaptım utandım. Haliyle bu konuyu da es geçmeyeyim. Şeytan kulağına kurşun ne bir bağırma, ne bir yüksek sesle konuşma, ne bir tartışma, ne bir kavga gördüm burada.Binalarda insanların üstüne üstü ne gelmeyince, daha relaks. Demek ki ilkokulda ve ortaokulda öğrencilere, önce ilk olarak toplumda nasıl yaşanacağını ve nasıl ahlaklı olacağını öğreteceksiniz.

Bu arada yıllar önce buraya yerleşmiş olan ve biraz türkçe bilen Arnavut işletmeci Harun ve ailesi de, kendi ufak büfe tarzı lokantasında bizlere elinden gelen hizmeti yaptı ve Trabzonspor’un flaması altında, taraftarlarına selam gönderdi.

                                                               *****

Evet, tekrar bordo mavili kampa dönersek, bu sabah ki idman öncesi Yusuf Yazıcı basın mensupları ile buluştu ve onların sorularını cevapladı. Ardından sabah idmanı gerçekleştirildi ve bu idman sonrası Trabzonspor’un teknik ekibi ile basın mensupları yarı sahada çift kale bir maç yaptı. Maç sonrası taraflar bir araya gelerek takımın kamp yaptığı otele ilk kez girdi ve berber yemek yenildi. Ardından basın mensupları kamp yerinden ayrıldı.

Trabzonspor da günün ikinci çalışmasını da akşam saatlerinde gerçekleştirdi.

Bu arada Ofspor’dan Berkay sefa Kara ile en son Persopolis formasını giyen Vahid Amiri’den sonra, Hosseini konusunda da yaşanan yeni gelişmeler, bu transferi yeniden masanın üstüne çıkardı. İranlı İstiklal takımının oyuncusu Majed Hosseini’ nin Trabzonspor’la masaya oturması için bugün Trabzon’da olması bekleniyor.

Öte yandan, Abdülkadir ömür için yeni bir teklifle gelen Benfica, bu oyuncu için rakamı 16 milyon dolara çıkardı. Ayrıca iki de futbolcusunu verecek ama Trabzonspor, haklı olarak bu oyuncunun başka bir takıma yapacağı ilk dış transferinden de yüzde 20-25 gibi bir payda istiyor. Benfica’nın ise oyuncuya en az yıllık 1 milyon euro vereceğini öğrendik.

Diğer yandan, takıma iki  önemli takviye daha yapma çalışmaları sürüyor. İskoçya Ligi’nde  Hibernian FC takımında stoper olarak oynayan Efe Ambrose konusunda da pazarlıklar sürüyor... 29 yaşında, 1.90 boyundaki Afrikalının, Trabzonspor’dan yıllık 650 bin euro talep ettiği, bordo mavililerin ise eski çamlar bardak oldu diyerek,en son 450 bin euro da direttiği öğrenildi.

Bu arada en çok merak ettiğim konu Trabzonspor yönetimi gelen yeni yabancı futbolculara yada takımdaki mevcut yabancıların menajerine şunu dedi mi? ‘’Anlaştığımız euro rakamları sabit bir kur üzerinde kalacak. Dövizde yükselme, oynama  bile olursa, işlemlerimiz sözleşme bitene kadar anlaştığımız euro kuru üzerinden gerçekleşecek’’

Evet dedi mi? Dedi ise cevabı ne? Demediyse bence desin. Ekonominin döviz bazında gidişi hiç de iç açıcı gelmiyor bana, dilerim yanılan ben olurum.

Gün içerisinde kamp cephesinden kayda değer gelişmeler olursa, yazıya ekleme yapılacağını da belirtmek isterim.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR