Ziya Doğan: Şota çok şanslı

Trabzonspor’un eski teknik direktörlerinden Ziya Doğan’dan çarpıcı yorumlar.   TRABZON’DA TAKIM RUHU VAR Trabzonspor’un eski teknik direktörlerinden Ziya Doğan ile Bordo-Mavili takımı konuştuk. Birbirinden önemli açıklamalar yapan Doğan, yapılan transferl

Ziya Doğan: Şota çok şanslı
Trabzonspor’un eski teknik direktörlerinden Ziya Doğan’dan çarpıcı yorumlar.
 
TRABZON’DA TAKIM RUHU VAR
Trabzonspor’un eski teknik direktörlerinden Ziya Doğan ile Bordo-Mavili takımı konuştuk. Birbirinden önemli açıklamalar yapan Doğan, yapılan transferlerin yerinde olduğunu belirterek, “Trabzonspor her zaman dezavantajlı başlar lige. Bu sene Trabzonspor’un avantajı var. Şu anda takımda huzur var. Takım ruhunu sahaya yansıtıyorlar. Ama Trabzonspor’u bekleyen bir tehlike var. Taraftar çok sabırsız. Bunu kabul ediyorum ama Trabzonspor boyundan büyük işlere kalkışmamalı” dedi.
 
RÜZGAR TERSİNE DÖNMESİN
Teknik Direktör Şota’nın futbolcuyken burada bıraktığı izin camianın ona hoşgörüyle bakılmasını sağladığını da ifade eden Ziya Doğan şu ifadeleri kullandı: “Bu bir teknik adam için büyük bir avantaj. Ama bu, iki yenilgide bu rüzgar tersine dönmesin. Çünkü istikrar çok önemli. Teknik adam oyuncularını tanıyana kadar, futbolcular teknik adamın istediklerini yapana kadar zaman geçebiliyor. Ama alınan oyuncular çok üst düzey olduğu için bu zaman kısaltılabilir.”
 
İÇ HUZUR SAĞLANIRSA
Ligin ilk 3 haftası itibarı ile Trabzonspor’un artılarını ve eksilerini de yorumlayan Doğan, “En önemlisi takım oyunu oynuyorlar. Bu çok önemli. Fenerbahçe ve Galatasaray, Trabzonspor kadar takım oyunu oynayamıyor. Eldeki malzemeyi kim kullanırsa o ipi göğüsler. Trabzonspor ve Beşiktaş’ın elindeki malzeme takım oyununa daha yatkın. Trabzonspor iç huzuru sağlayıp, takım oyununu sahaya yansıtmaya devam ederse diğer rakipleri kadar şampiyonluk şansı var” şeklinde konuştu.
 
YETERLİ MALZEME VAR
Trabzonspor’un şampiyonluk şansı hakkında değerlendirme yapan Ziya Doğan şöyle devam etti: “Trabzonspor zaten şampiyonluk için takım kuruyor ve ona göre para harcıyor. Şampiyonluğun en güçlü adaylarından bir tanesi. Trabzonspor en az Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe kadar olaya hazır değilse küçülüyor demektir. Bu paralar şampiyonluk için harcandı. Dediğim gibi ne yönetimin ne de teknik adamın hiçbir mazereti kalmadı. Şampiyonluk için yeterli malzeme var.” 
 
Güneş, Yanal ve Şota çok şanslı
Yeni transferler hakkında görüşlerine de başvurduğumuz Ziya Doğan, “Ülkeleri ve geldikleri takımlara bakıldığı zaman hepsi kendisini kanıtlamış önemli isimler. İnsanlar yanlış anlamasın ama Şota, Ersun Yanal, Şenol Güneş çok şanslı. Dünya’nın parası harcandı, transferler yapıldı onların döneminde. Böyle oyuncuları 5 milyon Euro verip alıyorsunuz şimdi. Benim dönemimde ise toplam takımın değeri 3 milyon Euro’ydu. Artık teknik adamın da yönetimin de mazereti kalmadı. Böyle paralar harcandığı zaman Avrupa’da da başarı gelmeli. Bu paraları harcayan takımların Avrupa şampiyonu olması lazım. Günlük başarı ve başarısızlıklar etkilememeli, Trabzonspor uzun vadeli düşünmeli. Takım olarak şu ana kadar seyrettiğimiz Trabzonspor iyi bir takım. Çok daha iyi olacak” diye konuştu.
 
Şota Türk futboluna damga vurmak istiyorsa…
Şota Arveladze’yi de değerlendiren Ziya Doğan, “Neler yapacağını merak ediyorum. Kasımpaşa’da iyi bir kadrosu vardı. Kayseri’de iyi bir takım oluşturdu. Ama tam manası ile sınıfı geçti diyemeyiz. Trabzon ve Türk futboluna damga vurabilmesi için bu sene yapacağı işler belirgin olacak. Trabzon’da çok seviliyor. Haddini biliyor, çok akıllı bir insan. Taraftarın ona olan sevgisini iyi kullanacağını düşünüyorum. Trabzon’un yapısını da biliyor. İnşallah başarılı olur. Şota ve yeni transferler için 1-2 maçta yorum yapmak yanlış olur. Onlara zaman tanınmalı” şeklinde ifadeler kullandı.
 
İLKHABER/CELAL KADIOĞLU

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor