Yeni yabancı kuralı Trabzonspor'u nasıl etkileyecek?

Trabzonspor'da sözleşmesi biten oyuncuların ardından 4 yabancı kontenjanı açılmış oldu.

Yeni yabancı kuralı Trabzonspor'u nasıl etkileyecek?

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig kulüplerinin 2021-2022 sezonunda kadroda en fazla 14, aynı anda sahada en fazla 8 yabancı futbolcu oynatabileceğini açıkladı. Kademeli olarak düşecek sayı sonrası en çok merak edilen konulardan birisi Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'un güncel yabancı oyuncu sayıları oldu.

Trabzonspor yollarını ayırdığı Baker, Marlon, Hosseini, Afobe'nin ardından kadrosunda 10 yabancı isim barındırıyordu. Bu isimler Vitor Hugo, Edgar, Flavio, Trondsen, Nwakaeme, Ekuban, Djaniny, Diabate, Campi, Bakasetas olarak sıralanıyordu.

Peres ve Gervinho transferi ile beraber bu rakam 12'ye çıktı. Ancak sözleşmesi sona erecek Campi ile gönderilecekler listesinde olan Diabate ile bu rakam yeniden 10'a düşecek.

Bordo mavililerin bu durumda 4 yabancı futbolcu hakları var ve toplamda 14 olan kontenjandan sadece 8'i aynı anda sahada görev yapacak.

Diğer takımlarda ise durum şu şekilde:

Fenerbahçe (15):

Szalai, Tisserand, Lemos, Novak, Gustavo, Sosa, Pelkas, Thiam, Perotti, Samuel, Samatta, Valencia, Zajc, Zanka, Frey

(Papiss Cisse'nin sözleşmesi sona erdi.)

Galatasaray (13):

Muslera, Marcao, Luyindama, Donk, Ozornwafor, Yedlin, Omar, Babel, Feghouli, Mohamed, Falcao, (Onyekuru'nun opsiyon süresi henüz sona ermedi), Diagne

(Donk, Linnes, Gedson, Etebo'nun sözleşmeleri sona erdi.)

Beşiktaş (9): Vida, Welinton, N'Sakala, Douglas, Josef, Ljajic, Larin, N'Koudou, Hasic

(Montero, Rosier, Atiba, Mensah, Ghezzal ve Aboubakar'ın sözleşmeleri sona erdi)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor