Yasin'den Trabzonsporlu itiraf!

Galatasaraylı futbolcu Yasin Öztekin, "Kendi hedeflerim hiç değişmedi. Futbolu zirvede oynamak istiyordum. Trabzonspor'a gittiğimde de Galatasaray gibi büyük bir takımda oynamayı düşünüyordum" dedi. Galatasaray'lı futbolcu Yasin Öztekin, sarı-kırmızılı ta

Yasin'den Trabzonsporlu itiraf!

Galatasaraylı futbolcu Yasin Öztekin, "Kendi hedeflerim hiç değişmedi. Futbolu zirvede oynamak istiyordum. Trabzonspor'a gittiğimde de Galatasaray gibi büyük bir takımda oynamayı düşünüyordum" dedi.

Galatasaray'lı futbolcu Yasin Öztekin, sarı-kırmızılı takımın her ay çıkardığı Galatasaray Dergisi'ne açıklamalarda bulundu. Bir antrenman sonunda, yanında altı yıllık eşi Mücella Öztekin, babası gibi iyi bir futbolcu olmak isteyen oğlu Miraç ve henüz beş aylık kız çocukları Selma Hira da ona eşlik etti.

"BORUSSIA DORTMUND ALTYAPISINDA PES ETMEMEYİ ÖĞRENDİM"

İlk olarak Almanya'da başlayan futbol kariyeri hakkında konuşan Yasin, "Benim için çok zordu. Çünkü orada her yıl yeni bir hedef koymanız, her yıl bir kademe daha yukarı çıkmanız gerekiyor. Futbolcular dört beş yaşında altyapılarda oynamaya başlarlar. Aynı yaş grubunda olduğunuz 20-25 oyuncudan yalnızca üç dört tanesi A takıma kadar yükselebilir. Rekabet çok çetindir Dortmund altyapısında. Dünyanın en iyi altyapılarından biri ne de olsa. Elimden gelenin en iyisini yaptım. Hatta geçen yıl oynadığımız Şampiyonlar Ligi maçında soracaktım Kloop'a ama denk gelmedi bir türlü. Beni sürekli kadroya alıyordu aslında. Antrenmanlarda da iyiydim ama maçlarda bir türlü oynayamıyordum. Elbette o dönem dünya çapında tanınan çok üst düzey futbolcular da vardı takımda. Mario Götze ve yeni aramıza katılan Kevin Grosskreutz, Nuri Şahin, hepsi A takımdaydı. Kaval kemiğimden geçirdiğim sakatlığın da etkisi vardı o dönem. Yine de hiçbir zaman bırakmadım kendimi. Orası çok disiplinli bir ülke. Moralinizi hep yüksek tutmanız gerekir. Zaaflarınızı göstermemeniz beklenir" ifadelerini kullandı.

Türkiye'ye geliş hikayesini de anlatan tecrübeli futbolcu, "Önce Almanya'da kalmayı düşünmüştüm. Alıştığım bir futbol kültürüne sahipti. Ailem de oradaydı. Hedefim değişmemişti; büyük takımlarda oynamak istiyordum. Gençlerbirliği'nin teklifi bu nedenle çok cazipti. Büyük futbolcular için bir geçiş noktasıydı orası. İyi ki de gelmişim Gençlerbirliği'ne" şeklinde konuştu.

"BANA GÜVENİLİRSE, BENİ KİMSE TUTAMAZ"

Teknik direktörlüğe Fuat Çapa'nın gelişinin ardından Yasin Öztekin'in de yükselişi başlamış oldu. Hurşut Meriç ile birlikte Gençlerbirliği'nin kanat akınlarının en önemli parçası olan Yasin, 6 gol, 6 asist performansıyla bitirdiği sezonun ardından hedefleri gibi daha yükseğe odaklanan bir takıma, Trabzonspor'a Transfer oldu. Yasin o günleri şöyle hatırlıyor:

"Beşiktaş da beni istiyordu ama ben Trabzonspor'u tercih ettim. Dört yıllık sözleşme imzalamıştım ama işler istediğim gibi gitmedi. Trabzon'a alışamadım sanırım. 33 tane maç yapmış olsam da istediğim güveni alamadım. Gençlerbirliği'nde çok iyi anlaştığım hocam Fuat Çapa'nın da beni çok istemesiyle Kayseri Erciyesspor'a gittim. Sonra da Hikmet Karaman hocam geldi. Bana çok güveniyorlardı orada. Bana güvenildikten sonra beni kimse tutamaz. Bunu çok açık ifade edebiliyorum. Kayseri'de iyi bir sezon geçirdim ve sonra da çok istediğim Galatasaray'a geldim" diye konuştu.

"TAKIMLARIN HEDEFİ DEĞİŞSE DE BENİMKİ DEĞİŞMEDİ"

"Borussia Dortmund, Gençlerbirliği, Trabzonspor, Kayseri Erciyesspor tümü birbirinden farklı hedeflere sahip takımlar" diyerek top koşturduğu takımlardaki hikayesine de giriş yapan Yasin Öztekin, "Takımın hedefi elbette çok önemli. Fakat benim kendi hedeflerim hiç değişmedi. Futbolu zirvede oynamak istiyordum. Trabzonspor'a gittiğimde de Galatasaray gibi büyük bir takımda oynamayı düşünüyordum. Her gittiğim takımda takımın ana hedefine odaklandım ama küçük yaşlardan itibaren sahiplendiğim hedefleri de beni hiç yalnız bırakmadı" dedi.

"AİLECE GALATASARAYLIYDIK"

Sarı-kırmızılı futbolcu Yasin Öztekin, "Ailece Galatasaraylıydık. Galatasaray forması giymek benim için müthiş bir mutluluktu. Kayseri'den döndüğümde sakatlığım vardı. Galatasaray'da iki-üç hafta antrenman yaptıktan sonra hazırlık maçında forma giymiştim. İlk maçım Fenerbahçe'ye karşı olacaktı. Derbinin önemini uzaktan da biliyordum fakat içinde yer almak gerçekten bambaşkaymış. Seyircilerin, basının, futbolcuların bakış açısını gördükten sonra maçın önemini çok daha iyi anladım. Henüz hazır olmadığım bir maçtı. Zaten bunu herkes gördü. Heyecan da vardı" ifadelerini kullandı.

"SİSTEM DEĞİŞİNCE FORMA ŞANSI BULAMADIM"

Cesare Prandelli dönemine de değinen tecrübeli kanat oyuncusu, "İlk birkaç maçtan sonra hoca sistemi değiştirmeye ve takımı kanatsız oynatmaya başladı. Kanatlar göbeğe gelip, orta saha gibi oynuyordu. Benim hocayla iletişimimde hiçbir problem yoktu. Sistemle alakalı bir konuydu bu. 2-0 yenildiğimiz Balıkesirspor maçında sağ bek oynadım. Aslında hiç de kötü oynamamıştım fakat o maçta yenilmiştik, benim sağ bek oynamam da gündem olmuştu o günlerde" açıklamasını yaptı.

Bu kadar çabalamışken Galatasaray'dan ayrılamazdım diyen Yasin, "Forma şansı bulamıyordum. Tanıdığım hocalar beni arıyor, kendi takımlarında görmek istediklerini söylüyorlardı. Ben hep Galatasaray'da kalmak istiyordum. O kadar çalışmış, çabalamıştım. 15 yıl Dortmund'da oynamış, daha sonra üç takım değiştirmiştim. Altı ay sonra Galatasaray'ı bırakabilir miydim? Burada kalmak istediğimi belirttim" yorumunu yaptı.

"HAMZA HOCA KADERİMİ DEĞİŞTİRDİ"

Hamza Hamzaoğlu'nun gelişiyle birlikte çok şeyin değiştiğinin altını çizen Yasin, "Hamza hocanın gelmesi benim buradaki kaderimi değiştirdi. Benimle çok açık konuştu. Sol açıkta oynadığımı, beni tanıdığını, neler yapabileceğimi çok iyi bildiğini söyledi. ‘Antrenmanlarda yüzde 100'ünü ver, gerisi kendiliğinden gelecek' dedi. Söylediğim gibi, benim için güven çok önemli. O güveni aldıktan sonra, Ziraat Türkiye Kupası'nda 4-2 kazandığımız Eskişehir maçının son yarım saatinde oyuna girdim ve o maç benim için milat oldu. Galatasaray'da ilk kez istediğim gibi futbol oynamaya başladım" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler