Yanal: Ligde 3. sırada olsak bile...

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, 4-1 kazanılan Adanaspor karşılaşmasının ardından basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Yanal: Ligde 3. sırada olsak bile...

Spor Toto Süper Lig'de Adanaspor'u 4-1 yenen Trabzonspor'un teknik direktörü Ersun Yanal, "Trabzonspor'un bugünkü kazanma arzusu ofansif anlamda özellikle ikinci yarı oldukça yüksekti." dedi.

Yanal, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, sezon başından bu yana çok fazla mutlu toplantı yapamadıklarını ve önemli bir süreçten geçtiklerini vurgulayarak, "Bu nedenle camiamız ve taraftarımızın anlayışını bekliyoruz. Bugün yenmek istiyorduk ve kazandık. Takım olmak için bazı skorlara ihtiyaç vardı. Onlar için iyi oldu. Devre arasında yapmamız gerekenleri biliyoruz. Camiamızın ağırlığını karşılayacak takım olmakta, genç oyuncuların gelişimi için bazı girişimlerimiz olacak." diye konuştu.

"Ligde 3., 4. veya 5. olursak bile mutlu olmayız"

Trabzonspor'un ligde 3., 4. veya 5. olması halinde bile mutlu olmayacağını kaydeden Yanal, "Çünkü taraftarların istediği, inanacakları ve peşlerinde koşacak bir takım. Bu takımı kurmak kolay iş değil. Bazı dinamiklerin ve oynayan taşların yerine oturtulması için önemli bir çabaya ihtiyaç var. Zamana ihtiyaç var. Önemli olan bu zamanın ne kadar kısa olacağı." ifadelerini kullandı.

Adanaspor karşısında rakibin on kişi kalmasından sonra tasvip etmediği ve eleştirdiği, oyun içerisinde sıkıldığı anlar olduğunu belirten Yanal, "Bugün mutlaka kazanacaktık, gol yesek de kazanacaktık. Kazanmak zorundaydık. Çünkü önümüzü rahatça planlayabilmek için buna ihtiyaç vardı. Her oyuncu bunu biliyordu. Takım içerisinde arkadaşlık güzel ama saha içerisinde uyum başka bir şey. Saha içerisinde birbirini tanımak ve dayanışmak zor." şeklinde konuştu.



Yanal, bir gazetecinin "Kayserispor ve Adanaspor maçındaki hakem hataları ve hataların Trabzonspor lehine yapıldığı algısı ile ilgili ne düşünüyorsunuz?" şeklindeki soruyu şöyle yanıtladı:

"Türkiye'de yetenek çok önemli bir kavram. Yeteneği olanların olduğu yerlerde olması gerektiğini düşünüyorum. Hakemlerle ilgili yetenekli olanların önü açılmalı. Bu babadan oğula geçen bir şey değil. Doğumla ve sonrasındaki gelişme ile ilgili. Ülkemizde ciddi sorun var ve bunlar tartışılıyor. Bizim hakemlerle ilgili ciddi sorunlarımız oldu. Benim buraya ikinci gelişimde de çok saçma sapan olaylar oldu. Trabzonspor'un son dönemine baktığınızda 2011 sonrasına bakınca tartışmalar hatta alıkoymalar oldu. Birçok kargaşa yaşandı ve gerginliği yaşanmaya devam ediyor. Evet, bugün belki atmayabilirdi, penaltı doğruydu. Yediğimiz golde Okay'a yapılan bence fauldü. Bunlar tartıştığım konular değil. Hakemler kararlarını tartışmak istemiyorum. Hakem kararlarında tartıştığım cezai yöntemlerdir. Eşitlik hakemliği en belirgin hale getirendir. Hakemler konusunda disiplini gerektirecek uygulamalar. Bunu biz Beşiktaş maçında yaşadık. Oyunun doğru oynanmasını engelleyecek yönetim şeklinden bahsediyorum."

Trabzonspor'un Adanaspor karşısında etkin bir oyun oynadığına değinen Yanal, "Trabzonspor'un enerjisi vardı 3 gol yesek 4 gol atabilirdik. Eksiklerimiz vardı ama gidermek için doğru malzemeler bulduk. Trabzonspor'un bugünkü kazanma arzusu ofansif anlamda özellikle ikinci yarı oldukça yüksekti. Maçı alabilecek her şeyi yaptık." değerlendirmesinde bulundu.

Yanal, bir gazetecinin "Ödemelerin Türk lirasına çevrilmesi gündemde var mı?" şeklindeki soruya bilgi sahibi olmadığı söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler