Ve Çalımbay imzayı attı! "Tek sıkıntımız zaman"

Çalımbay için imza töreni düzenlendi

Ve Çalımbay imzayı attı! "Tek sıkıntımız zaman"

Trabzonspor'da yeni teknik direktör Rıza Çalımbay için bugün imza töreni düzenlendi.

Medical Park Stadı'nda düzenlenen ve Haber61 TV'nin canlı yayınladığı imza törenine yöneticiler Gençağa Meriç ve Ali Rıza Egemen, Rıza Çalımbay ile birlikte katıldı.

İMZA TÖRENİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Düzenlenen basın toplantısına yönetimden resmi imzaların atılmasının ardından ilk olarak Gençağa Meriç açıklamalarda bulundu.

YENİ BİR BAHAR HAVASI

Meriç şöyle konuştu; Bildiğiniz gibi yönetim pazartesi günü toplantı yaparak Ersun Yanal ile yolları ayırdık. Ardından Başkanımızı yönetici arkadşlarla sürekli görüşmeler yaptı. Bunun sonucunda kişiliği ile sporculuğuyla bizim içn ön plana çıkan Rıza hocamızla çalışma kararı aldık. Camiamıza hayırlı olmasını diliyorum. Başarılı olacağını düşünüyorum." dedi.

Ali Rıza Egemen ise  "Yaklaşık bir aydır Trabzon malum kapalı havalı ve yağmurlu. Bugün uyandığımda çok güzel güneş açmış ve bahar haası gördüm. Dolayısıyla yeni hocamızla bir bahar havası başlayacağını düşünüyorum. Hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Yöneticilerin ardından söz alan Rıza Çalımbay ise önce açıklamalarda bulundu ardından da basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Çalımbay'ın açıklamalarından derlenenler şu şekilde;

"TEK SIKINTIMIZ ZAMAN"

Trabzon gibi büyük bir camiaya geldiğim için büyük bir takıma geldiğim için mutluyum. Hedefi olan bir takım. Ekibim ve futbolcularımla geldik. Tek sıkıntımız ara dönemde gelmiş olmamız. Ama ben geçömişte de böyle takımlarlka çalıştım. Tek sıkıntımız zaman. Bunu en kısa sürede bunu atlatıp Trabzon'u en iyi yere getirmek için çalışacağız. Bu bzizimle bitmiyor. Taraftarımız ne kadar küsse detakımın yanında olmalıdır. Ben Trabzon seyircisini çok iyi bilirim. Hem futbolculuğum hem de hocalığım zamanından bilirim. Çok önemli maçlar bizi bekliyor. Çok iyi hazırlanmalıyız. Hep bir arada olursak. İyi bir takımız ve başarılı oluruz. Trabzon'un geçmişini çok iyi biliyoruz. Beklentileri çok iyi biliyorum. Dediğim gibi tek şanssızlığımız sonradan gelmek sezon başı olsa tabiki daha farklı olurdu. Şimdi oynayacğımız maçlara mükemmel şekilde hazırlanmamız gerekiyr.

Trabzon'dan teknik kadroya bir arkadaşımızı yanımıza almayı düşünüyoruz. Ondan da faydalanmak için çabalayacağız ve katkı vereceğinden de eminim. Şuan için isim belli değil ama aramıza bir arkadaşımızı katacağız.

Bireysel olarak baktığınızda çok iyi oyuncular var. Hemen her pozisyonun oyuncusu var. Burada bazı sıkıntılar olacak. Oynamayanlar olacak. Burada önemli olan takım, kim iyiyse o oynayacak. Bireysel olarak her arkadaşı tanıyoruz. Ancak çalışınca kimlerin oynayacağını göreceğiz. Takım için çalışan arkadaşlarla oynayacağız. Bir iki kişi ile değil takım olacağız. Hele hele kendi sahamızda oynayacağımız maçlarda daha istekli bir takım olacağız. Taraftarlarıyla bütün bir takım olacağız.
Ve Çalımbay imzayı attı!
Teknik adam değişikliği heryerde oluyor. Sezon başında Antalya'daydım fikir ayrılığı sonrası ayrıldım. Önemli olan bir takımı önemli bir yere getirmek. Bana göre ligin daha başındayız ve çok şey değişir. Önemli olan iyi bir hava yakalamak. Bunu yakalmaamız lazım. Bu sadece Rıza hoca ve ekibi değl bütün olarak yakalamalıyız. Son maçlara baktığımızda oyuncu arkadaşlarımızın kendi potansiyellerine gelmesi lazım. Bu futbolcular bu performansda değil. Onları en iyi yere getirmemiz gerekiyor.

Dünyanın en güzel şeylerinden birisi bu. Ben Trabzon'da şampiyonlukta yaşadım. Gerçekten çok güzel günler yaşadım. Burada yendiğimiz oldu yenildiğimiz oldu. Şenol hocayı çok severim. Görevimi bıraktığım gün beni aradı. Ligde ve Avrupa'da çok iyi gidiyor. Yüksek bir tempoda gidiyorlar ve onunla beraber Beşiktaş çıkışta. Umarım aynı şekilde biz de burada çıkış gstereceğiz. Saydığımız unsurların bir araya gelmesi durumunda herşeyi yapmayı çalışacağız. Ben başkanla uzun süre konuştum. Kendisi yurtdışındaydı. Sonra bir araya geldik. Her türlü şeyi konuştuk. Kendisi işinden dolayı gelemedi. Yoksa o da burada olmayı istediğini söyledi.

Biraz puan farkı var. Bir an önce konsantre olup Malatya maçıyla başlamamız gerekiyor. Herkes işin ciddiyetine varacak. Telafisi olmayan maçlar olacak. Belki devre arasında bir iki transfer olacak. Bilerek böyle bir sorumluluğun altına girdik. Bugne kadar gittiğim kulüplerde hedefe ulaştım. Burada da elimizden geleni yapacağız. Trabzonspor'da süreci hızlı bir şekilde atlatmamız gerekiyor. Önümüzdeki maçlar çok önemli ve puan kaybının bizi çok geri götüreceğini biliyorum buna göre çalışmamız gerekiyor.

Burada en önemli şey taraftar. Onlar kızıp bir küskünlüğe girerseler bizim için en büyük kayıp olur. Onların mutlaka bizim yanımızda olmalı. Malatya, kupa ve Galatasaray maçı bizim için çok çok önemli. Ben sezon başında Antalyaspor ile Galatasaray'a karşı oynadım ve onların tek puan kaybı yaşadığı maç o oldu. Burada futbolcuların kapasitelerini zorlamalarını ve en üst seviyeye çıkmaları gerekiyor. Ayrıca kafalarının da rahat olması gerekiyor. Bir bütün şeklinde camia olarak herkese ihtiyacımız var. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor