VAR eskiden olsaydı Trabzonspor’un şampiyonluk sayıları değişirdi

Trabzonspor asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu’ndan özel açıklamalar geldi.

VAR eskiden olsaydı Trabzonspor’un şampiyonluk sayıları değişirdi

Trabzonspor Asbaşkanı hayrettin Hacısalihoğlu yaptığı açıklamalar ile bir çok konuya açıklık getirdi. Özellikle VAR (Video yardımcı hakem) konusuna değinen Hacısalioğlu “Eğer VAR sistemi eskiden olsaydı Trabzonspor daha fazla şampiyon olurdu” ifadelerini kullandı.

FENERBAHÇE MAÇINDAKİ PENALTI...

2005 yılındaki Fenerbahçe maçında yaşanan penaltı olayını Hatırlatan Hacısalihoğlu, VAR sisteminin geçmişte uygulanması durumunda şampiyonluk sayısının değişip değişmeyeceğiyle ilgili soruya şöyle cevap verdi: "VAR sistemi geçmişte uygulansa bizim şampiyonluk sayımız tabii ki değişirdi. 2005 yılında Fenerbahçe maçında verilmeyen bir penaltımız var mesela, direkt olarak aklıma o geliyor. Sonra aynı hakem bile haksızlık yapıldığını kabul etti. Bence kesinlikle değişirdi şampiyonluk sayımız."

VAR SİSTEMİ ÇOK YARARLI
Hacısalihoğlu, VAR sistemine olumlu baktığını da vurgulayarak, "Oyunu soğutmadan, adil davranılırsa VAR çok faydalı olacaktır. Oyunu durdurup ekrandan bakma olayına karşıyım. Sonuçta orada da üst düzey bir hakem var. Sahadaki hakem ona güvenmeli. Ekrana bakma işi tiyatro gibi oluyor. Hakemlere güven VAR ile geri gelebilir" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor