Vali Yücel Yavuz’dan Milli Eğitim Müdürü’ne Kudüs talimatı

İsrail ve ABD’ye tepki, Filistin halkına destek olmak amacıyla Türkiye’nin pek çok yerinde Kudüs yürüyüşü yapılırken Trabzon da Kudüs için tek yürek oldu.

Vali Yücel Yavuz’dan Milli Eğitim Müdürü’ne Kudüs talimatı
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun duyurduğu ve Kudüs Platformu’nun çalışmalarıyla siyasiler, kamu kurum yetkilileri, tüm STK’lar ve her kesimden vatandaş, Kudüs için sokaklara döküldü. Saat 13.00’de Cumhuriyet Caddesi’nden başlayan yürüyüşe binlerce kişi katıldı. Dev mitingde İsrail ve ABD’yi lanetleyen "Katil israil işbirlikçi  ABD" sloganları ile tepki gösterildi.

Daha Sonra Meydan Parkı’na kurulan sahnede Vali Yavuz, şu açıklamalara yer verdi;

İslam dünyasını hedef alan sonucunda din çatışmasını hedefleyen büyük bir proje adım adım uygulanmakta. Bütün sinir uçlarını harekete geçirecek kararı ABD Başkanı tarafından saçma sapan karar alınmıştır. Bu olay nereye ulaşmıştır. İslam dünyasının uyanmasına ulaşmıştır. Dünya lideri Erdoğan’ın ‘Kudüs Islam dünyasının başkentidir’ açıklaması her şeyi gösterdi. Lamı cimi yoktur kabul etmeyiz. Bütün islam dünyasında lider olan Türk milletinin öncülüğünde bu mesele de hallolacaktır. Her bir türk milletinin evladı, Türkiye'mizde Dünya'nın her bir yerinde öncülük etmektedir. Sayın cumhurbasknımızın ifadesi ie Kudüs giderse, Medine o giderse Mekke o giderse Kabe böyle birşey kabul edilemez. Biz güçlü olmak zorundayız, birlik beraber olmak zorundayız, diri olmak dik olmak zorundayız.
 
 Boş işlerle uğraşmak yerine islam liderliğini ifa eden Türk Milleti’nin hak ettiği üzere çok çalışmak zorunda olduğunu ifade etmek istiyorum. Bu dev bir projedir. Osmanlı, Selçuklu dönemlerine gidiniz. Hep adaleti sağlayan bir devlet olmuşuzdur. Gün itibari ile de  bunu yapıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız bu karar verilir verilemez. İİT’yi göreve çağırdı ve deklerasyon yayınlattı. TBMM’de bütün milletvekillerimizin tek ses olarak altına attığı imzalar atıldı. Alınan bu karar bizim için kobul edilemez yok hükmündedir. Sağ sol dediler bölücü terör dediler, en son olan manevi duygularımızı kullanarak FETÖ’yü başımıza bela ettiler. 15 Temmuz’da son perdeyi oynamak istediler.  Biz 15 Temmuz’da ve sonrasında gösterdik. 80 milyonluk nufüsmuzla diyoruz ki bize rol biçemezsiniz. Biz safralarımızı temizliyoruz. Biz rol veriyoruz. Bu millet uyanmıştır. Mağdur milletilerin başvurduğu mazlumların sığındığı ülke olmuştur. Biz şu anda sadece Trabzon’da 1500 öğrenci misafir ediyoruz. Dünya’nın her yerinden gençleri okutuyoruz. Artık bir sosyal projelerin yapar hale geldik. Biz insanlığa hizmet maksadı ile planımızı programımızı yapıyoruz. Bize kimse rol biçemez. Bunlar bu bilinçle farkındalıkla olacak. 
 
Milli eğitim müdürümüz burada, kendisine talimat verdim. Kudüs nedir, Kudüs deyince akla ne geliyor adlı durumu öğretmek gerekiyor. Neyin ne olduğunu öğreneceğiz. Kudüs, çünkü bütün dinlerin çıkış noktası ortak paydasıdır. Olmazsa olmazlarımızıdır. En iyisini öğrenmek zorundayız. Bu olmasa bile şimdi sayın cumhurbaşkanımızın da talimatları ile millet olarak bu hususu inceliyoruz. Daha dikkatli olmak gerektiğini anlamış durumdayız. Kendi alanımızda en iyisi olmak zorundayız. Birlik beraberlik içerisinde olmak zorundayız. Büyük bir plan uygulamaya çalışıyorlar, başaramayacaklar. 2023 diyoruz, istiklalimizin, istikbalimizin şekillendiği yıla yaklaşıyoruz. Dünya’da 10 büyük proje var. 6 tanesi Türkiye’de.. 80 milyon nüfusun 3’de 2 si genç ve dinamik bir nüfus. Duygularına ve manevi duygularına sahip bir millet. Türkiye’nin üzerinde oynanan oyunları görüyorsunuz. Bu muhteşem tablo farkında olduğumuzu gösteriyor. Bu bir Dünya’ya deklarasyondur. Trabzon üzerinden gösterilen müthiş bir duruştur.  Dünya genelinde islam ve dürüstülüğün kalması için mücadele eden, bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum, gazilerimize sağlık diliyorum, birlik beraberliğimizin daim olmasını diliyorum.  Bütün dünya ve islam alemi bizim öncülüğümüzde huzura kavuşacaktır.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor