Usta'dan flaş açıklamalar

Başkan Muharrem Usta açıklamalarda bulundu

Usta'dan flaş açıklamalar
Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, Gurbetçi Gençler taraftar grubunun organize ettiği iftar yemeğine katıldı. Usta iftarın ardından açıklamalarda bulundu.

İşte Usta'nın açıklamalarından öne çıkanlar;

Trabzonsporlular uzun yıllardır başarı bekliyor. Bunun farkındayız. Trabzonspor hayatımızın herşeyi. İşimize,evimize,eşimize çocuğumuza adar yansıyan bir mecra. Bazen bazı nedenlerle başarı olmuyor. 

Herşeyiyle takımına destek veren taraftarlarımız var. Herkes bir özlem içerisinde başarı bekliyor. Camiamız taraftarlarımız transferleri soruyor ve bekliyor. Ben de bu sorulara şöyle yanıt veriyorum; Alacağımızın 2 -3 katı göndereceklerimiz var. 4-5 futbolcunun transferi için uğraşıyoruz ancak 10-12 futbolcu da göndermemiz gerekiyor. Çok zor bir iş ve buna emek sarfediyoruz. Şimdilerde bir iskeletimiz var ve bunun üzerine koymaya çalışıyoruz.

Bazı sezonlarda acemilik yaşadık. Hatırlayın 95-96 sezonunda şampiyonluğun kaçmasıyla yönetim ve kadro tecrübesizlikle dağıldı. Bu 8 seneye mal oldu. Atay Aktuğ döneminde takım toparlanıp zirveye oynarken yine aynı tecrübesizlikle takım dağıldı. En son 2010-11'de aynısı oldu. Şimdi bu yıl bunlardan daha iyisini yapabilmek için çalışıyoruz.

İkinc sezon gördük ki kadro derinliğinde sıkıntımız var. Bir iki sakatla oyun düzenizmiz bozuldu. Hedefimiz şöyle oldu; Nokta atışıyla ilk 4-5 isimle kadroyu güçlendireceğiz. Şimdi iki oyuncu aldık. Biri Pereira'nın yanına bir isim aldık. Yine kanatlarda sorunumuz var. Oraya İspanya'da 40 maç oynayan Boganda diye bir oyuncu aldık. Ona biz şöyle bakıyoruz; Bruma'nın İspanya'ya gidip oynayıp döndükten sonraki hali. Kiralık ve satın alma opsiyonuyla aldık.

Şimdi yine çalışmalarımız sürüyor. 2010-11 sezonundan sonraki en iyi dönemimiz olacak. Bu yıl 50. yılımız olacak. Bu yıla özel etkinliklerimiz olacak. İstanbul Trabzon ve birkaç şehirde daha olacak. Trabzonspor bu yıl herkesi memnun edecek. Özlediğimiz takımı yakaladık. Elimizden geldiği kadar, uykusuz geceler geçirerek, ekonomik durumla uğraşarak çalışıyoruz. 

Göndereceğimiz 10 oyuncu arasında 50. yılda bu kadroda yer alma şansı yok. Göndermek istediğimiz her oyuncunun kulübe maliyeti 7-8 Milyon TL oluyor. Bazılarında 30-35 Milyon TL'yi buluyor. Bu oyuncuların tamamının maliyeti yaklaşık 100 Milyon TL. Hiçbir şey yapmadığımız zaman borcun faizinden gelen yük 120 Milyon TL. Biz bu sorunla başa çıkmaya çalışıyoruz.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler