Usta "Trabzonspor'un sorunlarının nedeni seçim hatası"

Trabzonspor Başkan Adayı Muharrem Usta, 5-6 Aralık tarihlerinde yapılacak olan kongrenin ardından Trabzonsporlular'ın 7 Aralık’ta güneşin müthiş bir şekilde parıldadığı daha aydınlık bir güne uyanacağını söyledi.  Trabzonspor Başkan Adayı Muharrem Usta, b

Usta "Trabzonspor'un sorunlarının nedeni seçim hatası"

Trabzonspor Başkan Adayı Muharrem Usta, 5-6 Aralık tarihlerinde yapılacak olan kongrenin ardından Trabzonsporlular'ın 7 Aralık’ta güneşin müthiş bir şekilde parıldadığı daha aydınlık bir güne uyanacağını söyledi. 

Trabzonspor Başkan Adayı Muharrem Usta, basın toplantısı düzenledi. Usta, yönetim kurulunda yer alacak Önder Bülbüloğlu, Gençağa Meriç, Ahmet Çubukcu, Orhan İlarslan ve Suat Şen’in yer aldığı toplantıda projeleri hakkında bilgi verirken, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Trabzonspor Başkan Adayı Muharrem Usta, Trabzonspor’un 3 temel sorunu bulunduğunu belirterek, “Trabzonspor Kulübü'nün kuruluşunun 50. yılına yaklaşılmakta. Kongrenin gerçekleşeceği tarihin ertesi günü olan 7 Aralık önemli bir gün. Bugün de önemli bir gün. Çünkü 50. yılına yaklaşmakta olan Trabzonsporumuzun 7 Aralık'ta uyanacağı yeni bir yönetim ve gelecek günlerinin daha aydınlık, daha parlak olabilmesini sağlayacak seçime doğru hareket ediyoruz. 7 Aralık önemli, çünkü içinde bulunduğumuz Trabzonspor için önemli gördüğümüz bu sıkıntılı günlerin ortadan kalkacağı bir gün olacak. 7 Aralık milyonlarca Trabzonsporlu için üzüntünün, kaygının ara ara da olsa gece çekmekte oldukları uykusuzluğun biteceği bir gün olacak. Ve 7 Aralık hep birlikte büyük bir çınar olan Trabzonsporumuzun yeniden tarihinin, yeni tarihi için yeni sayfalarının yazılacağı günlerin başlangıcı olacak. Trabzon güneşli bir güne uyanacak" dedi.

20151126aw588490_02.jpg

“TRABZONSPOR'UN İÇİNDE BULUNDUĞU ÜÇ TEMEL SORUN VAR”

Trabzonspor'un üç temel sorunu olduğuna vurgu yapan Usta, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Birinci sorun, ekonomik sorun. Gerçekten derinleşmiş bir sorunla karşı karşıyayız. Bu sorun tarihimizde belki görmediğimiz kadar derin bir sorun. Bunun yanında sportif anlamda Trabonsporumuzun durumu hepimizi üzüyor. Bugün itibarıyla da sorunluyuz. Ama son yıllarda Trabzonspor'dan beklediklerimizi bulamadığımız ve camiamızın bir türlü yüzünün gülemediği bir süreçten geçiyoruz. Üçüncü sorunumuz ise imaj ve itibarla ilgili sorun. Üç temel soruna baktığımızda bizim için öncelikle ilk sorun itibar sorunudur. Trabzonspor'un itibarı her birimizin hayatında önemseyeceği ve hiçbir şekilde zedelenmesine müsaade etmeyeceği kadar önemli bir markadır. Bu markanın en fak bir şekilde zedelenmesinden milyonlar rahatsız olur, buna asla müsaade etmemeliyiz. Ve 7 Aralık'la birlikte Trabzonspor'un nasıl bir kulüp olduğu, aslında ne kadar değerli bir mazisinin olduğu, itibarının da ne kadar el üstünde tutulması gerektiğini bütün dünyaya tekrar göstermemiz gereken bir gün olmak zorundadır” ifadelerini kullandı.

20151126aw588490_04.jpg


“NELER YAPMALIYIZ”

Trabzonspor'un sorunlarının çözümü konusunda yapılması gerekenlere ilişkin de bilgi veren Usta, “Kulüplerin kuruluşlarında 25, 50. yıllar önemlidir. Bizim için 61. yıl da çok önemli. Ancak şimdi önümüzde 50. kuruluş yıldönümü var. 2016-17 ve 2017-2018 sezonu 50. yılımızın içinde bulunduğu iki sezon. Trabzonspor'un çok büyük sorunları olabilir. Ama bu köklü kulüp ve camianın hedefsiz yaşaması mümkün değildir. O nedenle biz Trabzonspor'un yönetimine talip olanlar olarak hem itibarımızı önemseyeceğiz, hem ekonomik durumu iyi bir duruma getirmiş olacağız hem de sportif anlamda kulübün 50. yılın içinde bulunduğu o iki sezonda şampiyonluğun en güçlü adayı olarak yeniden bir diriliş hareketi yapacağız. Bunlardan hiçbirisinin bizim açımızdan geride kalması, olmazsa da olur gibi bir durumda olması kabul edilemez. O nedenle üç konuda da iddialı bir Trabzonspor için yola çıkıyoruz. Ekonomisini düzeltebilen, sportif anlamda başarıya koşabilen bu başarının adı Türkiye'de şampiyonluk Avrupa'da Şampiyonlar Ligi'dir her zaman için. Üçüncüsü itibar ve Trabzonspor'un imajıdır. İşte bu üçünü biz hep birlikte taşımak için milyonlarca Trabzonsporlu ile birlikte bu yolculuğa çıkıyoruz, bu yolu birlikte yürüyeceğiz. Bu yolu yürümek için önümüzdeki en büyük engel parçalanmış bir camia olmamız. Şunu unutmayalım ki, parçalanmışlığın önündeki tek ve en önemli engel başarısız durumda olmaktır. Başarısız camialar bölünür parçalanır. Eğer biz bir bütün olmak istiyor ve beraber yürümek istiyorsak mutlak manada sportif başarı elde etmek zorundayız. O nedenle ben bütün Trabzonsporlular'a seslenmek istiyorum; sakın ha sakın bu kadar sorun varken bir de şampiyonluk mu konuşacağız gibi bir durumu sakın akıllarına getirmesinler. Bu camia büyük bir camiadır, Trabzonspor bir dünya kulübüdür ve bu dünya kulübünün taraftarları için şampiyonluk bir hayal değildir. Onu biz çok yaşadık. Ve bir daha bir daha defalarca kulüp olarak yaşayacağız" dedi.

20151126aw588490_05.jpg

“TRABZONSPOR DÜNYA MARKASIDIR"

Trabzonspor’un bir dünya takımı olduğunu belirten Usta, “Trabzonspor ve Trabzon Türkiye'dir, Trabzonspor bir şehir takımı olmadığı gibi Türkiye'nin bir büyük takımı olmadığı gibi Trabzonspor bir dünya takımıdır. Dünyanın neresine gidersek gidelim Trabzonspor bir dünya markasıdır. Kazanan da biz olduk kaybeden de biz olduk. Bugün kadar yönetimin aleyhine konuşacak, yönetimi yıpratacak neredeyse sıfıra yakın bir eleştiri yaptık. Bazıları çok yapılmasını istemiş olabilir ama biz bir gelenek oluşturmaya çalıştık. Çünkü yıpranan Trabzonspor markası olmasın diye. Basketbol takımımızın başındaki hocalarımızdan biri bana bir gün 'Çeşitli ülkelere gidiyoruz ve takımın her tarafta taraftarı olduğunu görüyoruz. Ne kadar büyük bir basketbol takımınız var' diyor. Bendi kendisine dedim ki, 'O basketboldan değil Trabzonspor'dan kaynaklanıyor' dedim. Biz dünya markasıyız ama üzerine koyamadık. Trabzonspor'u yönetenler Trabzon'dan mı olacak İstanbul'dan mı olacak gibi bir ayrım yapamayız. Her taraftan Trabzonspor'u yönetmeliyiz. Trabzon-İstanbul ayrımını yapmamalarını rica ediyorum. Şehrimizin içinden de olacak başka yerlerden de olacak" açıklamasında bulundu.

“AKYAZI YETİŞECEK”

Trabzonspor'un önümüzdeki sezonlarda maçlarını oynayacağı Akyazı Stadyumu'nun 2016-2017 sezonuna yetişeceğini belirten Usta, "Bu stadyumunda isim hakkı konusunda çalışmalarımız var. Bu stadyumu büyük Trabzonspor markasıyla bütünleştireceğiz. Müthiş bir fiyat geleceğini söyleyebilirim. Bununla ilgili görüşmelerimiz sürüyor” dedi.

20151126aw588490_06.jpg


"GELİRİMİZİ 80 MİLYON TL'DEN 130 MİLYONA ÇIKARTACAĞIZ

Trabzonspor'un zor bir tünelden geçtiğini ifade eden Usta, "Trabzonspor'un 5 yıldan beri ortalama geliri 80 milyon civarında, bu gelirimiz 2010-11 sezonu Şampiyonlar Ligi'ne gittiğimiz yıl 25 milyon Euro gibi bir rakamdı. Onu hariç tutarsak ortalama yıllık gelirimiz 80 milyon TL. Orada çakıldık kaldık. Trabzonspor olarak yıllık giderimiz 240 milyon TL oldu. Trabzonspor'un 1 yılda geliri 80 milyon TL, buna karşılık ise gideri 240 milyon TL. Arada 160 milyon TL bir fark var. 80 milyon TL olan gelirimizi bir an önce 130 milyona çıkartacağız" diye konuştu.

"TRABZONSPOR'UN MENFAATLERİ İÇİN NEREDE OLMAMIZ GEREKİYORSA ORADA OLURUZ"

Basın mensuplarının diğer aday Celil Hekimoğlu ile birleşip birleşmeyeceğini sorulmasını üzerini ise Usta, “Biz basın üzerinden hiç konuşmadık. Bizim özverimiz kadar bizim attığımız adımların yarısı atılsaydı biz bugün burada başka ekiplerle oturmuş olacaktık. Ben açık çek sundum, hiç bir ön şartım olmadan. Benim kardeşim arkadaşım, biz az oy ile seçim kaybettik. Bugüne kadar hiç bir birimizi kırmadık. Bundan sonra kırmam. Hiçbir talepte bulunmamamıza rağmen olmadı. Ondan sonra biz çıktık. Son ana kadar bunun olması için çok çaba sarf ettik. Trabzonspor'un menfaatleri için ön şartsız her şeye ben varım dedim. Benim sandalye gibi bir derdim yok. Ben birleşmeden, bütünleşmeden yanayım Trabzonspor menfaatleri için. Dönemsel başkanlık gibi bir şey bizim tüzüğümüzde yok. İki başkan olmaz diyor. Nasıl dönüşümlü olacak. Buna üzülüyorum. İki kişiye iki sandalye bulmak için yöntem seçmeye çalışılıyor. Bu konuşabilir bir konu değil. Trabzonspor'un menfaatleri için kararlı bir şekilde devam ediyoruz. Trabzonspor'un menfaatleri ne gerektiriyorsa sonuna kadar orada oluruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler