Usta: "Trabzonspor’da tünelin sonunda ışığı gördük"

Başkan Muharrem Usta Ahilik Konferansında konuştu.

Usta: "Trabzonspor’da tünelin sonunda ışığı gördük"

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta KTÜ Osman Turan Kongre Merkezi'nde Ahillik Haftası etkinliğinde öğrencilerle bir araya geldi.

Muharrem Usta şu ifadeleri kullandı;

“Gençler yarınlar sizin inşa edeceğiniz dünya olacak. Benimde kurduğum bir üniversite var. Çok düşündüm. Her bölümde sonuçta bir diploma alıyoruz Üniversite’de ağırlıklı eğitimle meşgul oluyoruz. Eğer konu kalite ise iz bırakmak ise öğretimin yanına mutlaka eğitimi koymamız lazım. Bende düşündüm öğrencilere diplomanın yanında bir başka diploma verebilir miyiz? Kendi hayatıma baktığımda neyi size aktarırım diye düşündüğümde bir numaraya rekabeti koyardım. Herkesin elinde akıllı cep telefonu var. Bütün dünya önünüzde açılıyor. Hani deriz ya güzellik kime göre neye göre. Bütün bu kavramlar göreceli kavramlardır. Bu soruları rekabetle birlikte çok yorumlayın çok tartışın.

Allah insanı yaratırken her ferde biz pozisyon tayin etmiştir. Bunu keşfetmemiz gerekiyor. Her bir bireyin coğrafyadaki kâşifler gibi kendini keşfetmesi için yolculuğa çıkması lazım. Birinci kural çok ama çok çalışacağız. Bakacaksınız en çok çalışan kimse çıtayı oraya koyacaksınız. Etrafınızda en çok çalışandan daha çok çalışmak zorundasınız. Hem çok çalışmamız gerekiyor hem de dünyada rekabet ettiklerimizden daha fazlasını yapmak zorundayız ki hem kendimizi keşfedelim hem de üretelim. Bilim üretmeyen Allah’ın vermiş olduğu aklı yetenekleri keşfetmeyen sonuna kadar kullanmayanlar üretimde en arkada kalacaklar.  Özetle bireyin kendisini kalkındırması için çok çalışmak lazım. Sakın yönünüze kalitesiz işlerle ortamlarla arkadaşlarla mekânlarla toplantılarla arkadaşlıklarla geçirmeyin. Etrafınızdaki her şeyi teraziye kotun tartın. Kendimizden başlamak üzere coğrafi kâşifler gibi kendimizi keşfetmeye çıkmalıyız.


Denemenize rağmen başarısız olsanız da yarın daha pozisyonlara gelmek için deneyim kazandım diye düşünürseniz akşam rahat uyursunuz. Bazıları 5., bazıları 10., bazıları 25. denemede başarı sağlar. Bir gün iş kuracaksanız kendinizden daha kaliteli insanları yanınıza alınki başarılı olun. Kaliteli insanlardan çekinmeyin. Ülkemizin geleceğini daha başarılı yapacaksak bu kaliteli insanların bir arada çalışmasında olacak.  

Seçildiğimizde öyle bir Trabzonspor bulduk ki, itibar sorunu olan, sözlerini tutamayan, aldığı oyuncularını parasını veremeyen, İtibar sorunu olan takım içinde olması gereken futbolcuların kaçıp gitmek isteyen bir topluluktu. İçeride çok kaliteli oyuncu sayısını artırdıkça, ahengi bozan oyuncuları gönderdikçe, oyuncuların parasını verdikçe ekonomiyi düzelttikçe bir yerlere gelebiliyorsunuz. Bugün Trabzonspor’da tünelin sonunda ışığı gördük. Trabzonspor’un geleceğinin bugünden daha parlak olacağını, daha başarılı yerlere geleceğini daha nice şampiyonluklar yaşayacağını buradan inanarak ifade etmek istiyorum.

Kaliteli işler yapın. Bu ülkenin geleceğini sizlerin elinde gelişeceğine inanın. Ülkemizin geleceği sizlere emanet. En iyisini yapacağınıza inanıyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler