Usta: "Oyuncular öksüz çocuklar gibiydi"

Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, "50. yılda şampiyonluk söyleminin camia farkına vardı. Seçimle ilgili bir söylem değildi" dedi.   Usta, 50. yılda şampiyonluk sözüyle ilgili "Bu bir süreç, gerçekten 50. yılda şampiyonluğa kilitlendik. Camia da ar

Usta: "Oyuncular öksüz çocuklar gibiydi"
Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, "50. yılda şampiyonluk söyleminin camia farkına vardı. Seçimle ilgili bir söylem değildi" dedi.
 
Usta, 50. yılda şampiyonluk sözüyle ilgili "Bu bir süreç, gerçekten 50. yılda şampiyonluğa kilitlendik. Camia da artık farkına vardı. Bu farkındalığın sonucunda artık başarıya doğru koşmak gerekiyor" ifadelerini kullandı.  
 
Başarı için en erken zamanda atılabilecek bütün doğru adımları atmak gerektiğini vurgulayan Muharrem Usta, "Az hata ile gitmek gerekiyor. Yönetimdeki arkadaşların tecrübesi, camianın 50. yıla bakışı, kongre üyelerimizin kongreyi sahiplenmesi ve tarihi bir kongre sürecini yaşamamız, o hedefe varmamız için hepimize güç verdi. Biz liderliği yapacağız ve camia ile oraya gideceğiz. Ben gerçekten inanıyorum, bu sadece seçimle ilgili bir söylem değildi" diye konuştu.
 
- "Oyuncular öksüz çocuklar gibiydi"
 
Muharrem Usta, kulübün dışarıdan gördüğüyle içerisinde gördüğü şeylerin birbiriyle örtüştüğünü belirterek, "Seçim sürecinde de söylediğim gibi hem ekonomik hem sportif hem de itibar anlamında ciddi sorunları olan bir durumla karşı karşıyayız ama bu 2 günde oldukça önemli işler yaptık. Kulüpte olan arkadaşlar '2 günde yapılan iş, bizim burada 2 ayda yapılmaz. Bu hıza nasıl ayak uyduracağız' diyor. Bence iyi şeyler olacak, çok hızlı dönüşüm olacak. Hem sporcular açısından hem kulübün içi açısından bir hareketlenme başladı. İyi olacak, taraftarımız rahat olsun" şeklinde konuştu. 
 
Kulüpte oyuncularla bir araya geldiğini ifade eden Usta, şunları kaydetti: "Oyuncularda şunu gördüm, biraz öksüz çocuklar gibiydi. Kendilerini yalnız ve biraz sahipsiz hissettiklerini fark ettim ama bugün itibarıyla bambaşka bir hava ile hayata tekrar başladılar. Sorunları da tek tek çözülmeye başlandı. Bence kulübün içindeki hava da değişmeye başladı. Bu bir değişim süreci ama uzun süreli olmayacak kısa sürede çok şey değişeceğine hepimiz şahit olacağız." 
 
- "Teknik direktör konusunda doğru adım atmamız gerekiyor"
 
Kulüpte art arda farklı toplantılar yaptıklarını ve bazı kararlar aldıklarını aktaran Usta, şöyle devam etti:
 
"Genel kanaatimiz şu oldu, devre arasına 3 maç var. Teknik direktör konusunda doğru adım atmamız gerekiyor. Bugün hemen karar vermemizin doğru olmadığı kanaatine vardık. Sadi hocam devre arasına kadar devam edecek. Biz devre arasına kadar teknik direktör konusuna karar verebiliriz. Kalıcı bir teknik direktör veya Lucescu konusu vardı biliyorsunuz, hepsi dahil olmak üzere. Karar verdiğimiz anda uygulamaya geçmiş olacağız. En geç sezon arasına kadar bu konuyu bitirmiş oluruz."
 
Usta, Lucescu'nun maliyetinin yüksek olduğunu ve bordo-mavili kulübün bunun altından çıkamayacağı yönündeki eleştirilere ilişkin olarak da şunları söyledi:
 
"Bir kulübün sportif tarafı, hocası dahil aslında toplam bütçesini planlamak gerekiyor. Toplamın içinde kalmak kaydıyla birisinin az birisinin çok olması kabul edilebilir durumdur. Bizim için Trabzonspor'un sportif bütçesinin toplamı aslında önem arz ediyor. O toplamın içinde çok sağlam bir hoca varsa toplamın içinde payı biraz hocaya kaydırmanın mahsuru yok. Önemli olan toplam bütçeyi aşmayalım. Bizim de bunu bu anlamda dizayn edecek bir yönetimimiz var, onun için sorun olmaz."
 
Trabzonspor'un itibarının kazanılması yönünde atılan adımlara ilişkin bir soru üzerine de Usta, "Seçim kazandıktan sonra bunun işaretlerini kamuoyu gördü. Trabzonspor, büyük camia, yaptığı her işte her söylemde her harekette, eylemde gerçekten titiz davranmalı. Kaliteye önem vermesi lazım. Taraftarın ve ülkede yaşayan bütün insanların 'büyük kulüp böyle olur, böyle davranır' taraflı tarafsız herkesin diyebilmesi lazım. Bu da bir süreç. Bunu itinayla sürdüreceğiz. Kamuoyunda bunun işaretlerini alıyorum, mutluyum ve olması gereken bu"  diye konuştu.
 
- "Acilen herhangi bir şeyi değiştirmek istemiyoruz"
 
Usta, kulüpte sportif direktör Süleyman Hurma'nın ayrılacağına yönelik iddialara da açıklık getirerek, "Şu anda kulüpte acilen herhangi bir şeyi değiştirmek istemiyoruz. Daha doğrusu kritik konuları değiştirmek istemiyoruz. Çünkü orada bir kadro yapılanması var. Sportif alanla ilgili bir icra komitesi kurduk. Benim başkanlığını yaptığım, Nevzat ve Tuncay Bey'in olduğu. Orada sportif direktörle de planlama yapıyoruz. Orada bir hafıza var şu anda. O hafızayı iyi kullanıp, iyi yerlere doğru varmamız lazım" değerlendirmesinde bulundu. 
 
"Süleyman Bey orada şu anda sportif direktör, yalnız insanları şöyle değerlendirmek lazım doğru zamanda doğru yerde doğru bir pozisyonda çalışmadığında, doğru insanlar bile perişan olurlar" diyen Usta, şunları kaydetti:
 
"Süleyman Bey'in durumu da biraz buna benziyor. Çok zor şartlarda ekonominin sorun olduğu yerde, verdiği sözlerin hiçbirini yerine getiremediği pozisyonda sorun Süleyman Bey'de mi  bir başka yerde mi biraz da vicdanlı olmamız lazım. Hayatımda istikrarlı olmaktan yana oldum. Elimizdeki kadrolardan en iyi şekilde faydalanmayı ve bize göre de olmayacaksa yol ayrımını düşünen birisiyim. Onun için Süleyman Bey'den kulübe fayda sağlamasını bekliyorum. Ona da 'hadi sen de bizimle yürüyebilirsin sonuna kadar' dedim. Bizim Süleyman Bey veya bir başka profesyonelin başarılı olup olmadığını göreceğimiz zaman dün başladı. Bu yeni bir süreç. Bizlerin olduğu yerde insanların performansları hemen, 1-2 ayda ortaya çıkar. Biz onu çok iyi görürüz. Yapmamız gereken kulübün içini hallaç pamuğu gibi atmak değildir. Bizim 3 tane maçımız var. Süleyman Bey, Muharrem Bey bir kişi gitse de kulüpte her şey değişse. Süleyman Bey 'hemen istifa edeyim gideyim' der o zaman. Durum bu değil. Her tarafta sorun varken faturayı o karmaşa içerisinde bir kişiye kesmenin doğru olmadığını düşünüyorum." 
 
- "Trabzonspor'a fayda sağlayacak değiş tokuşlar olacak"
 
Usta, transfer konusunda teknik heyetten rapor aldığını belirterek, "Hem de farklı görüşleri aldık ki oradan bir sonuç çıkarabilelim diye. Çok sayıda oyuncu var, bazı bölgelerde gerçekten ciddi sorunlar var. Bütçesi çok şişmiş, yapılması gereken sportif tarafın bütçesini azaltmak gerekir. Çok sayıda oyuncudan, iskeleti belli olan kabul edilebilir sayıya doğru inmek gerekiyor. Bazı oyuncular satarak, değiş tokuş yaparak, yeni bir yük getirmeden hatta toplam yükü azaltmak kaydıyla eksik olan alanlara da devre arasında çok kaliteli, Trabzonspor'a fayda sağlayacak değiş tokuşlar olacak" diye konuştu.
 
Usta, UEFA Temyiz Kurulu'nun gerekçeli kararıyla ilgili olarak da  "Şu anda süreci devam ettiren arkadaşlarımız var. CAS ile ilgili atılması gereken adımları, yönetim kurulumuzdaki ilgili bir arkadaşımızla onlar çok hızlı bir şekilde atacaklar. Herhangi bir sorun yok" dedi.
 
- "Trabzonspor yıldızlar almalı da vermeli de"
 
Barcelona'nın Cardoza'ya teklif yaptığına ilişkin haberler konusunda da Usta, "Basını 2 gündür yoğunluğumdan dolayı takip edemedim. Bir yerlerden benim de kulağıma geldi. Gerçek bir bilgi elimde yok, bilmiyorum. Trabzonspor yıldızlar almalı da vermeli de. Ancak aldıklarını verdiği zaman kazanarak vermeli. Alırken ona göre oyuncu alması lazım. Gelecek vaat eden parlak oyunculara yönelmemiz lazım. Yüksek bonservis bedelleriyle alıp, bedava veya düşük fiyatlara gönderme yeri olamayız. Bundan acilen kurtulmamız lazım" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzonspor