Usta: Maliyetli oyuncuları da götüreceğim

Başkan Muharrem Usta kongre süreciyle ilgili konuştu.

Usta: Maliyetli oyuncuları da götüreceğim
Haber61 Spor Servisi

Trabzonspor Başkanı Muharrrem Usta, Akhisarspor galibiyetinin ardından Trtspor'a açıklamalarda bulundu. Usta, kongre süreciyle ilgili konuşurken çarpıcı ifadeler kullandı.
Kendi döneminde yapılan borçlanayı karşılayarak tarihe Trabzonspor'u borçlandıran başkan olarak geçmeyeceğini söyleyen Usta, ayrıca gelecek olan yönetimin istemesi halinde maliyetli futbolcuları da götüreceğine dair taahhüt vereceğini söyledi.

İşte Usta'nın açıklamalar;

Aslında hüzünlüyüm. Bu sene iyi işler yapmak istedik, yoğun çaba sarfettik ama çeşitli nedenlerle olmadı. En azından Avrupa hedefimiz var onu kaçırmamalıyız. Kongre kararı zor bir karardı. Bütün camia şunu bilsin ki, Trabzonspor geleceğini en erken zamanda planlaması lazım. Zaten bizim son dönemdeki performansımıza baktığımızda bir başkan olarak çok canımızı sıkılyıordu. Bir Malatya maçına bakıyoruz, bizim cenaze gecemizde yönetimden topluca istifa edenler olması, benimle yürtüyen arkadaşlara çok etik dışı şekilde "istifa edin yönetim düşsün " teklifleri gibi yaşadıklarım bizi böyle bir duruma getirdi.

BİR ŞARTIM VAR

Muharrem Usta ve yönetimi olarak Trabzonspor'u kaç Milyon Euro borçla devraldıysak buradan söz veriyorum aynı borçla devredeceğim. Onun dışında Trabzonspor'un  ne kadar borçlanması varsa hepsini üstleniyorum. Ama bir şartla; 2010-11 bizim mükemmel bir yılımız şampiyon olduğumuz yılımız. Ben baktım bu takım nasıl şampiyonluğa oynadı; 40 Milyon Euro borcu vardı. Bakın Nuri bey 22 Milyon Euro ile borcu bıraktı, Sadri Bey 77 Milyon Euro ile bıraktı, 2011 de ise 40 Milyon Euro'ydu. Şimdi diyorumki gelin bütün yönetimler geriye dönük bütün yönetimler kulübü ne kadar borca soktuysa herkes onu halletsin. Ben borcu aldığım yere getiriyorum. Benden önceki başkan da aldığına getirsin, bir önceki başkan da 40'a indirsin.Trabzonspor 40 milyon Euro borçla her zaman şampiyonluğua oynar. Bu benim çağrımdır. Trabzonspor tarihine asla borcu arttıran bir başkan ve yönetim olarak geçmeyeceğiz.

MALİYETLİ OYUNCULARI GÖTÜRÜRÜM

Sene sonunda karar aldığınız da yaz dönemimi kaybediyorsunuz ve aslında seneyi de kaybediyor. Bari gelen yönetim 3-5 maç takımı görsün, teknik ekibi görsün de planlamasını yapsın. Belki şöyle bir soru gelebilir " Muharrem bey takımda çok maliyetli oyuncular var, onlar ne olacak bırakıp gidersen" diye. Ben onları da alıp gideceğim gelecek yönetim isterse. Böyle bir taahhtname de vereceğim kulübe. Trabzonlular asla endişe içinde olmasın. Bu kulübe Muharrem Usta ve ekibinden asla zarar gelmedi ve gelmeyecek

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
47 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor