Ünal Karaman ve Uğurcan Çakır basınla buluştu

Ünal Karaman ve Uğurcan Çakır, Sparta Prag maçı öncesinde basının karşısına çıktı

Ünal Karaman ve Uğurcan Çakır basınla buluştu

Haber61 Spor Servisi

Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu rövanş maçında yarın sahasında Sparta Prag'ı ağırlayacak olan Trabzonspor'da teknik direktör Ünal Karaman ve kaleci Uğurcan Çakır basın toplantısı düzenledi. 

Futbolun doğrularını yapmak için çalışacaklarını söyleyen Ünal Karaman " İnşallah bu doğrular bizi iyi bir sonuca ulaştıracak. Oyuncularımızı pozisyon olarak değerlendirdiğimizde her bölgenin yapması gereken işler var. Bu görevleri yapıldığı sürece sisteme takılmaksızın eldeki oyuncu karakteri sistemi belirler. Geçen seneden bu güne gelen bir kadro bütünlüğümüz var. Yeni katılan arkadaşlarımız da oyun içinde farklı varyasyonlar yapma şansını bize tanıdı. Farklı özelliklerde oyuncularımız var. Bunlar da bize farklılıklar avantajlar sağlayabilir. Biz hiçbir anlamda bozucu değil yapıcı olma gayreti gösterdik.Dışarıda nasıl sorumlulukla hareket ediyorsak sahada da öyle gayret ediyoruz. Yeni transferlerimizin de en kısa sürede fiziksel olarak aramıza katılıp katkı vermelerini bekliyoruz. Oyun düşüncemizde panik yapmayı gerektirmeyecek şekilde sürecek. " dedi.

Basın mesuplarının sorularını yanıtlayan Karaman maçı hafife almadıklarını belirterek " Bizim futbol karakterimizle ilgili belli bir kanı oluşmuştur. Ben hiçbir maça bu maçı kazanırım dyerek çıktığımı hatırlamıyorum. Ben karşımda dünya karması da olsa en iyi şekilde hazırlanarak çıkarım. Onun ötesinde bizim elbette bir hazırlığımız var. Rakibimizin bizi tanımadığı kadar onları tanıyoruz, onların resmi maçları başlamıştı. Futbol bilinen matematik gibi bir oyun değil o yüzden sevilir. Takımımız arzu edilen seviye de değil. Elbette daha iyisini takımımız yapabilir ve yapacağız da. Futbolun kendi içinde doğruları vardır. O maçta takımla birlikte çalışmamış arkadaşımızı kullandık. Yeteneğine, tecrübesine güvendik. Belki yarın da kullanacağız. Sezon başları her takım için zordur.  En büyük güvenimiz oyuncuların bize verdiği “Hocam rahat olun” mesajı. Aramıza yeni katılan arkadaşlarımızın da çok samimi katkıları uyumları var. Endişe etmeyeceğiz korkmayacağız ama taraftarımız gibi basit de görmeyeceğiz. " ifadelerini kullandı.

Sparta Prag'ın yükselen bir grafiği olduğunu aktaran Karaman " Rakibimiz son maçını 4-3 kaybetti ama  ligde oynadıkları maçlarda yüzde 60 topa sahip olma oranıyla oynuyorlar. Geneline baktığımızda da mağlup olmalarına rağmen yükselişte olan, bizden daha hazır bir takımla oynayacağız. Ancak biz sorumluluğumuzun farkındayız ve gerekeni yapmaya çalışacağız. Bayramda taraftarımıza bir bayram daha yaşatmak istiyoruz. En büyük gücümüz taraftarımız olacak." şeklinde konuştu.

YUSUF ROL MODEL OLDU

Uğurcan Çakır ise takımda çok iyi bir ortam olduğunun altını çizerek " Yeni gelenlerle de uyumumuz çok iyi. Geçen yıl bıraktığımız yerden devam etmek istiyoruz. İlk maç bizim için zor geçmişti. İyi bir performans da ortaya koyamadık. Sonrasında geri dönmeyi bildik. Şimdi iyi bir hazırlık dönemi geçirdik ve iyi bir skor almak istiyoruz." dedi.

Yusuf Yazıcı'nın takımdan ayrılmasıyla ilgili gelen soruya yanıt veren genç kaleci "Yusuf Yazıcı saha içi ve dışında çok profesyonel bir futbolcuydu. Bize çok şey kattı. Aramızdan ayrılması üzücü ama başarılar diliyorum ona. Altyapıdan gelen arkadaşlarımıza rol model oldu. " ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler