Ünal Karaman: Şartlar ne olursa olsun...

Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman basının karşısına çıktı.

Ünal Karaman: Şartlar ne olursa olsun...

Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman Basın toplantısı düzenledi.

İşte Ünal Karaman'ın açıklamaları;

Şartlar ne olursa olsun oynadığım her müsabakayı çatır çatır oynayarak kazanırım. Sporun içerisinden gelmiş bir insan olarak konuşuyorum. Zaman zaman farklı hatalardan dolayı bizim hatalarımızdan dolayı çok daha puanlar alabilirdik. Trabzonspor feda üstü feda yaparak sezona başladı. Başkan ve yönetim kurulumuz fedakarlık gösterdi.

Bizim gecemiz gündüzümüz Trabzonspor. Pırlanta gibi gençlerle geleceğin takımını oluşturmak için çalışıyoruz. Hedefimiz ve doğrularımız şaşmadı. Başkanla çok şeyi konuşsanız da gelip iş bütçeye dayanıyor. Biz gerçeklerimizi biliyoruz. İşimizin zorluğunu biliyoruz. Biz ortaya bir yol haritası koyabiliriz ama bütçeye dayanıyor. Hem geçmişten arınacaksınız hem de geleceği şekillendirme adına adımlar atacaksınız. Hala geçmişin ağırlığını atmaya çalışıyoruz.

Biz uzatalım uzatmayalım tarzında bir şey konuşmuyoruz. Sadece gelecek planlaması var. Önümüzde oynayacağımız 10 maç var ve müsabakaların sonuna kadar devam edecek sözleşmesi olan bir hoca var. Biz hiç gitmeyecekmiş gibi gelecek planlaması yapacağız ama her an gidebilecek gibi çalışacağız. Bir aceleye mahal yok.

Biz yapmış olduğumuz toplantılarda gerekli şeyleri söylüyoruz. İkinci yarı transfer yasağı geldiği dönemden itibaren çok fazla hamle şansımız olmadı. Belki de ligin en hamlesiz takımıyız. Oyuncularımızla soyunma odasında vura vur gidebiliriz. Onlar bizim 3 oğlumuzdan farklı değildir. Zaman zaman faklı sıkıntılar olabilir. Sizin bakış açınızdan mazeret tarafı hep var. İşin sorumluluk durumu çok farklı. Siz görüyorsunuz ben salağım görmüyorum. Ben her gördüğüm oyuncuyu değiştirmeye kalksam hak yetmezdi. Birçok istatistik verebilirim. Bu takım bir çok takımdan fazla mücadele ediyorsa bu benim için gururdur. Ben bu işin gerçeğini biliyorum. Yapacağınız hamle size renk vermeli.  Yediğimiz gollerin birçoğuna baktığınızda kenar toplar. Uzun oyuncu çıkarmak bana iyi gelmedi.  Luiz 4 dakika kenarda oyuna girmek için bekledi. Oyuna girince Tony ortaya gelecekti. Oyuncu oyuna girerken tepki görecek. Sizin gerçeğinizi korumaya çalışan insanlara böyle mi yapacaksınız. Biz geri zekalıyız. Futbol cahiliyiz. Siz anlıyorsunuz biz anlamıyoruz. Ben öğrenmeye devam edeceğim. Ligin en hamlesiz takımıyız.  Evet benim hatalı yaptığım oyuncu değişliklerinden dolayı motivasyon kaybı yaşadık. Herkesin hoşuna gideceği şeyleri söyledik.

Biz sezon başından itibaren genele baktığınızda 25 civarında oyuncuyu çalışmışız. Ben hayatımda mazeretlere sığınan bir insan olmadım. Sorun açık eden bir insan olmadım. Sorun çözmeye çalıştım. Yetersizliğimizi ifade ediyorum. Oyuncularımızın üzerine güvensizlik addedecek bir şey olmasın. Sezon başında Samsunspor’a transfer olmak için araya adam koyan Abdülkadir Parmak’ı çıkardığım için eleştiriyorsanız doğrudur. Benim oyuncum aslan parçasıdır. Bunun içinde kontenjan oyuncularda var. Hepsine teşekkür ediyorum. Biz onlara güveniyoruz. Ama bir taraftan da mayalanması lazım. Ben sizin gibi bakamam. Hepsi benim için bir değer. Her şeye rağmen ben kupayı alacağımızı ümit ediyordum.  Ama olmadı Çok üzgünüm. Ama arkadaşlar bunlar insan. Oyuncular birinden çıkmadan diğerini yüklemeye çalışıyorsunuz. Bugünün şartları bunu gerektiriyor.

Şans olayını farklı değerlendirebiliriz. Bu hafta oynayacağımız Akhisarspor’a baktığımızda iyi oyuncuları var. Başakşehir, Fenerbahçe, Galatasaray’a baktığınızda tek sakat oyuncularla ilerliyorlar. Mevcut kadromuzda bir talihsizliğimiz olduğunu söyleyebilirim. Bize yakışmayan bir oyun oynadık. Ama herkes çok iyi oynayıp maç kazananlar var. Bize de olabilirdi. Bir takımın savunması çok iyidir maç kazanır, çok iyi hücum yapar maç kazanır. Bizim bir gerçeğimiz var. İyi futbol. Biz futbol oynamadan maç kazanmayız gerçeğini bilmeliyiz. İki deplasman maçından 4 puan almışım. Kimse burada ne olduğunu anlayamaz. Çok farklı bir lig var. Daha büyük başarılara imza atacağız diye düşünüyorsak işi sıkın tutmamız lazım. Aynı oyuncular oynuyor. Kısmen bahsettiğimiz yorgunluğun olduğu gerçek. Buna rağmen kadroya girmek isteye oyuncular var. Anlık performansla değerlendirmemek lazım. Sezon başından beri en fazla koştuğumuz kilometreyi koşmuşuz.

Göztepe kurtuluş maçı olarak baktı, Kasımpaşa öyle baktı. Akhisar onun için gelecek. Niçin havlu atsınlar. Bizim içinde öyle. Bu ligde kolay maç yok. Biz bu hazırlık içinde olmak isteyeceklerini biliyoruz.

Olcay ve diğer oyuncularımızın bizim gerçeğimizle bir hikayesi yok. Bunlar bizim kişisel olarak h,iç bir sorun yaşamadığımız oyuncularımız. Kendi evladımızdan farklı görmeyiz. Burada sorumlu olduğumuz grup hiyerarşisini koruma adıma yaptığımız hamleler var. İnşallah bundan sonraki hayatları mutlu ve başarılı geçer. Olcay’da aynı. Benim kişisel olarak ne problemim olabilir. Yaşanan hiçbir olayda kişisel hiçbir oyunumuz olmadı. Samimi olarak söylüyorum yine benim arkadaşım kardeşim. Trabzonspor’a hizmet ediyorsanız bu grubun heyecanını sevincini diri tutmanız lazım. Bizde kendi çapımızda önlem almaya çalıştık. Yönetim kurulu ile ortak verilen bir karardır. Kişisel bir durum yok. Affedilme noktasında net gelen bir şey yok. Yaşanan bir süreç var bunu biliyorum.

Oyuncumuz kulaklarını tıkayacak ve işini yapacak. Kendisini ailesini camiasını en iyi şekilde temsile edecek. Bunlar sizin çocuklarınız. Gönderdiklerimizi de katabiliyorum. Bir tarafta gayret gösterdiğiniz gençler bir tarafta da eleştirdiğimiz gençler. Ben yabancı olarak görmedim onları. Sonuçta insanız. Zekide Akbaşta önemli bir oyuncuydu ama tavır davranışları farklı ortama itebiliyor. Profesyonel hayatın içerisinde bunlar olabiliyor.

Şenol hocamız bu şehrin bir değeri. Ben oyun teklifi ile antrenörlük hayatıma başladım. Bizde emeği çok büyüktür. İnşallah çok başarılı olur. Bizim ne kadar çok oyuncumuz giderse o kadar mutlu oluruz. Bir fikir paylaşımımız oldu. Bunları dikkate alacağını düşünüyorum.

Ömür uzun zaman sonra ciddi boyutta olmasa da ayakkabı vurmasından dolayı üstüne gitmesinden dolayı ödem oluştu. Tedavisini burada devam edecek. Aramızda olacak. Yusuf’ta ayağının kemik kısmında bir büyüme var. İğne alarak oynuyor. Onların göstermiş olduğu aidiyet duygusu içerindeki özveriye teşekkür ediyorum. Vahid aynı şekilde. Çok iyi bir insan. Aramızda kaçak yapan farklı şeylerden dolayı kendini geri çeken oyuncu yok. Sıkıntı gördüklerimiz aramızdan ayrılıyor. Son derece özverililer. Zaman içinde performanslarını etkileyebiliyor. Ama hepsinin niyetinden şüphem yok.

Ben kimsenin diplomasını adamlığını sorgulamam haddim değildir. Herkes kendince kendi doğrularını yapmaya çalışmıştır. Benimle altyapı takımımızın, pilot takımımızın hocasının arasında farklı yok. Hepimiz bu takımdan geleceğinden sorumluyuz. Bir şey emek ister. Elbette gençlere destek vereceğiz ama bu bir yapılanma ile olur. Bunun içinde çok değişik katmanlar olur. Soytarı olmaması, arkadan vurmaması lazım, Ailesine vatanına toprağına sadık olması hain olmaması lazım. Bu bir emek ister. Yaşlısından gencine hepsi benim evladım. Sizlerden de kendimi farklı görüyorsam şerefsizim. Bu gençlerin gelişimi belli bir zaman içerisinde olmalı. Onların tamamını belki 1461 Trabzon’u şampiyon yapsınlar diye oraya göndereceğiz. O takımın bir üst lige çıkması lazım. Bana emanet edileni herkesten fazla korurum. Ben kan emici olmayacağım. İhtiyaç duyduklarında kan vereceğim.

Bu sena bir acı feda yılıydı. Ben her rakibe gümbür gümbür oynayan mücadele eden bir takım olmasını sterim. Elbette kadro derinliği olmasını isterim. Ben izleme komitesindeki arkadaşların işine karışmam. Sadece istediklerimi söylerim. Yönetim ile bakarlar bizim gerçeklerimizle örtüşürse transfer yaparlar. Trabzonspor’un elbette gelecekle ilgili çok farklı planları var. Ama sırtında da bir borç yükü var. Bunlardan arınmış ve belli bir transfer bütçesi ile inşallah bizim arzu ettiğimiz gerçek Trabzonspor sevdalılarının arzu ettiği rekabet ortamı oluşturacak bir kadroyu oluşturabiliriz.

Altyapıları her daim izliyoruz. İstişare halindeyiz. Hep kontrol altında. Ben izlerim bakarım gördüğüme müdahale ederim.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
65 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzonspor