Ünal Karaman imzayı attı: "Ateşin içine atlamaktan korkmadım"

Trabzonspor Ünal Karaman ile sözleşme imzaladı.

Ünal Karaman imzayı attı: "Ateşin içine atlamaktan korkmadım"

Haber61 - Spor Servisi - Trabzonspor’un yeni Teknik Direktörü Ünal Karaman bugün Mehmet Ali Yılmaz tesislerinde düzenlenen törenle sözleşme imzaladı.

Yapılan imza törenine Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu, Genel Sekreter Ömer Sağıroğlu, Basın Sözcüsü Zeyyat Kafkas, Ünal Karaman ve Basın mensupları katıldı.

Atılan imza sonrasında açıklamalarda bulunan Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu, “Trabzonspor her alanda yapılanmaya gidiyor. Bu yapılanmanın en önemli taşlarından biride Teknik Direktör Ünal Karaman. Trabzonspor kendisi ile zaman zaman mutluluk ve üzüntüyü yaşadı. İnşallah bu dönemde mutlulukların fazla olduğu bir dönem yaşayacağız. Ünal Karaman bu camiayı tanıya herkesin de onu tanıdığı bir isim. İnşallah başarılı olur.” dedi.

Ünal Karaman yaptığı açıklamada “Bu camianın bir parçası olarak bana bu görevi verdikleri için teşekkür ediyorum. Ben burada olduğum dönemlerde hiç resmi takılmadım. Hep kendimden bir parça gördüm. Bu şehrin sevinciyle mutlu oldum. Ağlamam gerektiğin anda gözyaşlarımı akıttım. Bugün gelinen noktada başarıda yaşayacaksak, üzüntüde yaşayacaksak beraber yaşayacağız. Sizler bu camianın bir parçasınız bizde bunu tamamlamaya geldik. Taraftarla inşallah güç birliği oluşturacağız ve inşallah hak ettiğimiz yere gelmeye çalışacağız” ifadelerini kullandı.

İMZA TÖRENİNİN TAMAMINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

FABRİKA AYARLARINA DÖNECEĞİZ DEMİYORUM AMA…

Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu transfer konsunda soerulan bir soru üzeirne "Son bir kaç dönemdir Trabzonspor alışık olduğu başarıları yakaladığı anlayışın dışında hareket etti. Bunun sonucunda da taraftarlarımız üzüldü. Fabrika ayarlarına döneceğiz demiyorum ama eskiden olan tarzı oturtmaya çalışacağız ve onun üzerine güncellemeleri yapacağız. Ünal hoca ve Özkan Hoca bunun ilk taşları. Transferde elimizde şişkin bir kadro var. Trabzonspor’un gerçekleri doğrultusunda yapılması gerekenleri yapacağız. Bunun yalnızca bizim planlamamıza bağlı olmadığını söylemek istiyorum. Teknik adamlar bütçe ve yönetim kurulunun onayı ile gerekli şeyleri yapacağız. Trabzonspor’un imkânları biliyorsunuz. Bu dönemin hep birlikte paylaşacağımız ve Trabzonspor’u ayağa kaldırma dönemi olduğunu unutmayalım. Eleştirileri yapalım ama işin gerçeğini bizden öğrenin" dedi.

Karaman, “sahadaki ışığı kaybedersek Trabzonspor kimliğini kaybederiz. Benim saha içinde o ışığı görmem gerekiyor. Bunun olmadığı bir yapıyı görmeden olmaz. Biz saha içinde namuslu bir şekilde oyunumuzu oynayacağız” dedi.

Karaman açıklamalarını şöyle sürdürdü;

ATEŞİN İÇİNE ATLAMAKTAN KORKMADIM

İnsan kendisinden olana kıyamaz. Bende onlardan bir parça olduğum için insan kendinden olanı koparıp atamaz. Ben 90 yılında bu şehre geldim. Nerde yaşarsam yaşarım ama sabah 10 telefonumdan 8’u Trabzon’dandır. Bu şehrin gereklerine cevap verecek bir insanım. İhtiyaç duyduğum takdirde geçmiş çalışan arkadaşlarımla görüşürüm, gocunmam. Birkaç gün önce Hayrettin abi aradı bize söyleyecek söz kalmadı. Akşam da buraya geldik. Profesyoneller gelen teklifleri değerlendirirler. Bunun tek başına bu olmadığını biliyorsunuz. Ben hayatımı dümdüz yaşadım. Ateşin içine atlamaktan korkmadım. Ben buradaki yangını söndürebilecek bir yangın olarak görüyorum. Ne kadar güçlü Trabzonspor olursa sizlerle beraber bizlerde büyütürüz. Korku bizden uzak olsun.

TEK ŞARTIMIZ KATIKSIZ SEVGİ VE SAMİMİYET

Bizim formülümüz sevgi. Bu bir oyun. İstenen ve beklenen samimi duyguları samimi insanlarla yamayasınız. Biz buraya samimi olarak geldik. Birçoğunuzla biz beraber yaşadık. Ben buranın hamurunda mayasında varım. Siz bu gerçeği yok sayamazsınız. Benim formülüm bu sevgi. Ben sokaktaki bir insanım. Bir tek şart vardır. Katıksız sevgi ve samimiyet. Konu Trabzonspor’sa soracağınız soruya cevabımız vardır. Hangi pencereden baktığınız önemli. Bizlere katacağınız destekle kendi formülü kendimiz çıkarmış olacağız.

KÜLLERİN ARASINDAN KÖZÜ AÇIĞA ÇIKARMAMIZA

Ben sporda yerli yabancı kavramını kullanmadım. Hangi milletten olursa olsun yüreğini sahaya koyuyorsa o bizden biridir. Kaybedince o acıyı gözlerinden yaş akıtarak gösteren insanlarlalar çalışmak istiyoruz. Bunu sağlamaya çalışacağız. Özkan Hoca gibi bir değerimiz var. Şehrin içinde çok değerli hocalarımız var. Küllerin arasından közü açığa çıkarmamıza destek verirsiniz.  

ÜZERİMDE BİR VEBAL VARSA

Kadro ile alakalı bir durum tespiti yapmamız lazım. Kulüp bütçesini de dikkate almamız lazım. Bir başarısızlık varsa bunu tek başına hocaya yüklemek doğru değil. Benim cebimde milyonlarım olabilir ben bunu birey olarak kazandıysam öyle harcayabilirim. Ama üzerimde bir vebal varsa öyle hareket etmeniz lazım. Şehrin kimliğine uygun olarak hareket etmek lazım. İnşallah geçmişi geçmişte bırakıp aydınlığa çıkmak için çalışacağız.

KARABÜKSPOR İLE AYRILIĞI

Karbükspor ile sıkıntıların olduğu süreçte ayrılık sürecimizi başlatacağımızı konuşmuştuk. Ünal karaman bir kimliktir ama bulunduğumuz her yerde Trabzonsporlu Ünal Karaman vardır. Bazı paylaşımlarımız vardı. Karabükspor’un sorunu herkesin malumu olduğu sorunlar. Ödemelerle ilgili ciddi sorunlar yaşıyorlar. Biraz hesabını kitabını yaparak kulüplerin yaşaması gerekir. Bunları yapacaklarını düşünüyorum.

TALHA’NIN KATILMASINI İSTERİZ

Talha için benim buraya gelip gelmeme durumum belli olmadan Trabzonspor’un bir teklifi oldu. Taklha yolun başında bir oyuncu. Talha buraya katılırsa biz bunu isteriz. Eğitimlerinin devam ettirip Türk Sporuna hizmet edecek bir oyuncu. İnşallah menajer oyunları ile kafasını karıştırmazlar. Maliyet olarak bize uyması durumunda gündemimize alırız. Bize gelse de gelemse de Allah yardımcısı olsun.

YARDIMCILARI KİM OLACAK?

Yardımcılarımız konusunda beraber çalıştığımız insanlar var. Burada yapılacak istişare sonrasında netleşecek. Bunu da açıklarız.

YUSUF VE ABDÜLKADİR DIŞINDA TEKLİF YOK

Yusuf ve Abdülkadir dışındaki futbolculara teklif gelip gelmediği şeklindeki soru üzerine Asbaşkan Hacısalihoğlu, “Hiçbir oyuncu ile ilgili teklif gelmedi. Bu oyuncular bizim kadromuzdaki mukavelesi devam eden oyuncuları göndereceğiz diye bir şey yok. Bir çalışma yapacağımız bir gerçek. İndirim için görüşme mutlaka yapmak lazım. Kulübün şartları gereği. Bütün kulüpler oyuncularla bu tarz görüşmeler yapacak. Yerli yabancı oyuncular döviz bazında görüşme yapıyor. Döviz artışı ile kulüpler yüzde 25-30 borcu artmış oldu. Her yaptığımız işi kulübün menfaati için yapılacağının bilinmesini isterim. Talip çıkar değerlendirilir, Çıkmaz en iyi şekilde kadro içinde değerlendirilir” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor