Ünal Karaman: İki takım için de kader maçı

Ünal Karaman ve Anthony Nwakaeme açıklamalarda bulundu

Ünal Karaman: İki takım için de kader maçı

Haber61 Spor Servisi

UEFA Avrupa Ligi C grubunda yarın (Perşembe) akşam sahasında Krasnodar’ı ağırlayacak olan Trabzonspor’da teknik direktör Ünal Karaman ile Anthony Nwakaeme basın toplantısında açıklamalarda bulundu.
Karaman “Gruptaki sonuçlara baktığınızda rakibimizi kolay zannedebilirsiniz ama oldukça kaliteli bir takımla oynayacağız. Talihsiz sonuçlar aldılar bizim gibi sakatlıklarla boğuştular. Oyun yapıları birbirleriyle örtüşen iki takımın maçı olacak. Umarım sadece futbolun konuşulacağı, sakatlıkların olmayacağı izleyenlerin keyif alacağı bir müsabaka olur.” İfadelerini kullandı.

Takım yapılanması ve maçlara hazırlık boyutuyla ilgili konuşan Karaman “İşin teknik boyutuna baktığınızda antrenman planlamasını yaptığınızda dahi oyun planını rakibin gücüne dair ayarladığınızda sapmalar olabiliyor. Hele de sakatlıklar olduğunda. Geçen yıl örneğin topla etkili olan rakip savunma üzerinde etkili olan 4 oyuncumuzu kaybettik. İkisi transfer oldu ikisi sakatlandı. Bizim açımızdan sevinilecek şey şu ki elimizdeki oyuncu grubu düşündüklerimizi yapmamıza yardımcı oluyor.” Dedi.
MİKEL’E YARIN KARAR VERİLECEK
Gazişehir maçında sakatlığı sebebiyle oynayamayan Obi Mikel’in durumu hakkında konuşan Karaman  “Obi Mikel ile ilgili, oyuncularımız ne kadar profgesyonel olsa da birer insan ve bize emanetler. Bize emanet edilen canlara anlaşılabilir şekilde geleceğe taşıma noktasında sorumluluklarımız var. Obi bir sıkıntı yaşadı. Belki geçen haftada oynatabilirdik ama geleceği düşünerek onu koruduk. Yarın da yine durumuna bakara kararımızı vereceğiz.” Şeklinde konuştu

İKİ TAKIM İÇİN KADER MAÇI
Karaman maçın iki takımın için de kader maçı olduğunu belirterek “İki takımın kaderini yarınki karşılaşma belirleyecek. Yenilenin grupta şansı hemen hemen kalmayacak. Bunun farkındayız.” İfadelerini kullandı.

ÜLKE PUANINA KATKI VERMELİYİZ
Avrupa’da Türkiye’yi temsil eden takımların bu yıl istenen sonuçları alamaması nedeniyle ülke puanının düşmesini değerlendiren Karaman “Ben geriye baktığımda hiçbir zaman ben demem biz derim. UEFA maçlarına baktığımızda da biz derim. Avrupa Ligi’nde başarılı sonuçlar almamız lazım ki üşlke puanına katkı olsun. Şuan puan olarak kritik seviyelerdeyiz. Biz de kendi payımızı almalıyız. Tüm takımlarımızın birbirine ihtiyacı var. İnşallah kazanırız.” dedi.

ASLOLAN MİLLİ TAKIMDIR
Bir Rus muhabirin “Milli takıma oranla Türk kulüpleri neden başarılı olamıyor” şeklidneki sorusunu yanıtlayan Karaman “Biz de aslolan milli takımdır. Biz milli takımımızın iyi sonuçlar almasını, iyi olmasını herşeyden önde tutarız. Tabiki kulüpler kendi içerisinde bir çok zorluklar çekiyorlar. Krasnodar’ın da ciddi bütçeleri olmasına rağmen ön bölgede 4-5 oyuncuları sakatları olduğunu düşünürsek kulüpler zorluklar çekiyor. Biz de bu zorlukları çektik ve mücadele veriyoruz.” Şeklinde konuştu.

STURRİDGE ÇOK YETENEKLİ

Sturridge’nin sezon başı kampına katılmadığını hatırlatan Karaman “Her yönüyle hazır sağlıklı bir şekilde olması için futbolcunun , sezon başında futbolcuları bir hafta önceden çağırıp topluyorsunuz ki istediğiniz seviyeye getirelim. Sturridge biliyorsunuz ki aramıza sonradan katıldı.  Biliyoruz ki çok yetenekli bir futbolcu. Bazen baştan oynayacak bazen sonradan girecek. Oyuncumuzun tamamen hazır olmasına , sakatlığının yeniden nüksetmemesine gayret ediyoruz hem biz hem oyuncumuz.” Dedi.

Trabzonspor’un yetenekli futbolcusu Anthony Nwakaeme ise  “Bizim için tüm maçlar önemli. Maç öncesi son çalışmamızı gerçekleştireceğiz. Umarım güzel bir maç olacak. Bende hocamız gibi çok konuşmayı seven biri değilim sahada konuşmayı daha çok seviyorum. Daha önce hiçbir Rus takımına karşı oynamadım. Maçta 11’de başlasam da başlamasam da takımıma hem saha içi hem dışında destek vereceğim.” Dedi.

Geçen yıl Ekuban ve Rodallega ikilisyle bu yıl ise farklı ikiliyle oynadığı hatırlatılan Nwakaeme “Hugo ve Ekuban geçen yıl takıma çok iyi katkılar verdiler. Ekuban sezon başında da çok iyi başladı ama sakatlık yaşadı. Benim açımdan bakıldığında yanında kim olursa olsun takıma katkı vermeye çalışıyorum. Zaman geçtikçe adaptasyonumuz ve birbirimizle ilişkilerimiz daha iyi olacak. Şeklinde yorum yaptı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzonspor