Ünal Karaman: Daha herşeyin başındayız

Karaman basın toplantısı düzenledi.

Ünal Karaman: Daha herşeyin başındayız

Trabzonspor teknik direktörü Ünal Karaman basın toplantısı düzenledi. Karaman Beşiktaş maçı öncesinde gündemi değerlendirdi

Karaman'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde;

Daha önce Malatyaspor maçını kötü şekilde kaybettik. Devre arasında soyunma odasına girdiğimizde aklımdan bu maçı yeneceğimiz geçiyordu. Ancak maç 51. Dakikada öyle bir noktaya geldi ki, şaka gibi bir sonuç oldu.

TOPLANTIYI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Farklı herhangi bir hazırlığımız olmadı. Bu haftada Beşiktaş’a olduğu gibi.  Her rakibe de saygı duyarız. Malatyaspor maçını kaybettik ama umudumuzu kaybetmedik. Hayatımız mücadeleyle geçmiştir. 

Kazandığımız 3 maç var bu bir son değil başlangıç. Ekstra hiçbir çalışma veya toplantımız olmadı. Bizim sürekli futbolcularla sohbetlerimiz oluyor bunlardan onlar kendileri ilham alıyorsa ne mutlu bize.

Biz her zaman bir mücadele içindeyiz ama bu sezon benim ağzımdan şampiyonluk adına bir şey duyamayacaksınız.  Uzun vadeli hiçbir şeyi benden duymayacaksınız. Ben ilk geldiğimde söyledim Trabzonspor’u şampiyon yapmadan bir yere gitmeyeceğim diye. Ama bu sabır ister bir süreçtir. Biz kazanmaya devam edeceğiz. Gidebileceğimiz nokta son noktadır bekleyip göreceğiz.

Genç futbolculara ben güvenmeyeceğim de kim güvenecek. Çok genç yaşta milli takımda forma giymeye başladık. Onların oynamasını sadece kadro dışılara bağlamamalıyız. Ama bir kriz varsa fırsatlar da vardır. Onlar da fırsatı kullanıyorlar. Onlar daha herşeyin başında. Daha yaşayacakları çok şey var. Bunları tesadüf olarak çıktı geldi diyerek değil de bir projeyle gelse çok daha iyi olur.Yeteneklere tabiki yer vereceğiz. Belki bazı isimleri pilot takıma vereceğiz, bazılarını bölge takımlarına vereceğiz. Devre arasında aramızdan ayrılacaklar olanlar ve katılacak olanlar da olacaktır. Bu arkadaşlar şimdilik sadece fena gitmiyorlar. Daha yolun başındalar, mesafeleri söz konusu değil.

Hem Beşiktaş hem de bizim için zor bir maç olacak. Ama belki de Rizespor maçı daha da zor olacak. Sizin bir hazırlığınız olmazsa fiyaskosunuz. Bir rakibiniz diğerinden daha önemli diye düşünülmemeli. Beşiktaş önemli bir camia, başında da çok değer verdiğimiz bir büyüğümüz var.  Biz iyi bir futbol ortaya koymak istiyoruz.

Ben insanlar üzerinde tartışılarak ortaya bir istatistik koymayı doğru bulmam. Ben buraya gelmeden önce Karabük’te çalıştığımda puan bile alamadım. Siz burada puan olarak istatistik ortaya koyarsanız yanılırsınız. Burada görev yapan hocalar hep belli eğitimlerden geçiyorlar. Bende Konyalıyım ve bundan gurur duyuyorum. Yarın öbür gün bende o topraklara döneceğim. En kritik maçta da onlarla karşılaşsam Trabzonspor için elimden geleni yaparım. Benim ahlakım bunu gerektirir. 

Aykut hoca evet bazı konuşmalar yaptı. Ben konuşmayı doğru bulmuyorum. Eğer bir korner pozisyonunu gündeme taşıyacaksak 10. Dakikada Jahovic’in ayağından çıkan top korner değil. Benim hakem kararlarından Ankaragücü maçında 2 puanım gitti. İki şehri kırmak hoş değil. Ben Konyalıyım ama Trabzonsporluyum.

Türkiye’de futbolun iyi bir yere gitmediğini söyleyebilirim. Bu mesleğin bir paydaşı olarak. Başka bir mesleğimiz de yok. Türk sporu iyiye gitmiyor. Toplumsal bir yozlaşma var. Bu yozlaşmanın kenarından biz de tutunmuş pozisyondayız. Avrupa’daki planlama maalesef bizde olmuyor. Cicili biçili stadlar yaparak güzel tesisler yaptığımızı düşünüyoruz. Eğitim noktasında gelişmeliyiz. Aklımızın estiği kadarıyla spor yöneticiliği yapıyoruz. Trabzonspor 2-3 maç kaybetti hadi hoca değişelim. Bu çözüm değil. Neden Türkiye yabancı çöplüğü, neden milyon Euro’lar havaya saçılıyor. Kişisel vicdan bir çok konuda öne geçmeli. 

Yabancı konusunda şunu söylemeliyiz bu arz talep meselesidir. Yabancı hakkı veriliyor ama al denmiyor. Bugün Altınordu hiç yabancı kullanmıyor.

Şuan itibariyle 3-4 futbolcunun sakatlığı konusunda belirsizlik var. Umuyorumki yarından itibaren bizimle birlikte olabilirler. Skatlığı olan futbolcularımızın kontrollerini yapıyoruz. Bazıları iyileşme gösterirken bazılarının ödemlerinde artış gördük. 

Futbolcuların işi aldıkları ücretler mukabilinde camialarına hizmet ettik. Mesela Bursa maçı öncesinde Hugo 5 gün antrenmana çıkmadı. 

Bazı futbolcularımızın savunma sıkıntıları vardı. Bunları biz bireyden takıma döndürdük. Topu kaybettikten sonra kazanma süresiyle birlikte olumlu gelişmeler var. Şimdilik fena gitmiyor.

Onur ve Burak onların haricinde devre arasında ayrılacak oyuncularla ilgili başkanımız gerekli açıklamayı yapacaktır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler