Ünal Karaman: "Bugüne kadar hiç profesyonel sözleşme imzalamadım"

Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, Bordo-Mavili camiaya iki yıl daha hizmet edecek.

Ünal Karaman: "Bugüne kadar hiç profesyonel sözleşme imzalamadım"

Haber61 Spor Servisi

Trabzonspor Kulubü, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenlenen törenle Ünal Karaman'la sözleşme yeniledi. Karaman 2 yıllık sözleşme imzaladı.

İmza töreninde konuşan başkan Ahmet Ağaoğlu, "Bayram günü hocamızla geçen yıl başlayan uzun bir süreçten geçeceğimizi yönetime geldiğimizde ifade etmiştik. Altyapıdan gelen futbolcularla ve Trabzonspor’u benimsemiş futbolcularla oluşan bir yapıyla geleceğe yönelik çalışmaya başlamıştık. İlerleyen süreçte teknik direktörümüze çok fazla yük bindiğinin de farkındayız. Çoğu zaman yöneticilerimiz, teknik kadromuz vs. görevimiz dışında işlerle de uğraşmak zorunda kaldık. Herkesin fedakarlık yapması gerekiyordu. Huzurunuzda hocamıza teşekkür ediyorum. Başkanlık zordur ama Türkiye’de teknik direktörlük daha zordur. Belirli bir noktaya kadar durumu getirtdik." dedi.

Karaman ile gelecek yılların planlamasını da yaptığını belirten Ağaoğlu, "Hocamızla 1-2 aydır sürekli olarak profesyonel kadronun ve altyapının nasıl şekillenmesi gerektiğini uzun sürelerce konuştuk. Burada tek amacımız camianın gurur duyacağı profesyonel bir kadro yapısı oluşturmak. Hocamız bizim herşeyiyle güvendiğimiz inandığımız sağlam karakterli yönetimin işini kolaylaştıran bir insan. Trabzonspor’un zor döneminde hizmet eden insanlar var bu camianın içinde. Aksi takdirde herşey daha zor olur. Hocamıza bize 2 yıl daha birlikte olacağı için teşekkür ederiz. Biz herşeyiyle hocamızın arkasındayız, yanındayız." ifadelerini kullandı.

Ünal Karaman:

KARAMAN: "BUGÜNE KADAR HİÇ PROFESYONEL OLARAK SÖZLEŞME İMZALAMADIM"

Yeni sözleşmesine imza atan Karaman ise ""Biz burada oyuncularımızla birlikte ama sevincimizi ama hüznümüzü paylaştık. Trabzon farklı bir şehirdir. Dokusunu bozma adına ısrarcı olmazsan… Bize destek veren, desteğini eksik etmeyen profesyonellerimize çalışanlarımıza teşekkür ederiz. Onlar olmasa biz olmayız. Trabzon şehri her anlamda farklıdır. Spor ve siyasette özellikle farklıdır. Bazen erken davranabiliriz acele edebiliriz. Bu sözleşmede ne yazıyor biliyorsam Allah çocuklarıma kavuşturmasın. Başkanımızla taslakta ne konuştuysak o. Amacımız Trabzonspor’u iyi yerlere getirmek hizmet etmek. Geçen yıl çok zorlukların içerisinde olduk. Biz hiçbir zaman bize sunulmuş kaz tüyü yastıklarda mükemmel ortamlarda olmadık. Geçmişe bakın bir de şimdiye bakın. Herşeye zorluklara rağmen ne durumdayız.  Biz en iyi şekilde şehrimizi temsil etmeye devam ediyoruz. Geçen yılı 7/24 tesislerde geçirdim. Bundan asla rahatsızlık duymuyorum. Burada çalışanımızın gözüne baktığımda ondan enerji alıyorum. Burada sözleşme imzaladık. Bugüne kadar hiç profesyonel olarak sözleşme imzalamadım." dedi.

TEK FUTBOLCU BİLE İSTEMEDİM

Kadro yapılanması ve transfer çalışmalarıyla ilgili gelen soruya yanıt veren Karaman "Geçen sezon bize hizmet eden arkadaşlarımız var. Her oyuncu bizim için çok değerli. Bunun içinde bizim üzülerek gönderdiğimiz futbolcular da var. Genç futbolcularımız var zaman zaman idmana aldığımız eğitim verdiğimiz isimler var. Bazen altyapıya gönderdiğimiz sonra yine çağırdığımız arkadaşlarımız var bu bir eğitim süreci. Altyapı hocalarımızla sürekli görüşüyoruz. Onların gelişimi için en iyisi neyse onu yapmaya çalışacağız. Şunun bilinmesi gerek ki gönderdiğimiz futbolcular başkanımızın ve yönetimimizin talebiyle değil teknik anlamda değerlendirmeyle gidecek. Henüz 1 tane bile futbolcu istemedim. Tek isteğimiz aile yapımıza uygun futbolcular olması. " ifadelerini kullandı.

Taraftarın beklentileri ve şampiyonluk söylemlerinin sorulması üzerine Karaman "Camia olarak yapı olarak neye hazırsanız o da size hazırdır. Geçen yıl zorluklarla mücadele ettik ama bu sene bu mücadeleyi etmeyeceğimiz anlamına gelmez. Oyuncularımız çok üstün bir tavır sergilediler. Önümüzde şöyle bir hedef olmalı; Doğru bir kadro mühendisliği, ailemize uygun futbolcuları aramıza katmak. Elimizde olan bu kadar profesyonel futbolcularla ilgili bir planlamanın içinde olmalıyız. Biz hiçbir zaman birilerinin ayak izlerini takip ederek bir şeyler yapmaya kalkmadık.  Şimdi taraftarlarımız tribünde son maçta 30 bin kişiydi. Ama bir önceki maçta 18 bin kişiydi. Sen başar biz geliriz mi denilecek yoksa her an kavgada düğünde her zaman yanımızda mı olacak. Bize ikincisi lazım." dedi.

Son olarak kamp planlaması için konuşan Karaman "Kampla ilgili taslak olarak bir hazırlığımzı var. Genç oyuncularımız için bir çalışmamız olacak. 1461’in sahasında bizim kontrolümüzde çalışılacak ve belli aşamayı geçen arkadaşlarımızı aramıza alma gibi bir taslağımız var." şeklinde konuştu.

Ünal Karaman:

BUNU YAPARSAK KULÜBE İHANET EDERİZ

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Ağaoğlu ise transfer konusuna açıklık getirerek "Henüz bir oyuncuyla anlaşma gerçekleşmedi. Bunlar imza dışında sınırda. İmza masasında olmadan futbolcuları açıkladığımızda yüzde 20-25 daha pahalıya geleceğini aranızda bilmeyen var mı bilmiyorum. Bu isimler bir şekilde sızdıysa da kulübe zararı oluyor kasada olmayan paranın daha fazla çıkmasına neden oluyor. Görüştüğümüz futbolcular var tabiki. Her gün bir çok isim çıkıyor. Adını bile bilmediğimiz onlarca isim geliyor, Macaristan’dan Arjantin’den oradan buradan. Görüştüğümüz futbolcularımız var, yüzde 80-90 anlaştığımız futbolcular var görüşmeye yeni başladığımız futbolcular da var. UEFA’nın FFP kurallarına sadık kalma şartı doğrultusunda maksimum 3 Milyon Euro’nun üzerinde harcama yapmamalıyız. Aksi takdirde kulübe ihanet ederiz, geleceğini karartırız.  Yorumlara bakıyorum paranız yoksa niye geldiğiniz diyen var, transfere şampiyonluk gibi sevinen taraftarlar kitlesi oluştu.  Transfer politikamız belli çok hassas davranıyoruz. Futbolcuları izliyoruz. Hocamız geldiği günden bugüne bir ismi istiyorum demedi. Sadece bana şu tipte oynuncu lazım demiştir. dedi.

Trabzonspor'un hedefi ile ilgili gelen soruya yanıt veren Ağaoğlu Gönderilecek oyuncularla ilgili henüz hocamızdan rapor gelmedi. Önceliğimiz kadroromuzu koruyarak mücadelemizi devam ettirmek. Beklentileri biliyoruz ancak gerçekçilikten de uzaklaşmamamız lazım. Sizinle birlikte 4-5 takım  zirve mücadelesi verecek. Bir önceki yıl kötü olan şimdi iyi oılacak veya direkten dönen o toplar gol olacak. Camianın önüne gerçekler koyulup mücadele ettiğinizde bazı şeyler oluyor. Beşiktaş maçında insanlar takımın oynadığı futbolu izlemeye geldi. 5 katlı binanın sadece temeli atıldı bu sene. Bu sene belki 2. Katını tamamlayabiliriz onun için sabır ve destek. Trabzonspor hiçbir zaman zirveden kopmayacak." ifadelerini kullandı.

LİLLE'DEN TEKLİF

Ağaoğlu Yusuf ve Abdülkadir için teklifler olduğunu da doğrulayarak " Kadromuzu bu sene koruyacağız. Teklifler geldiği doğrudur. Lille’den teklif geldi doğrudur onlar da verebilecekleri en üst rakamı teklif ettiler ancak bu kalitedeki futbolcuları bu paraya veremezsiniz."dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler