"Türkiye bir drama tanıklık etti"

CHP Trabzon Mv. Av. Haluk Pekşen TBMM’de yaptığı basın toplantısında ve çıktığı bir televizyon programında, Trabzonspor’un maruz bırakıldığı durumu protesto etti. Pekşen, konu ile ilgili yaptığı açıklamada: “Dün akşam ki yaşanmış olay arkadaşlar burada ki

"Türkiye bir drama tanıklık etti"

CHP Trabzon Mv. Av. Haluk Pekşen TBMM’de yaptığı basın toplantısında ve çıktığı bir televizyon programında, Trabzonspor’un maruz bırakıldığı durumu protesto etti.

Pekşen, konu ile ilgili yaptığı açıklamada:

“Dün akşam ki yaşanmış olay arkadaşlar burada ki kırmızı kart otoriteye kırmızı karttır. Bence Türkiye’nin çok sayıda Salih Dursun’lara ihtiyacı vardır. Her alanda bu kırmızı kart! Yalnızca bu otoriteye değil, Türkiye’nin bugün gelmiş olduğu bu duruma sürükleyen bütün otoritelere kırmızı karttır. Ülkede bugün büyük bir Cumhurbaşkanlığı boşluğu vardır oraya kırmızı karttır. Bu ülkeyi büyük bir krizin eşiğine sürükleyen siyasi iktidara kırmızı karttır. Tekstil çöktü, müteahhitlik sektörü çöktü, turizm sektörü çöktü ve tümüyle hükümete kırmızı karttır. Bu ülkeyi Ortadoğu bataklığına sürükleyen başbakana kırmızı karttır. Yalnızca futbolu değil bütün spor federasyonlarını AKP’nin arpalığı haline çeviren Spor Bakanlığına kırmızı karttır. Yalnızca Spor Bakanlığına değil kulüplerin teknik direktör atamalarına dahi müdahale edip, AKP İl Başkanlıklarından kimlik ve referans mektubu getirmeye teknik adamları mecbur bırakan; bu ülkenin futbolunun başında olan zata, futbol federasyonunun başkanına kırmızı karttır Yalnızca onunda değil, hakem derneğinin hakem komitesinin başındaki herkese de bir kırmızı karttır. Kısacası keşke Salih Dursun’lar çoğalsa! Dün Türkiye büyük bir drama tanıklık yaptı; bu yalnızca Trabzonspor’a yapılmıyor; bütün kulüplerimizde yaşanan bir dram; bu dramı bugün örtbas edebilirsiniz ama bu gerçekler hiçbir zaman unutulmayacaktır. Salih Dursun’a bir siyasetçi olarak minnettarım; teşekkür ediyorum. Keşke Türkiye’nin Yargıtay’ına da bu kırmızı kartı gösterseler de, Yargıtay’da bu halkın güvenini kazanmak için bir şeyler yapsa; bir yargı mercii toplumun sadece %20’sinin güvenini kazanmışsa bu kırmızı kart orayadır. Bu kırmızı kart Danıştay’a dadır; bu kırmızı kart üniversitelere dedir; bu ülkede susmaması gereken ama korkuya mahkûm olup boyun eğen herkese gösterilen bir kırmızı karttır! Keşke bu ülkenin çok sayıda Salih Dursun’ları olsaydı…” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler