Turgut Uçar Trabzon Cup başladı

Trabzon'da Trabzonspor'un eski futbolcusu Turgut Uçar adına düzenlenen futbol turnuvası başladı.

Turgut Uçar Trabzon Cup başladı

Geçtiğimiz şubat ayında hayatını kaybeden Trabzonspor'un eski futbolcusu Turgut Uçar’ın anısına düzenlenen futbol turnuvası bugün Akyazı Şenol Güneş Spor Kompleksi’nde başladı.

Trabzonspor Asbaşkanı Mehmet Yiğit Alp, Genel Sekreter Ömer Sağıroğlu, Futbol Şube Sorumlusu Özer Bayraktar, Yönetim Kurulu Üyeleri Dursun Ali Sakarya ve Eda Lermi Zorer’in yanı sıra Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Türkiye Futbolu Federasyonu Başkanvekili Yılmaz Büyükaydın, Turgut Uçar’ın eşi ve aynı zamanda kurucu üyesi olan Ziyad Nemli’nin kızı Umay Uçar, efsane futbolcusu Cemil Usta’nın ailesiyle birlikte turnuvada yer alacak takımlardaki sporcular, antrenörleri ve ailelerinin katıldığı tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Turgut Uçar Trabzon Cup başladı

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, “Trabzonsporumuzun efsane futbolcusu rahmetli Turgut Uçar adına düzenlenen bu organizasyon Trabzon şehri için çok önemli. Düşünenlere ve uygulamada emeği geçenlere teşekkür ediyor bu vesileyle Turgut Uçar’a bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili Yılmaz Büyükaydın, “Trabzon’da bu tür organizasyonlarda, genç çocuklarımızı spora, düzgün ahlaka ve futbola alıştırabilmek hepimizin görevi. Türk futboluna hizmet etmiş, büyük kulüplerimizde forma giymiş isimlerin hatıralarını yaşatmak büyük önem arz ediyor” diye konuştu. UZN Sportif Yönetim Kurulu Başkanı Temel Uzun ise, “Uzun ve meşakkatli bir sürecin sonunda Turgut Uçar adına düzenlenen bu turnuvanın açılışında bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bizler turnuva fikrini Asbaşkanımız Mehmet Yiğit Alp’e ilettiğimizde, kendisi turnuvaya Turgut Uçar’ın adının verilmesinin çok doğru olacağını söyledi. Bizden desteğini ve ilgisini hiç esirgemeyen Sayın Mehmet Yiğit Alp ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekilimiz Yılmaz Büyükaydın’a teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Turgut Uçar Trabzon Cup başladı

ASBAŞKAN ALP: “GENÇLERİN KIYMETİNİ BİLEN BİR KULÜBÜZ”

Asbaşkan Mehmet Yiğit Alp yaptığı konuşmada, “Biz altyapıya önem veren; çünkü gençlerin kıymetini bilen bir kulübüz. Gençlerin enerjisinin, becerisinin hor görülmemesi gerektiğini, bu gençlik madeninin büyük bir sabır ve özenle işlenmesi gerektiğine inanan bir kulübüz” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü;

“Bugün hem sportif anlamda hem kulübümüzün değerleri anlamında çok önemli bir etkinliğin bir parçası olmak için bir araya geldik. Burada ailece de görüştüğüm ve benim hayatımda çok ama çok önemli bir yerde duran değerli dostum Turgut Uçar adına bir futbol turnuvası düzenleniyor. Üstelik bu turnuvaya ülkemizin her yerinden ve hatta yurtdışından altyapı takımları; yani futbolumuzun geleceği diyebileceğimiz gençler katılıyor. Peki kimdir Turgut Uçar? Uluslararası bir altyapı turnuvasına ismi veriliyor? Turgut Uçar, Bordo-Mavi formayı uzun yıllar terletmiş, bu kulübün emektar futbolcularından bir tanesidir. Beş sezon boyunca 100’e yakın (98) karşılaşmada oynamış, takımdaki disiplinli çalışması, maç konsantrasyonu ve belki her şeyden, hepsinden önemlisi centilmen duruşu ile tüm futbol camiası için de örnek olmuş bir kişiliktir. Trabzonspor dışında, Altay ve Karşıyaka gibi memleketi İzmir’in önemli takımlarında, Balıkesir, Soma ve Gaziantepspor gibi şehir takımlarında da görev yapmıştır. Turgut Uçar aktif futbol yaşamını sonlandırdıktan sonra ligdeki birçok takımda çalışmış; Türk futboluna genç sporcuların gelişimi noktasında önemli katkılar sağlamıştır. Bu değerli futbol insanı ne yazık ki çok yakın bir tarihte ve oldukça genç bir yaşta aramızdan ayrılmıştır. Başta Uçar ailesi olmak üzere bizleri kedere boğan bu vefatın ardında hepimize onurlu bir isim, unutulmaz bir hatıra bırakmıştır.”

Turgut Uçar Trabzon Cup başladı

“TRABZONSPOR BİR DEĞERLER MANZUMESİDİR”

“İşte bize böyle bir hatıra bırakan ve böylesi değer gören bir insanın ismi Trabzonspor Kulübü’nün kimlik ve değerleri ile de örtüşüyor” diyen Asbaşkanımız Alp, “Trabzonspor, bir ‘değerler manzumesi’dir. Bu değerler için de geçmişine vefa olduğu gibi geleceğine de sadakat vardır. Biz bu turnuvada şimdi, geçmişimizden gurur duyduğumuz bir futbolcumuzu, geleceğimizde gurur duyacağımız futbolculara aktarıyoruz. Bu turnuva bir köprü işlevi görüyor yani. Geçmiş ve gelecek arasında kurulan bir köprü oluyor Turgut Uçar’ın ismi. Biz, tüm futbol kamuoyunun bildiği gibi gençlere önem veren bir kulübüz. Ben altyapıya önem veren bir kulübüz demek istemiyorum. Bu ifade doğru ancak eksik bir ifadedir. Biz altyapıya önem veren; çünkü gençlerin kıymetini bilen bir kulübüz. Gençlerin enerjisinin, becerisinin hor görülmemesi gerektiğini, bu gençlik madeninin büyük bir sabır ve özenle işlenmesi gerektiğine inanan bir kulübüz. İnanmakla kalmıyoruz; bunun için yatırım yapıyoruz, tesisler açıyoruz, projeler üretiyoruz. Turgut Uçar Cup da bu altyapı hareketinin bir parçası.

Turgut Uçar Trabzon Cup başladı

“UMAY HANIM, KURUCU ÜYEMİZİN KIZIDIR”

Turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçenler var, hepsine teşekkür etmek lazım. Ben ilk olarak Turgut Uçar’ın ailesine, aynı şekilde çok kıymetli eşi ve aynı zamanda kardeşim gibi gördüğüm Umay Hanım’a teşekkür etmek istiyorum. Ki burada bir parantez daha açmak gerekiyor. Sevgili Umay Uçar, kulübümüzün kurucularından olan çok değerli gazeteci Ziyad Nemli büyüğümüzün de kızıdır. Yani rahmetli Turgut Uçar’ın sembolik bir bağı daha vardı Trabzonsporumuzla. Kurucu üyelerimizden rahmetli Ziyad Nemli’nin de damadıydı. Ben Umay Hanım’a teşekkür ediyorum. Turgut Uçar adını yaşatmamıza izin verdiği ve bugün burada bizleri yalnız bırakmadığı için. Ayrıca UZN Sportif’e de bu güzel organizasyondan ötürü teşekkür ediyorum. Tabi ki değerli yönetici arkadaşlarıma, kulüp personelimize, sizlere, Azerbaycan, İran ve Gürcistan’dan gelen konuklarımıza ve bu turnuvaya can verecek olan genç futbolculara… Hepiniz tekrar hoş geldiniz!”

Törende daha sonra Asbaşkan Alp, Umay Uçar, Yılmaz Büyükaydın ve Temel Uzun ile birlikte altyapı futbolcuları temsili olarak başlama vuruşu yaptı. Turnuva 1 Eylül’e kadar devam edecek.

Turgut Uçar Trabzon Cup başladı

Turgut Uçar Trabzon Cup başladı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor