"Tüm kadınlar Trabzonspor'un onurudur"

Trabzonspor'un Gaziantepspor ile oynadığı karşılaşmanın ardından yaşanan olaylarla ilgili yaptığı açıklamasında"Öleceksek adam gibi öleceğiz, kadın gibi yaşamayacağız" diyerek tepki çeken İbrahim Hacıosmanoğlu'na bir tepki de Trabzon Fikir Kulübü'nden gel

"Tüm kadınlar Trabzonspor'un onurudur"

Trabzonspor'un Gaziantepspor ile oynadığı karşılaşmanın ardından yaşanan olaylarla ilgili yaptığı açıklamasında"Öleceksek adam gibi öleceğiz, kadın gibi yaşamayacağız" diyerek tepki çeken İbrahim Hacıosmanoğlu'na bir tepki de Trabzon Fikir Kulübü'nden geldi.

 
Trabzon Fikir Kulübü'nden yapılan açıklamada  "Tüm kadınlar Trabzon'un ve Trabzonspor'un onurudur" ifadeleri kullanılırken Hacıosmanoğlu da eleştirildi.
 
İşte o açıklama;
 
28 Ekim 2015 akşamı oynanan Trabzonspor-Gaziantepspor karşılaşmasının ardından İbrahim  Hacıosmanoğlu'nun yaptığı açıklama, Trabzon Fikir Kulübü üyeleri olarak bizler için bir utanç vesikasından başka bir şey değildir. Öncelikle bilinmesini istediğimiz önemli bir ayrıntının altını çizmek istiyoruz. Tüm Türk spor kamuoyunun önünde gerçekleşen bir karşılaşmada haksızlığa uğramış kulübünün hakkını uygun cümlelerle dahi aramayı beceremeyen Hacıosmanoğlu'nun şu anki gerçek ünvanı 16 Ekim 2015 Yargıtay Katar'ı ile sadece ve sadece Türkiye'nin önde gelen bir spor kulübünün ESKİ Başkanıdır. Ama herşeye rağmen kendisinin Trabzonspor Başkanıymış gibi sarfettiği sözlerin, "Talihsiz bir açıklama" şeklinde geçiştirilemeyecek kadar önemli bir gerçekliği barındırdığı bilinmelidir. 
 
Kadına yönelik şiddetin ve cinsiyet ayrımcılığının, bugün 92. yaşını kutladığımız Türkiye Cumhuriyeti'nde ne yazık ki hâlâ vahim bir sorun olmaya devam ettiği düşünüldüğünde, kadını ve kadının toplumsal yaşamdaki yerini küçümseyen her türlü söz ve davranışın, yalnızca muhatabını ilgilendirmeyeceği görülmelidir.  
 
"Kadın gibi yaşamak"tan hicap duyan Hacıosmanoğlu'na, Fenerbahçe-Galatasaray müsabakasından önce stadyumda bir şişme kadına sarılı Galatasaray bayraklarını yakan taraftarlara, erkekliği iktidar sembolü olarak gören, rakibini "kadın" benzetmesiyle aşağılayan, tribünleri cinsiyetçi küfürlerle inleten sözde futbol sevdalılarına, Türk futbolunun geleceği için de savaş açmak gerekir!
 
Biz Karadeniz'in onurlu kadınları ve onlarla birlikte yaşamaktan da ölmekten de onur duyan erkekleriyiz! Başkan olduğu günden bu yana gerek yürüttüğü siyasi ve sportif politikalar, gerekse söz ve davranışlarıyla bizleri utanmaktan bitap bırakan Hacıosmanoğlu'na hatırlatıyoruz: Kadınlar, Trabzon'un ve Trabzonspor'un onurudur!
 
Saygılarımızla Kamuoyuna Duyurulur
 
TRABZON FİKİR KULÜBÜ

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor