TS'ye 100 Milyon Dolar!

Trabzonspor Başkan Adayı Muharrem Usta, İstanbul Kartal'da oluşturulacak yaşam merkeziyle 100 milyon dolar gelir getirmeyi hedeflediklerini söyledi.  Usta, A Spor ve Habertürk'te yayımlanan SporTürk programlarına katılarak başkanlık adaylığına dair açıkla

TS'ye 100 Milyon Dolar!

Trabzonspor Başkan Adayı Muharrem Usta, İstanbul Kartal'da oluşturulacak yaşam merkeziyle 100 milyon dolar gelir getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

 Usta, A Spor ve Habertürk'te yayımlanan SporTürk programlarına katılarak başkanlık adaylığına dair açıklamalarda bulundu ve projelerini anlattı.

Usta, İstanbul'daki Kartal Tesisleri'nin bordo mavili kulüp için gelir getirici projelerinden biri olarak değerlendirilebileceğini belirterek, "Göreve gelmemiz halinde Kartal Projesi'ne büyük bir önem vereceğiz. Bu projenin hayata geçmesi için çalışmalarımıza başladık. İçerisinde 5 yıldızlı otel, rezidans, eğlence merkezleri, alışveriş merkezleri ve sosyal alanları ile tam bir yaşam merkezi olacak. Böylelikle TS'Yye önemli bir girdi sağlamayı planlıyoruz. Bu projenin hayata geçmesiyle yaklaşık 100 milyon dolar gelir getirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Usta, Başkan adaylığı sürecinde kullandığı, "50. Yılda Şampiyonluk'la ilgili olarak ise şunları söyledi:

"Gençlik yıllarında yakaladığı şampiyonluklarla, hem futbol hem de Trabzonpor aşkı içimize işledi. Böyle olunca da bir daha uzak kalamadık."

" HER HÜCRESİNDE OLMAYA ÇALIŞIYORUZ"

TS Medical Park Basketbol Takımı'nın devreye girmesi ve Süper Lig'e çıkması sonrasında Trabzon'da basketbola destek verdiklerini hatırlatan Başkan Adayı Muharrem Usta, "Kulübün içinde bulunduğu sıkıntılar bizi üzdüğü gibi bunu uzaktan konuşmadan, bu işin yönetimine soyunmamız gerektiğini konuştuk. Bu sürecin startını verdik. Her hücresinde olmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

2013 yılında gerçekleştirilen seçimlerinde aday olduklarını ve az bir oy farkıyla kaybettiklerine değinen Usta, " Bunun için darılmadan kulüp için neler yapabileceğimizi mevcut başkan ile konuştuk ve basketbol kulübüne destek olduk. "Önemli olan kulüptür" dedik ve Kulübe zarar vermeden camiada birleştirici bütünleştirici olmak için her şeyi yaptık. Euro Challenge finalinde şunu gördüm; camiamızda parçalı bir yapı var. Final maçında 10 bin kişi salonda vardı. Son salisede kupayı kaçırdığımızda yıkıldık. Etrafıma baktığımda o anda herkes ağlıyordu. Burada başarı olduğu takdirde parçalanma asla olmaz. Bunu orada gördüm. Her çevreden herkes oradaydı. Futbola aşık olan bir şehirden bahsediyoruz. Başarı varsa parçalanma olmaz. Çocukluk yıllarımdaki taraftar profili aklıma geldi. Ben Hayri Gür'deki 10 bin kişiyi 40 bin kişiye ulaştırmak adına bir misyon olarak bu yöne odakladım. Taraftar ve camiadan aldığım ışıkla o yolculuğun kesilmemesi gerektiğine inandım ve bu yoldan geri dönüş olmadığını bir daha anladım ve takımı muhteşem günlerine geri döndürmek için arkadaşlarımızla yolculuğu hızlandırdık" ifadelerini kullandı.

Usta, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her şeye rağmen o kulüp bizim. TS'nin ne kadar güçlü olduğuna inanan birisiyim. Bugün 3 temel sorun var. Öncelikle kulübümüzün devasa ekonomik sorunu var. İkincisi sportif sorun, üçüncüsü de itibar sorunu. Bu sorunlara mutlak manada çözüm üretilmeli. Bana göre bunlardan en önemlisi itibar sorunu. Çünkü 50 yıllık mazimizde olağanüstü emeklerle, milyonların ince ince taşlarla oluşturdukları o büyük markanın içinde bulunduğu durumu ben içime sindiremiyorum. Hiçbir tarfatar da bunu içine sindiremiyor. Önce itibarın da olması için bu sorunların hepsinin düzelmesi gerekir. Bazılarına göre ekonomi daha önemli, bazıları da sportif önemli diyor. İyi bir yönetimle üçünü birden yukarıya taşımalıyız. Bu kulüp bir dünya kulübü. Böyle bir dünya kulübünü elimizin içinde bir sünger gibi sıktık ve küçülttük. Bunların hepsi düzelir. Taraftarımız ve camiamız buna inansın. Kongre üyelerimiz ve taraftarımızdan camiamızdan bir şey istirham ediyorum. Gözüne kaşına değer verdik, söz verdik şeklinde birilerine destek olmaktan vazgeçsinler. Önce takımı düşünsünler. Bir daha seçim hatası yaparsak neler olabileceğini gördük."

Trabzon'un bir futbol şehri hatta futbolun başkenti olduğunu belirten Usta, "Elimizde 4 tane önemli proje var. Birincisi Akyazı projesi. İsim hakkı ve locaları. Akyazı Trabzon'un en önemli yeri. Orasını 24 saat yaşayan bir yere çevireceğiz. Yılda 15 milyon gelir getiren bir yer haline sokacağız. Orada 40 bin kişi ile aile ortamı ile görülmemiş bir açılış yapacağız. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'ni iyi değerlendirip kasaya iyi bir gelir getirmeliyiz. Üçüncüsü Kartal. Orası bizim için çok önemli. Kartal için olağanüstü bir proje yaptık. Milli Emlaktan öncelikle buranın satın alınması gerekiyor. Ondan sonra projeyi hayata geçireceğiz. Yaklaşık 100 milyon Dolar gelir getirecek bir yerden bahsediyoruz. Bunun için milli emlak süreci var, Maliye Bakanlığı, Çevre Bakanlığı süreci var. Bu işlerin çok iyi kurgulanması ve bunun bir an önce devreye sokulması gerekir. Büyük bir projemiz var bununla ilgili. Bir diğeri de HES projesi. Bu dört projenin 4 ay içinde noktalanması lazım. Bunları yaptığımızda Mali tablosu tamamen düzelmiş olacak. Bir de Akyazı'da 50. Yılda şampiyonlukla başladığımızda kesinlikle inanılmaz bir durum ortaya çıkacak. Bunlar gerçekleştiğinde itibar sorunu da çözülecek. O zaman camianın büyüklüğünü herkes görecek" dedi.

"BÜYÜK KULÜPLER TAVİZ VERMEZLER"

Trabzonspor'un büyük bir kulüp olmasına karşın bu büyüklüğün bazı gerekleri olduğunun altını çizen Usta, "Büyük kulüpler kaliteden taviz vermezler. Biz kaliteye yolculuk diye yeni bir fikir hareketi başlatacağız. Kaliteli olmayan hiçbir şeyle işimiz olmayacak. Eğer bir ürün satıyorsak rakiplerimizden daha iyi olmalı. Yarıştığımız rakiplerden daha kalitesiz ürünler yapmayı kabul etmem. Artık öncü olmalıyız.  şeklinde konuştu.

"ŞİKE SÜRECİ TÜRKİYE'NİN BİR GERÇEĞİ"

2010-11 yılındaki şike sürecine de değinen Başkan Adayı Muharrem Usta, şikenin artık bir Türkiye gerçeği olduğunu ifade etti. Usta, "Biz 2010-2011'de 9 puanla önde giderken, Fenerbahçe'nin 17'de 16 yapması ile averajla elimizden uçtu gitti. Milyonlarca taraftarın, benim gözümde ve ciğerimde o sezonun şampiyonu Trabzonspor'dur. ak ihlalini düşünen her insan hakkını savunuyorsa medeniyetin işaretidir.  Bunun taraftarlarla ilişkisi yoktur. TFF bizim aleyhimize karar aldı, mahkemeler yeniden yargılama ile aleyhimize döndü. Ama Avrupa'da mücadele devam ediyor. TS Avrupa'da hakkını en iyi şekilde arayacak. Avrupa'dan çıkan sonuç bizim lehimize olursa ki ben buna inanıyorum. İşte o zaman Türkiye'de şampiyonun kim olduğunu o zaman herkes kabul edecek" diye konuştu.

"LUCESCU'YU İSTİKRAR ABİDESİ OLARAK SÖYLEDİM"

Geçtiğimiz günlerde kendisine ait sosyal medya hesabından Shaktar Donetsk'in Teknik Direktörü Lucescu ile ilgili yaptığı paylaşıma ilişkin de Usta, şu açıklamalarda bulundu:

"Ben Lucescu'yu istikrar sembolü olarak söyledim. Bizim de en az 5 yıl bu takımı başarıdan başarıya koşturacak bir teknik heyete ihtiyacımız var. Trabzonlu teknik direktörlerle konuştum. Onlarla da o ekibi oluşturmalıyız. Eğiterek onları da istikrar abidesi haline getirmeliyiz. Biz bu takımı Avrupa'ya taşımalıyız. İstikrar abidesi bir kadroya ve teknik heyete kavuşmak zorundadır."

Trabzonspor Başkan Adayı Usta, Projelerini Anlattı

Trabzonspor Başkan Adayı Usta, Projelerini Anlattı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor