Tren rayından çıktı zor oturur

Trabzonspor’da 26 Mayıs 2013 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul sonrasında yapılan itiraz sonucu mahkemece verilen iptal kararının Yargıtay tarafından onanmasının ardından sürecin nasıl işleyeceği konusunda Av.Murat Başman Haber61.Net Spor Servisine çok

Tren rayından çıktı zor oturur
Trabzonspor’da 26 Mayıs 2013 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul sonrasında yapılan itiraz sonucu mahkemece verilen iptal kararının Yargıtay tarafından onanmasının ardından sürecin nasıl işleyeceği konusunda Av.Murat Başman Haber61.Net Spor Servisine çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.
 
KARAR DÜZELTME OLABİLİR
 
Yargıtay’ın verdiği karar sonrası durumun zor olmadığını ve her şeyin ortada olduğunu ifaden Av.Murat Başman, "tüzük değişikliğine ilişkin Genel Kurul kararını mahkeme iptal etti ve diğer dava sebeplerini kabul etmedi. Yargıtay da kararı aynen onadı. Şimdi bundan sonra bir kısım arkadaşlar bunun kesin karar olduğunu, artık karar düzeltmenin olmadığını ifade ettiler. Ben aksi görüşteyim. Çünkü karar düzeltme yolunun kapalı olduğuna dair bir hüküm yok. Varsa bizim bilmediğimiz özel bir hüküm olabilir. Onu ben bilmiyorum” dedi.
 
TARTIŞILMIŞ DELİLLERİN SUNULMASI MÜMKÜN DEĞİL
 
Başman, zaten itirazın Yargıtay’ın aynı dairesine, 18. hukuk Dairesine edildiğini belirterek, “Karardaki hataların düzeltilmesi isteniyor. Zaten daha önce mahkemeye sunularak tartışılmış delillerin sunulması mümkün değil. Zaten dosya Trabzon Asliye Hukuk Mahkemesine gelmiş dünkü tarihi itibari ile tebliğ çıkarılmış. Hatta arkadaşlar kontrol ettiler, İstanbul-Üsküdar’a bile gelmiş. Bu hafta içerisinde taraflara tebliğ olur. Daha sonra 15 gün karar düzeltme süresi var. Trabzonspor yönetimi de itirazda bulunacaktır. Dosya tekrar Nisan’ın sonlarına doğru Yargıtay’a tekrar gider ve ondan sonra Yargıtay’da ne kadar kalır ne kadar kalmaz onu bilemeyiz” ifadelerini kullandı.
 
TREN RAYINDAN ÇIKTI ZOR OTURUR
 
Dosyanın Adli tatilden önce döneceğini düşündüğünü söyleyen Murat Başman, “Biz zaten kendimiz bu konunun önemli bir husus olduğu yönünde dilekçe vereceğiz. Adli tatilin 1 Ağustos 5 Eylül tarihlerinde olacağı konusunda da bazı tartışmalar var. Dosya Ağustostan önce çıkarsa sonrasında neler olacağı sıkıntı. Düşünün karar düzeltme red geldi. Bu ne demektir, sizin 6 aylık kalan sürenizi 2.5 seneye çıkaran süre iptal oldu demektir. Sizin süreniz ne zaman doluyor, 2013 aralıkta doluyor. Uzamasaydı bu ne yapılacaktır? Olağan Genel Kurul yapılacaktı. Şimdi bana göre de Olağan Genel Kurul yapılacak, 2013 aralığında oy kullanması gereken kişilerle. Şimdi senin tüzüğüne göre Olağan Genel Kurul 20 Kasım- 20 aralık arasında yapılacağına göre her halükarda aralık beklenecektir diye düşünenlerdenim. Mahkeme kararı bu doğrultuda diğer doğrultuda değil. Eğer bu arada Trabzonspor yönetimi ben Olağanüstü Kongreye gideceğim derse, bilemiyorum. Tren rayından çıktı bundan sonra zor oturur” şeklinde konuştu.
 
BİNDE BİR İHTİMAL OLSA DA DEĞİŞTİREBİLİR
 
Başman, yapılacak itirazın kararı binde bir ihtimal dahi olsa değiştirebileceğini sözlerine ekleyerek, “Biz hukukçuyuz deriz ki, kanunun şu maddesine göre durur yada durmaz. Biz hukukçuyuz. Hukuk ne derse onu söyleriz. Kimsenin eğrisine doğrusuna karışmayız. Hukuk Muhakemeleri Kanunu diyor ki; kişiler hukukuna dair kararlar kesinleşmedikçe icra olunamaz diyor. Kesinleşme de bütün olağan ve olağanüstü kanun yollarını geçeceksin demektir” dedi.
 
BEN OLSAM KONGREYE GİDERİM
 
Şuanda Trabzonspor yönetiminin imza yetkisinin devam ettiğini belirten Başman, “Ancak bunların yetkisiz olduğu Yargıtay onama kararı ile ortaya çıktı. Bunların bozmayacağı da karar düzeltme yoluyla belli oldu. Normal şekilde böyle düşünüyoruz. Bundan sonra Trabzonspor’un geleceğini etkileyecek işlere imza atar ise bu konuda o işlerde ben danışıklı dövüş olduğunu ararım. Çünkü ben bugün gidip Trabzonspor’la büyük bir sözleşme yapmam. Yetkisiz olduğunu biliyorum. Hukuken yetkisiz olsa da bu adamların 2 senendir yetkisiz olarak orada bulunduğu mahkeme kararı ile onanmışsa, artık benim onlarla bir hukuki işlem yapmam demek beni de zor duruma sokar. Onun için Trabzonspor yönetimin rahat çalışabilmesi için ben onların yerinde olsam hemen kongreye giderim. Madem mahkeme böyle dedi. Belli bir çoğunlukta imzalar da toplanmış, çoğunlukta böyle istiyor, ben orada durmam. Ama yine de kendi tercihleridir” ifadelerini kullandı.
 
KARAR DÜZELTME AŞAMASININ GEÇİLMESİ LAZIM
 
Dosyanın hızlandırılması için dilekçe vereceklerini sözlerine ekleyen Başman, “Bilmediğimiz bir madde çıkarsa. Yani biri çıkar derse şu kanunun şu maddesine göre “bunun artık karar yolu kapalıdır” derse, “temyizden geçtikten sonra onandığında kesinleşmiştir” diyorsa bir madde, ben bilmiyorum. Bu olabilir. Ama onun dışında karar düzeltme aşamasının geçilmesi lazım. Yada karar düzeltme yoluna başvurmayacaklar süresi içinde öyle kesinleşecek. Biz daha önce Yargıtay’a dilekçe verdik dedik ki “bu milyonlarca insanı ilgilendiren bir mesele. Üyeleri var. Trabzonspor Kulübü’nün bu şekilde muallakta yönetilmesi doğru değil. Dosyayı derhal ele alın. Aynı şekilde karar düzeltme yoluna başvurduklarında biz yine böyle bir dilekçe vereceğiz. Hızlandırılması talebinde bulunacağız. Dikkate alır almaz onu bilemem artık”  şeklinde konuştu.
 
Haber61.net / Tuncay Lakot

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor