Trabzon'un genç yıldızına UEFA'dan büyük övgü!

UEFA, haftalık "Harika Çocuk" köşesinin bu haftaki konuğu Trabzonspor'un altyapısında oynayan Abdülkadir Ömür'dü.   Resmi internet sitesiden verdiği haberde UEFA, Abdülkadir'in hem dünü, hem bugünü hem de yarınını mercek altına aldı.   İşte o haber:   Tür

Trabzon'un genç yıldızına UEFA'dan büyük övgü!
UEFA, haftalık "Harika Çocuk" köşesinin bu haftaki konuğu Trabzonspor'un altyapısında oynayan Abdülkadir Ömür'dü.
 
Resmi internet sitesiden verdiği haberde UEFA, Abdülkadir'in hem dünü, hem bugünü hem de yarınını mercek altına aldı.
 
İşte o haber:
 
Türk futbolunun yeni yıldızı Karadeniz'den yükseliyor. Trabzonspor'un ve Türkiye 17 Yaş Altı Milli Takımı'nın orta saha oyuncusu genç yaşına rağmen yetenekleriyle dudak ısırtıyor.
 
ADI Abdülkadir Ömür
KULÜP Trabzonspor
İLK MAÇ A Takım'la resmi maça çıkmadı
POZİSYON Orta saha
UYRUK Türk
DOĞUM TARİHİ 25 Haziran 1999
GÜÇLÜ AYAĞI Sol
BOY 168 cm
 
NE DEDİLER?
 
Çok yaratıcı bir futbolcu fakat ve tam bir takım oyuncusu. Abdülkadir oyun kilitlendiğinde kilidi açabilecek ve üstünlüğü sizin elinize verebilecek nitelikte bir futbolcu. 
 
Sadi Tekelioğlu, Trabzonspor'ün altyapı teknik direktörü
 
Eğer Türkiye'de genç nesil futboldan umutlu olmak istiyorlarsa, Abdulkadir'i dikkatlice izlesinler. O, 13 yaşından beri alt liglerden beri izlenen bir futbolcu. Onun milli takımdaki performansı dikkate değer.
 
Mehmet Hacıoğlu, Türkiye 17 Yaş Altı Teknik Direktörü
 
NASIL KEŞFEDİLDİ
 
1999'da Trabzon'da doğan Abdülkadir, okulunda oynadığı futbolun dikkat çekmesi nedeniyle Trabzonspor'un tarama ekibi tarafından keşfedildi. 2011 yılında kendisini Trabzonspor'un altyapısına taşıyan sözleşmeye imza attı.
 
OYUN STİLİ
 
Abdülkadir sol ayaklı klasik bir oyun kurucu 10 numara. Ancak onu diğerlerinde ayıran oyunu iyi okuması, harika pasları ve tekniği. Hızlı ve akıllı bir futbolcu olan Abdülkadir, fiziksel olarak ise biraz eksik. 2012-13 sezonundan bugüne kadar çeşitli liglerde 37 gol attı. Genç futbolcu bir sonraki aşama için hazır görünüyor. Ancak daha iyi olmak için ilk yol almalı.
 
KİME BENZETİLİYOR?
 
Abdülkadir için bazı taraftarlar ve antrenörleri Türk Messi benzetmesi yapılıyor. Kimileri ise onu Galatasaraylı eski yıldız Gheorghe Hagi'yle kıyaslıyor.
 
Abdülkadir bu sezon 17 Yaş Altı Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Elit Tur'a yükselen Türk Milli Takımı'nın kaptanlığını yaptı. Onu buraya taşıyan ise bir sezon önce 16 Yaş Altı Ege Kupası'nda gösterdiği performanstı.
 
TRABZONSPOR UYANIK DAVRANDI
 
Abdülkadir Ömür için Oscar Cardozo'nun menajeri Trabzonspor'la görüşerek oyuncunun temsilciliği için yetki istedi. Bu gelişme üzerine oyuncusunu elinde tutmak isteyen Trabzonspor, Abdülkadir'le 3 yıllık sözleşme imzaladı ve bir talip çıkması durumunda elini kuvvetlendirmiş oldu.
 
ABDÜLKADİR'İN SÖZLERİ
 
Kendisiyle küçük bir röportaj yapılan Abdülkadir de örnek aldığı futbolcuların Messi ve Iniesta olduğunu söyledi ve "Iniesta'yı sahada çok akıllı oynadığı ve oyun görüşü sebebiyle, Messi'yi ise sahadaki serbest rolü ve savunmacıları kolayca oyundan düşürmesi nedeniyle seviyorum. Kendimi onlar gibi olmak için yetiştiriyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor