Trabzonspor’un yıldızları Afrika Kupası’nda süre bulmakta zorlanıyor

Bu sezon Trabzonspor formasıyla öne çıkan Paul Onuachu ve Oulai, Afrika Uluslar Kupası’nda beklentilerin aksine sınırlı süreler aldı.
Trabzonspor’un yıldızları Afrika Kupası’nda süre bulmakta zorlanıyor

Bu sezon Trabzonspor formasıyla sergiledikleri performansla dikkat çeken Paul Onuachu ve Oulai, Afrika Uluslar Kupası’nda beklentilerin aksine sınırlı sürelerde görev alabildi.

Bordo-mavililerin golcü oyuncusu Paul Onuachu, Nijerya Milli Takımı kadrosunda yer almasına rağmen iki maçta toplam 5 dakika sahada kaldı. Nijerya, Onuachu’nun forma giydiği karşılaşmalarda galibiyet sevinci yaşadı. 23 Aralık 2025’te Tanzanya’yı 2-1 mağlup eden Nijerya’da Onuachu son bölümde oyuna dahil olurken 5 dakika sahada kalırken , 27 Aralık 2025’te Tunus karşısında alınan 3-2’lik galibiyette ise süre alamadı.

Trabzonspor’un Afrika Kupası’ndaki bir diğer temsilcisi Oulai de Fildişi Sahili Milli Takımı’nda sınırlı sürelerle görev yaptı. Oulai, 24 Aralık 2025’te Mozambik’e karşı oynanan ve 1-0 kazanılan maçta forma şansı bulamazken, 28 Aralık 2025’te Kamerun ile 1-1 berabere biten mücadelede 21 dakika sahada kaldı.

ts-haber

Kulüp düzeyinde etkili performanslar ortaya koymalarına rağmen milli takımda bekledikleri süreleri alamayan Trabzonsporlu iki oyuncu, Afrika Kupası’nda yedek kulübesinde kaldı. Bordo-mavili taraftarlar ise turnuva sonrası Onuachu ve Oulai’nin Trabzonspor’a daha dinç şekilde dönmesini umut ediyor.

Üçüncü maçlarına çıkacaklar

Bordo-mavili taraftarların Afrika Uluslar Kupası’nda yakından takip ettiği Paul Onuachu ve Oulai, turnuvada bir kez daha sahne almaya hazırlanıyor.

Nijerya Milli Takımı forması giyen Paul Onuachu, Afrika Kupası’ndaki üçüncü maçında 30 Aralık 2025 Salı günü oynanacak Uganda – Nijerya karşılaşmasında görev bekleyecek. Turnuvanın ilk iki maçında sınırlı süre alan golcü oyuncunun bu mücadelede daha fazla şans bulup bulamayacağı merak konusu.

Trabzonspor’un bir diğer temsilcisi Oulai ise 31 Aralık 2025 Çarşamba günü oynanacak Gabon – Fildişi Sahili müsabakasında forma giymek için teknik heyetten şans bekleyecek. İlk iki maçta toplam 21 dakika süre alan Oulai’nin, bu karşılaşmada sahadaki rolü yakından izlenecek.

Kaynak:Haber61

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan Trabzon Haber ve diğer kategorilerdeki haberlerdeki yorumlar onaylanmamaktadır.