Trabzonspor'un yıldızına övgü yağdırdı: Kusursuz oynadı!

Trabzonspor'un golcüsü Djaniny'e övgü yağdırdı.

Trabzonspor'un yıldızına övgü yağdırdı: Kusursuz oynadı!

Süper Lig'de Trabzonspor evinde Ankaragücü'nü 4-1 yenerek kötü gidişe 'dur' dedi. Karşılaşmanın ardından spor yazarı Erman Özgür, bordo-mavili oyuncuya övgü yağdırdı.

Özgür şu ifadeleri kullandı:

"Trabzonspor'un topa sahip olarak başladığı maçın ilk yarısında en önemli farklılık hücum oyuncularının statik oyundan vazgeçmiş olmasıydı. Maçın içerisinde yer değiştirmek de en çok Djaniny'ye yaradı. Ekuban'a hazırladığı 2 pozisyonda gelen gollerin üstüne, yaptığı pres, topu kaleye kadar götürüşü ve Ankaragücü savunmasını tek başına geçerek attığı gol ile de maça daha ilk yarıdan damgasını vurdu. Ankaragücü ise bu hareketliliğe özellikle savunmada karşılık verememesine rağmen hücumda Hüseyin Türkmen'in yaptırdığı, İbrahim Akdağ'ın penaltı golü ile karşılık verebildi.

2. yarıda Trabzonspor'da temposunu koruyan tek oyuncu Djaniny olurken, düşük tempolu oyunda pozisyon sayısı Ankaragücü'ne geçti. Badji, Börven ve Lobjanidze yakaladıkları fırsatlarda ya beceriksiz ya da Uğurcan çok başarılıydı. Sonuçta Trabzonspor, ilk yarısını domine ederek oynadığı maçı kazanmayı başararak Ankaragücü'nün çıkışına, 'Dur' dedi.

Gecenin sorusu?

Yunus Mallı için ne demeli? Trabzonspor için hamle olarak bir şeyleri değiştiremedi. İki haftadır 11 oynuyor, ne takımı iyi oynarken, katkı yapabiliyor ne de takım baskı yerken, baskıyı kırabilmek adına katkı yapabiliyor. Avcı, Yunus transferinden henüz hiçbir katkı alamadı.

Maçın starı

Djaniny, Trabzonspor'a geldiği günden bu yana en iyi maçını oynadı. Adam geçme becerisi, sakin kalışı, dripling becerisi, bitiriciliği ve temposu ile kusursuz bir maç oynamayı başardı.

Maçın olayı!

Trabzonspor forvet hattının değişken oyunu, yüksek temposu maçı kazandıran detaydı. Yüksek tempo isteyen bu anlayış Ekuban ve Nwakaeme'nin erken yorulması ile bir devre sürdü.

Kısa mesaj

Bakasetas kaleye uzak kalmış olsa da orta sahada yaptığı iş ile takımının Uğurcan ile beraber Djaniny'den sonraki en iyi oyuncusuydu."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor