Trabzonspor'un yıldızı Hamsik yanıtladı! Takımdan ayrılıyor mu?

Trabzonspor'un Slovak süper yıldızı Marek Hamsik, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Haber61 - Spor Servisi - Efnan Demireren - Trabzonspor'un yıldızı Marek Hamsik, antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Haber61 TV ekranlarından canlı olarak yayınlanan o anlarda Hamsik'in açıklamaları yer aldı.

Hamsik açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

Uzun bir ara sonrası 11’e dönmek çok sevindiriciydi. Önümüzdeki 7 maçı düşünüyorum. Trabzonspor formasıyla en iyisini yapmayı düşünüyorum. Tek düşüncem önümüzdeki 7 maçlık süreç.

"BU ÇOK ÖZEL OLDU"
Burada ilk şampiyonluğumu yaşadım ve bu benim için çok özeldi. Şehir ve takım olarak burası Napoli’ye çok benzer. O yüzden bu çok özel oldu. 

Bu sezon bizim için istediğimiz gibi gitmedi ancak futbol böyle bir oyun. Yapmanız gereken daha iyi çalışmak. Ben de bunu yapmaya çalışıyorum. 35 yaşındayım ve çok çalışarak kulübümün ve kendimin daha iyi olması için çalışıyorum. 

Hoca değişimleri yaşadık. Bu çok kolay değildir. Yeni hedeflerimiz var. Gelecek adına daha iyi çalışmak ve bugün iyi işler çıkarabilmek lazım.

"TRABZONSPOR EFSANELERİNDEN OLMAK BENİ ÇOK MUTLU EDİYOR"
Trabzonspor efsanelerinden bir olmak beni çok mutlu ediyor. Benim bir futbol akademim var. 400 adet genç oyuncu oynamaya devam ediyor. Futboldan sonra kendimi buna adayabilirim. Benim hayatım da futboldan bir şeyler çıkarmaya yönelikti. Bu gençlere bir şeyler katabilmeyi düşünüyorum. Ben futbolu çok seven birisiyim. Şuan 7 maçlık süreci düşünüyorum sadece

"KULÜBE FİNANSAL YARDIM EDECEKTİ"
Bu yıl takımda çok sorun oldu. Şampiyonlar Ligi hedefimizi kaçırdık. Kulübe finansal olarak yardım edecekti. Sonrasında Süper Kupa aldık. Sezon başında iyi pozisyondaydık ligde ama maçlar yoğunlaştı bu nedenle antrenmanlar yapılamadı ve bazı sorunlar yaşadık. Antrenör değişti, başkanımız değişti,  taktikler değişti. Bu kolay değil fakat Trabzonspor geleceğe bakıyor. Bu çok önemli. Bence bu Trabzonspor için çok iyi. Uzun yıllar bizimle olacak bir hocamız var. Bu sene bazı yönlerden iyi gitmeyebilir ama tek odak noktamız iyi bir geleceğimiz olabilir.

Kariyerimde 3 orta sahalı sistemde çok oynadım. Ben ofansif olanlarıydım. Orta sahada çok fazla gol ve asist katkısı yaptım. Benim Konyaspor maçında yaptığım da buydu.

"BU BİR İKİ OYUNCUYLA ALAKALI DEĞİL"
Sakatlıklar futbolun bir parçası. Trabzonspor büyük kulüp. İyi oyuncuları var. Kaliteli oyuncuları var. Genelde 20-25 iyi oyuncu olur böyle kaliteli takımlarda. Bu futbol. Bir iki oyuncuyla alakalı değil. Burası büyük bir kulüp. 20 iyi oyuncunun Trabzonspor için hazır olması gerekir. Sezonlar uzun ve fazla maç var. Her zaman 11 en iyi olmayabilir. Biri sakatsa onun yerine başka biri devam eder.

"TRABZONSPOR'DA OYNARLARSA DÜNYANIN EN MUTLU BABASI OLURUM"
2 oğlum var ve futbol konusunda çok yetenekli oldukları için çok şanslıyım. Daha .çok gençler. Bazı şeyleri konuşabilmek için çok erken. Biri 11 diğeri 13 yaşında. Şuan sadece yetenekli oyuncular. İyi çalıştırırlarsa bu işi başarabileceklerini düşünüyorum. Trabzonspor’da oynama fırsatı bulurlarsa dünyanın en mutlu babası olurum.

"KENDİMİ HOCA OLARAK GÖREBİLİYORUM"
Kendimi hoca olarak görebiliyorum gelecekte ama alt takımda mı olur A takımda mı olur bilemiyorum. Uzun yıllar sonra cevaplanacak sorular.

"MÜMKÜN GÖZÜKMÜYOR"
Napoli’nin 33 yıl sonra şampiyon olmasından dolayı çok mutluyum. Kutlamalara katılmak çok mümkün gözükmüyor. Trabzonspor’da antrenmanlara devam ediyorum. Napoli zor dönemler yaşadı ancak şehirde aylar süren kutlamalar olacaktır.

"NASIL ÇALIŞTIKLARINI GÖRMEK İSTİYORUM"
Akademide yakın olarak hiç bulunmadım. Ama nasıl çalıştıklarını görmek istiyorum. Çünkü benim akademim de var. Belki bu hafta gidip görebilirim. 

"TRABZONSPOR YENİDEN İNŞA DÖNEMİNDE"
Kulüple hiç görüşmedim. Kontratım hakkında. Önemli olan bu değil. Önemli olan Trabzonspor’un geleceğe bakması. Trabzonspor yeniden inşa döneminde. Hem Süper Lig hem de Avrupa’da başarılı olabilmek için çalışması önemli olan konu. 

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler